ПАРИЖ - 17

• 36 858
  • 792
  •   1
Отговори
# 225
В разгара на лятото се качихме за около 40 мин. до върха на Кулата.
Това време включваше проверките, чакането на опашката и чакането за асансьорите, тъй като те си имат лимит.
Стояхме колкото искаме, минахме и през 2-рия, и през  1-вия етаж., за да установим, че друго си е от върха Grinning
Околко 3 ч.и 30 мин от входа до изхода.

Лятото по заведенията във Версай опашките наистина са ужасни, имайте го предвид.

# 226
  • Балчик
Много благодаря.

# 227
  • Варна
Лятото по заведенията във Версай опашките наистина са ужасни, имайте го предвид.

в натоварени сезони и особено през уйкендите и празнични дни чакаНЕто наистина е много и гледайте да сте в делничен ден и възможно най ненатоварени сезони

# 228
  • Балчик
В делничен ден ще сме, в активния сезон. Заведенията за хранене не ме вълнуват.
Благодаря за отговорите.

# 229
Опашките пред заведенията за хранене ме впечатлиха. Хора чакат по цял час. Странно беше.
Ние влязохме в Музея Орсе, Лувър, Айфелова кула, Версай, кулата в Монтпарнас, Пантеон, църквата св.Дени. По правило, където и да ходим извън България, правим и разходки из града с тур, Сандеман обикновено. В случая направихме два: основни забележителности и само Монмартър. Бяха много приятни. Децата искаха да влязат в Музея на каналите, ние ги изчакахме, харесало им е. Никъде не сме чакали на опашки, билети купувах предишния или същия ден онлайн. Наблегнахме на разходките и макароните.🙂 Сутринта бях викнала Юбър, защото полетът беше ранен и метрото не беше отворило още. Дойде на секундата. Ако не го бях заявила от предишната вечер, цената щеше да е наполовина, но не ми се рискуваше. Приятно изкарване на всички, които тепърва ще пътуват.

# 230
  • Бургас
И аз бях викнала така  от предната вечер, но 15 минути преди часа за тръгване отмениха заявката.

# 231
Как мислите, късно ли е да си купя билети за Версай ден преди да тръгнем?

# 232
В делничен ден ще сме, в активния сезон. Заведенията за хранене не ме вълнуват.
Благодаря за отговорите.

Все пак, ако си предвидил цял ден във Версай и закъсаш за вода, пак опираш до тия заведения..

# 233
И аз бях викнала така  от предната вечер, но 15 минути преди часа за тръгване отмениха заявката.
Тинтина, какво направихте след отказа? Извикахте такси? Заинтересована съм, защото ще ми се наложи да измислям някакво решение за превоз преди метрото и нямам удобни нощни линии Sad

# 234
В момент на отегчение от ежедневието купих и аз много евтини билети за Париж за края на март месец. От няколко дни гледам хотелите и съм изключително изненадана, че цената им е като на екзотична дестинция Grinning Париж си е скъп град, но все пак останах изненадана. Почти няма настаняване под 1500лв за 5 нощувки и то без закуски. (реално има една идея по-евтини, но ни е много важен периодът на безплатно анулиране). Резервирахме за момента един Ibis от сайта all.accor, оказа се, че там са по-евтини от booking. Но искам да ви попитам какви цени можем да очакваме за хранене. Предполагам, че цените на ресторантите са огромни (съдя по събраните впечатления от цените на хотелите) и повечето хора се хранят "на крак", та например може ли да ми кажете колко струва ориентировъчно - сандвич, пица, кроасан...каквото се сетите би ми било полезно : )

# 235
https://www.carrefour.fr/r/frais/snacking-plats-cuisines/sandwic … ndwich&noRedirect
Сандвичи 1-3 евро, много супермаркети в центъра са със зона за хранене, общо взето може по-евтино от тук да ви излезе, ако не се храните на места с обслужване.

# 236
  • Sofia
И аз с въпрос - някой бил ли е на обиколка на стадиона на PSG, интересна ли е, заслужава ли си?
И аз ще съм благодарна някой да ме ориентира за ресторантите, макар че ако има големи опашки не е приятно, но иначе разкажете какво френско да опитаме, какви са порядките - носят ли вода и хляб за комплимент и какъв бакшиш се очаква да оставя?

# 237
Хотелите са си скъпи, да - особено в хубавите райони. Но цените в супермаркетите и по пекарните/местата за сандвичи не са толкова високи. Кроасаните/закуските са по 2.5 евро. Има доста места за хранене на крак, както и в супермаркетите има зони, в които да си сглобите сами салата или да си сипете приготвена паста. Франзелите също бяха на доста приемливи и винаги са вариант за похапване с малко сирене (според предпочитанията) и някакво месце.
Иначе в заведения - около 15 евро за сандвич Крок Мюсо/ 19 - 23 за салата Цезар. Това са в бистрата в Централен район. Според мен, ако си извън туристическата зона, ще има по-евтини алтернативи.
За вариант такси/трансфер силно препоръчвам фирмата на Иво, на който има контактите на първа страница. Ползвахме тях от/до летище и бяха изключително точни и навременни. 25 евро си е цената на човек.

# 238
  • Бургас
Тинтина, какво направихте след отказа? Извикахте такси? Заинтересована съм, защото ще ми се наложи да измислям някакво решение за превоз преди метрото и нямам удобни нощни линии Sad

Тръгнахме пеша. Бяхме настанени в близък квартал до Порт Майо, на около 20 мин. пеша. Може би поради тази причина и Юберът реши да не дойде. Бяхме предвидили отказа, станахме по-рано и до 5.30 стигнахме пеш, за да хванем шатъла. Лично мен ме подразни фактът, че отказа рано сутринта. Ако беше отказал заявката вечерта, поне щяхме да сме подготвени. Явно решил да си доспи човекът.

blackstreet, препоръчвам да запазите апартамент през airbnb, в който има кухня и възможност за приготвяне на някаква лека храна. Поне едни спагети ще можете да си сготвите, или закуска сутрин. Вече почти не ползвам хотели. Удобството на апартамента е неоценимо, поне за мен.
Иначе по ресторантите цените не са много високи. Да кажем 20% върху софийските, а някъде и като в София. В Монмартр сме сядали на площада с художниците, в центъра на Париж също, както и в по-странични квартали. Някъде носят хляб с масло като комплимент, някъде - не. Бакшиш оставяме около 10%.

# 239
  • София
И аз с въпрос - някой бил ли е на обиколка на стадиона на PSG, интересна ли е, заслужава ли си?
И аз ще съм благодарна някой да ме ориентира за ресторантите, макар че ако има големи опашки не е приятно, но иначе разкажете какво френско да опитаме, какви са порядките - носят ли вода и хляб за комплимент и какъв бакшиш се очаква да оставя?

Френска лучена супа (страхотна е), раклет, танжин с агнешко или пуешко, меките им сирена с багета ( може да си ги вземете от магазина и да ги хапнете в парка), френските макарони (в Пол са огромни), .....каквото ви хване окото

Общи условия

Активация на акаунт