Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 7

• 58 807
  • 769
  •   1
Отговори
# 600
Може да е писано вече, но искам да попитам :
След колко време прием на таблетки желязо мога да пусна изследвания за проследяване?
И трябва ли да спра приема преди изследване?

# 601
Колко време се приема зависи от резултата и целта. Иначе се спират за 2 седмици и тогава изследване.

# 602
Колко време се приема зависи от резултата и целта. Иначе се спират за 2 седмици и тогава изследване.
Родих преди 18 дни и хемоглобина ми беше 86. Изписаха ми го, още в болницата започнах да пиия. Правих изследване преди 10 дни, когато бях при гинеколога и беше качен на 100. Каза ми да пия още месец. Чудя се дали не е доста дълъг периода?

# 603
Не е, желязото се натрупва по-бавно, особено при такъв хемоглобин. Няма да се предозирате спокойно. Но след това спрете приема за 10-14 дни преди изследване за да е реален резултата.

# 604
Пиете 2м- изследвате и така, докато не се качи стабилно.Става бавно.

# 605
Здравейте! Януари ТСХ- 4.45, Април - 2.28 (месеца в кокто забременях) и Май- 1.087
Вече съм в 9 г.с. на терапия с еутирокс съм според вас дали е вече в нормални граници впредвид бременноста? Ще се свържа в понеделник с ендото, но до тогава няма да ми е излишно и вашето мнение. Благодаря предварително.

# 606
Първо никога не се следи само ТСХ той е хормон на хипофизата, той може и да е добре а щитовидните да не са. Второ, да с добра стойност е, но не разбирам въпроса ....ако очаквате, че ще го спрат, не се прави така. През цялата бременност се приема като се следят всеки месец нивата на щитовидните и при нужда се коригира доза. Лека бременност!

# 607
Първо никога не се следи само ТСХ той е хормон на хипофизата, той може и да е добре а щитовидните да не са. Второ, да с добра стойност е, но не разбирам въпроса ....ако очаквате, че ще го спрат, не се прави така. През цялата бременност се приема като се следят всеки месец нивата на щитовидните и при нужда се коригира доза. Лека бременност!
За лекарствата знам, че не само се пият през цялата бременност и се следи, а се пият дори през целия живот вече. Първия път съм изледвала всички щотовидни хормони, като всичко беше в норма освен ТСХ, и доктора ми каза да пускам само ТСХ на 40 дена някъде за коригиране на дозата.

# 608
Не се разбра питането Ви, ок е ТСХ.

# 609
За лекарствата знам, че не само се пият през цялата бременност и се следи, а се пият дори през целия живот вече. Първия път съм изледвала всички щотовидни хормони, като всичко беше в норма освен ТСХ, и доктора ми каза да пускам само ТСХ на 40 дена някъде за коригиране на дозата.

Така казват докторите знам минала съм по тоя път, но мога да ти покажа добри изследвания на ТСХ под 2 и Т4 под норма, затова моя съвет е да пускаш поне ТСХ+Т4.

# 610
Здравейте, пуснах си профилактични изследвания и моля за мнение за резултатите. ЛЛ е на конференция и предполагам ще отговори след няколко дни. Нямам някакви конкретни оплаквания, може би малко по-често главоболие и преди седмицата за първи път някакви стомашни проблеми, болка и парене под слънчевия сплит/по време на менст. - извинявам се за подробностите, но нямам представа дали е важно/ "Лошото" е, че не бях правила може би от три години, доста дълъг период, но тогава всичко беше в норма. Прилагам шкрийншот на всички позказатели.

Скрит текст:

Благодаря предварително на отделилите време да споделят мнение.

# 611
Здравейте, много ще съм благодарна, ако ми кажете според вас притеснителни ли са резултати от ПКК? С болки в бъбреците съм и утре чак съм на лекар.

# 612
Анонимен при теб освен почти сигурната желязо дефицитна анемия, тъй като всички показатели това сочат, дефицит на В12 и Д. Отиди на хематолог. Има и повишена СУЕ, което говори за възпалителен процес

МамаТаДрънка провери си и ти желязото

# 613

Така казват докторите знам минала съм по тоя път, но мога да ти покажа добри изследвания на ТСХ под 2 и Т4 под норма, затова моя съвет е да пускаш поне ТСХ+Т4.

Ще го пусна задължително. Благодаря за съвета.

# 614
  • Пловдив
Може ли разчитане на резултата,момче на 8г,притеснено ми е за увеличените стойности на някои редултати

Общи условия

Активация на акаунт