Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 7

• 58 853
  • 769
  •   1
Отговори
# 570
Момичета, може ли малко помощ с разчитането на резултатите за щитовидната жлеза и най-вече за инсулин, глюкоза и гликиран хемоглобин. Инсулин за пръв път изследвам. Колко му е оптималната стойност на гладно? Преди време бях писала, че много ми се яде сладко, а аз по принцип не ям много, веднъж на месец-два.
Холестеролът знам, че ми е завишен, той е така отдавна. Спрямо последните изследвания преди 3 месеца е с по-ниски стойности, макар и извън норма. Триглицеридите ми бяха на Горна граница, сега гледам, че са се понижили. Започнах да спортувам и да пия Супер Омега епа. Та явно едно от двете или и двете действат. Grinning

# 571
Може ли коментар:
Жена на 36.5 години:
Скрит текст:
Скрит текст:

# 572
  • София
Здравейте, малко съм объркана от резултата ми от изследване в Геника. Пробата ми е беше взета в четвъртък, уж за един ден става изследването и в петък 17:30 излезе резултат, но ме притеснява че "отрицателен" е вписано в полето за референтни стойности и все още пише че резултатът не е готов всеки път когато вляза. Объркана съм дали наистина е отрицателно изследването

# 573
Резултатът ви не е излязъл. Отбелязани са референтните стойности само.

Здравейте, малко съм объркана от резултата ми от изследване в Геника. Пробата ми е беше взета в четвъртък, уж за един ден става изследването и в петък 17:30 излезе резултат, но ме притеснява че "отрицателен" е вписано в полето за референтни стойности и все още пише че резултатът не е готов всеки път когато вляза. Объркана съм дали наистина е отрицателно изследването

# 574
Здравейте, мили дами!
За пръв път пиша тук и бих искала да споделя и съответно да получа някаква информация ако са ви известни някои хормони , които съм изследвала, или пък сте се сблъсквали от личен опит. Имам прегледи за тази седмица, но не ме свърта.. Ще съм искрено благодарна!

# 575
  • Burgas, Bulgaria
Влизам аз в електронното  си здравно  досие ,за да проверя епикризата ми готова ли е и прочитам  ,че се чака хистология!!! На всеки  ред пише - чака хистология  !
Мен ми оперираха максиларните синуси ,защото бяха пълни с гной . 1 час и 50 минути е било . Много кървене имах и т.н  , доктора каза - всичко нормално...
Това защо са го написали ,каква хистология, писано е ,че е махнат полип аз не знам такова нещо !?
Лъжат ,за да крадат Касата или на мен някой ми е спестил истината?!?
Това не е нормално....бас@ !

# 576
Здравейте,някой може ли да ми помогне с разчитането на тези изследвания? Ходих на Гастроентеролог,че имам подуване на корем,понякога тъпа болка около яйчника. Пусна ми тези изследвания(кръвната картина ми е от личният лекар-профилактично)
Благодаря предварително!

# 577
  • София
Моля за помощ за тълкуване  на резултатите от мамография.

# 578
# 579
Отиваш на лекар да ти изпише лечение, след него правиш пак цитонамазка.

# 580
  • Somewhere far away
Имам следното притеснение - при изледвания на урина ми излиза резултат следи кръв. Мистерията е, че не съм била в цикъл, нито пък имам някакви оплаквания точно там, от къде може да е тази кръв?

# 581
Здравейте, може ли да разчетете резултати от АНА профил?

# 582
Имам следното притеснение - при изледвания на урина ми излиза резултат следи кръв. Мистерията е, че не съм била в цикъл, нито пък имам някакви оплаквания точно там, от къде може да е тази кръв?

От песъчинка, която излиза е възможно да има следи от кръв.
Задължително на лекар!!!

# 583
  • Somewhere far away
Благодаря за отговорите. т.е. това какво означава ? че има опасност да имам камъни в бъбреците?

# 584
Значи, че трябва да отидеш на лекар и да погледна всички изследвания заедно и във връзка с общото ти състояние, а не показател по показател...

Общи условия

Активация на акаунт