ДЕКЕМВРИ месец мина вече, гушкаме си вкъщи малкото човече -- тема 1

• 22 723
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
Като ви чета и явно гледам друго бебе 😅🤣 Ако не го люшкам върху мен не би спал повече от 2 часа.Постоянно се буди,гърчи,ръцете все върху лицето му.И сам не заспива колкото  и да ми се иска Sad Не знам колики  ли са още,ама край няма това положение.  От 30 дни се опиталвам да махна едното нощно хранене ,тоест да има пауза поне 5 часа,а не 4.Засега успявам да го задържа,но той категорично отказва да го махне.Просто след третия час започва да се разбужда и едвам го успокоявам и приспивам да издържи още малко.
Мечтая за една нощ в която ще спим от 9 до 6 🤣 Какви мечти  имам само,а?
Слагахте ли ротавирусната ваксина?Имаше ли странични ефекти? Нас май ни хвана диария от нея,но може и да е от млякото...
Лампа проектор имаме,но не я харесва.Засега само на активната гимнастика  е фен,но за не повече от 15минути.

# 616
Здравейте. В крайна сметка мъникът отново засука. Сега зърната ми са леш. Надъвкани, болезнени... Мажа с ланолин и колкото и да не ми се ще, ще тябва да ползвам силиконови протектори.
Иначе вече втора вечер спим по 8-9ч. По- миналата нощ заспа в 10:20 и се събуди в 5:30

# 617
Здравейте. Момичето ми е на 1м 18дни. Имахме зверски колики и детето хапваше много малко - по 520мл средно за ден миналата седмица. В един ден 270 мл само. Не можеше да суче от шише заради болката в корема и 7 дни не е акала. Слагах melillax всеки ден.

Бяхме и на детски гастроентеролог и даже в спешно Иван Митев защото спря да се храни достатъчно.

Това което много ми помогна да овладея колики е масаж! Преди всяко хранене правя масаж по 5 - 10 минути. Почвам да правя когато реве от колики, в края вече е доволна. Давам лефакс едно впръскване в устата преди всяко хранене, colief  в шишето задължително.

Гастроентеролог препоръча Аptamil  AR  за да тръгне акото. Но това което помогна - нарине беби жив пробиотик. До тогава давах пандата и био гайа всеки ден - без резултат.
Обаче за съжаление от нарине и се зачервиха бузките :"(

# 618
Не се храни, защото не ака, ако ака ще е гладна. Поне ние сме така. Спри го този ужасен Лефакс от него си съсипах корема на бебето. Давай само мляко и пробиотик. Колийфа и ние го давахме но и него спрях. От това сухо мляко се запичат душичките. Нямам търпени да го захраня моя и да му правя овесена каша или поне овесена вода и да си подквасвам аз домашно мляко.
Здравейте. Момичето ми е на 1м 18дни. Имахме зверски колики и детето хапваше много малко - по 520мл средно за ден миналата седмица. В един ден 270 мл само. Не можеше да суче от шише заради болката в корема и 7 дни не е акала. Слагах melillax всеки ден.

Бяхме и на детски гастроентеролог и даже в спешно Иван Митев защото спря да се храни достатъчно.

Това което много ми помогна да овладея колики е масаж! Преди всяко хранене правя масаж по 5 - 10 минути. Почвам да правя когато реве от колики, в края вече е доволна. Давам лефакс едно впръскване в устата преди всяко хранене, colief  в шишето задължително.

Гастроентеролог препоръча Аptamil  AR  за да тръгне акото. Но това което помогна - нарине беби жив пробиотик. До тогава давах пандата и био гайа всеки ден - без резултат.

# 619
  • Русе
Децата са различни. А и ден със ден не си прилича.
Вчера имах бебе мечта с няколко кратки дрямки през деня, успях да си свърша всичко в къщи. Вечерта беше зверче:joy: След банята като му се доспа такъв спектакъл вдигна,  че 10 етажа по - надолу го чуха съседите Joy Ама пък като се измори спа цяла нощ непробудно.
Като ви чета и явно гледам друго бебе 😅🤣 Ако не го люшкам върху мен не би спал повече от 2 часа.Постоянно се буди,гърчи,ръцете все върху лицето му.И сам не заспива колкото  и да ми се иска Sad Не знам колики  ли са още,ама край няма това положение.  От 30 дни се опиталвам да махна едното нощно хранене ,тоест да има пауза поне 5 часа,а не 4.Засега успявам да го задържа,но той категорично отказва да го махне.Просто след третия час започва да се разбужда и едвам го успокоявам и приспивам да издържи още малко.
Мечтая за една нощ в която ще спим от 9 до 6 🤣 Какви мечти  имам само,а?
Слагахте ли ротавирусната ваксина?Имаше ли странични ефекти? Нас май ни хвана диария от нея,но може и да е от млякото...
Лампа проектор имаме,но не я харесва.Засега само на активната гимнастика  е фен,но за не повече от 15минути.

# 620
Да се оплача от 2 дни как ме тероризират зверчетата. Просто не искат да ядат. Бутат биберона с език и ми се хилят насреща, а като им писне започват да пищят .. 🙄

# 621
  • Вестерос
Скок в растежа имат Simple Smile

Моята вчера почти не е спала през деня.. Но снощи като откърти 23:30 спа 10 часа! Е в 6 и 20 измрънка заспала, та я храних така Grinning

# 622
Имаше една мама, която каза че би помогнала за смъкването на малко килограми, понеже не мога да се сетя име, би ли писала на лично съобщение. 🤗

# 623
  • Вестерос
elistoy e Simple Smile

# 624
# 625

Не знам до колко ще бъда полезна, но и при нас имаше колики много силни - по няколко часа рев без да спира, давахме био гая сутрин, пандата вечер, инфакол на всяко ядене, преди него давахме абоколикен (тогава бяхме на лактима био), минахме на Аптамил - ужасен запек, гърчеше се, болеше го, само с клизми ставаше. Сега минахме на Фризолак и фризовом смесено, спряхме всичко освен биогая и вече няма колики, няма запек и всички сме щастливи 😁

# 626
  • Русе

Момичета, ето сега успявам да кача снимките на сутиена, който си взех и съм много доволна. Много е удобен, направо не се усеща, а сега точно ми трябва нещо комфортно с грижите покрай малкия. Също става и за кърмене, много добре държи подплънките за кърмачки и не се разместват. Препоръчвам!
https://shaperfit.bg/products/diosa-sports-bra/?utm_source=share&utm_content=A013

Последна редакция: пн, 06 фев 2023, 15:36 от annchi

# 627
Мами,вие изкарвате ли бебчовците в това време? Притесняват ли ви минусовите градуси? След два дена ставаме на 40 дни и много искам да отидем до църквата да ни опее ,но се притеснявам да не настине в това време. Вие как процедирате?

# 628
Защо не отидете с колата? Simple Smile

--

Много доволни май има от Фризолак+Вом вариантът. 2 на 2 лъжици ли го давате? Може да сменим Лактана-та да пробваме.
Пробвахме козето без ефект за пъпчиците, но пък я запече яко. (явно в началото когато го бяхме объркали и го давахме, все още беше на смесено хранене и от кърмата не е успяла да се запече). Та се върнахме пак на Лактанта, но кравето. Обаче ака почти всеки път и се чудя колко е нормално това? Чета бебчета ходят по 1-2 пъти, ние имаме 6 и повече на ден понякога. Не е течно-течно, винаги си е било едно и също - цвят горчица с елементи в нея ахах Grinning

--

Ваксините са ни след средата на месеца. Да попитам някоя от вас дали е носила/имала имуназационен паспорт? Аз имам от дете и гледах, че продават още в аптеката и се чудя дали ще трябва и за моето дете. Май ще пиша на педиатърката няколко дни преди ваксините да попитам. Вие някакви мерки около тях взехте ли? Да не излизате преди/след ваксината? Никакви външни контакти? Дали да се запасим с храна да не ходим и до магазина с ММ 1-2 дена?

# 629
Фризолак и Фризовом ги давам 3:2 или 2:3, защото сме на 150мл с 5 лъжички, зависи колко време не е акал.

Общи условия

Активация на акаунт