Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 7

• 58 783
  • 769
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте!
Дъщеря ми е правила изследвания, на 25г е, ако може да ги коментирате. Особено ме интересуват хормоните на ЩЖ, спомням си, че даже да са в референтни стойности имаше  други отпимални стойности.

Предварително благодаря!

# 646
Щитовидните не мога да коментирам, обаче да си обърне внимание на витамин д. Много е нисък.

# 647
maq-mi ниски са Т3 и Т4, има хипофункция. Но, има много дефицити на витамини, които влияят на работата на жлезата. В12 е нисък, фолиевата може да се вдигне още малко, Д е нисък. Нека си попълни дефицитите и да се изследва после пак.

# 648
Здравейте,по препоръка на лекар изследвах арсен във урината,но докато чаках резултатите,лекаря излезе във отпуска. Някой може ли да коментира. Референтните стойности са от 0-35,това че имам макар и минимално количество нормално ли е. Нормално ли е човек да има арсен във тялото. Благодаря Ви!

# 649
maq-mi ниски са Т3 и Т4, има хипофункция. Но, има много дефицити на витамини, които влияят на работата на жлезата. В12 е нисък, фолиевата може да се вдигне още малко, Д е нисък. Нека си попълни дефицитите и да се изследва после пак.

Благодаря за отговора!
Нали знаете, че ендокринолозите се интересуват дали резултатите са в референтни стойносто и за тях ще са идеални.
Къде да отиде при читав ендо и да изпишат лекакарства за тази хипофункция?
Какво се приема в такъв случай?
И за витамините също, какви да си купи?
Винаги витД е бил нисък и сама си е изписала Вигантол, цяла зима пие по 8к дневно и пак нисък. Пиеше зимата витамини Алайф за коса кожа, от скоро ги смени с Приорин.
Изследванията си ги пусна най- вече заради силен косопад след прекаран ковид миналото лято, останала е с 1/ 3 от косата си. Също така нервност, апатия.

# 650

Благодаря за отговора!
Нали знаете, че ендокринолозите се интересуват дали резултатите са в референтни стойносто и за тях ще са идеални.
Къде да отиде при читав ендо и да изпишат лекакарства за тази хипофункция?
Какво се приема в такъв случай?
И за витамините също, какви да си купи?
Винаги витД е бил нисък и сама си е изписала Вигантол, цяла зима пие по 8к дневно и пак нисък. Пиеше зимата витамини Алайф за коса кожа, от скоро ги смени с Приорин.
Изследванията си ги пусна най- вече заради силен косопад след прекаран ковид миналото лято, останала е с 1/ 3 от косата си. Също така нервност, апатия.

Аз също съм пила Приорин и не се отрази на вит д по никакъв начин. Да пробва бетър ю.

Препоръчвам д-р Йордан Влахов, не е типичния лекар, който гледа само реф. стойности. Изслушва и е човечен, търси източника на проблема. Сблъсквал се е с доста сериозни случаи, защото работи в отделение, не седи само в кабинета и да изписва 2-3 лекарства наизуст (както много други ендокринолози). Има цяла тема за ендокринолозите в София, вижте там какво сме писали. Аз съм обиколила доста, от Влахов съм доволна.

# 651
Здравейте! Моля за мнение за тези резултати, правени на 5ти ден от цикъла.
Притеснява ме гликирания хемоглобин. В норма е, но почти на горна граница.

# 652
Здравейте!
Дъщеря ми е правила изследвания, на 25г е, ако може да ги коментирате. ЦОсобено ме интересуват хормоните на ЩЖ, спомням си, че даже да са в референтни стойности имаше  други отпимални стойности.

Предварително благодаря!
Здравейте щитовидната са добре но този витамин д и аз го имам нисък даже моя е още по нисък приемам витамин Д на хапчета

# 653
Здравейте, пуснати изследвания след 2 месечно лечение на желязодефицитна анемия. Може ли да ми разчетете резултатите, жена на 33г.

Здравейте а какво приемате като медикаменти тъй като и аз имам същия проблем

# 654
Здравейте,някой може ли да ми помогне с разчитането на резултатите от изследванията.Най-вече ме интересуват щитовидните хормони.Добре ли са или се налага посещение при ендокринолог? Направих изследванията на своя глава тъй като от доста време съм отпаднала и се появиха кожни проблеми.

# 655
Добре са, според мен, изследвайте вит Д и В.

# 656
Добре са, както са казали преди мен, проверете се за дефицити на В12, Д, може и един инсулин да пуснете, че тази кр.захар малко височка за сутрешна.

# 657
Благодаря,кръвната ми захар цял живот е близо 6 на гладно,но личната лекарка все ми казва,че била в норма и не ми пуска допълнителни изследвания.Майка ми е диабетик.Ще си пусна и инсулин.Последно преди години съм го изследвала,но тогава беше към по-долната граница.Сега може да има промяна.

# 658
Той може бързо да се промени, така че не е лошо да се види, още повече щом имаш обремененост. Иначе аз също съм със сутрешна висока захар над 5,4-5,5

# 659
  • Враца
Qca992 пия Смарт хит ферум по 1 сутрин на гладно. При тези стойности на желязото, хематоложката ми изписа още една опаковка.

Общи условия

Активация на акаунт