ПАРИЖ - 17

• 36 785
  • 792
  •   1
Отговори
# 60
Шатълите до и от Буве спират на Порт Майо.Няма възможност за оставяне на багаж.

# 61
  • Пловдив
Аз като ползвах Ивайло и двата пъти бяхме сами в колата. В единия случай бяхме 5 човека и беше миниван, в другия трима и беше лека кола.

# 62
  • Бургас
С миниван бяхме и ние, пълен беше.
На Порт Майо няма възможност за оставяне на багаж.
Но точно до него има голям хотел - Hyatt, там със сигурност ще имат подобна услуга срещу заплащане.

# 63
Аз по-скоро заради ранния час на прибиране обмислям трансфер към Буве. Някак си по-приятно е сутрин рано да влезеш в затоплена кола. А и предполагам, че в 6 часа няма да има много движение в самия Париж. Трябва да проверя има ли и значение цената в зависимост от броя хора.

# 64
  • Sofia
Шатълите до и от Буве спират на Порт Майо.Няма възможност за оставяне на багаж.

Пропуснала съм инфото за тези шатъли, може ли някой да сподели какво представляват?
Изобщо бихте ли ме посъветвали как да се придвижим от Буве до този хотел Hotel Gavarni,5 rue Gavarni 75116, Paris (France), като имате предвид, че пристигаме в работен ден на обяд (през март), с две големи деца сме (11 и 15г), които много обичат влакове/метро и т.н варианти, особено ако са модерни, няма да бързаме и нямаме особено много багаж.

# 65
  • София
Аз по-скоро заради ранния час на прибиране обмислям трансфер към Буве. Някак си по-приятно е сутрин рано да влезеш в затоплена кола. А и предполагам, че в 6 часа няма да има много движение в самия Париж. Трябва да проверя има ли и значение цената в зависимост от броя хора.

8-ми район е съвсем в центъра, ако сте близо до линия 1 на метрото ще се придвижите за няма и 20 минути до порт Майо, и оттам за 1.15 ч. с автобус до Бове. Пътувала съм сутринта с първото влакче, имаше предостатъчно хора, даже на 1-ви януари по това време беше пълно, така и не измислих накъде пътуват тези всички хора, освен разните луди туристи като нас, пътувала съм и с последните за деня, те бяха претъпкани. Не знам кога метрото в Париж е празно, хем 5 минути е максималното чакане. Може да си пуснете в гугъл вашия адрес с час на тръгване и да прецените дали ще се вместите до полета с метро и автобус, ако ли не да търсите друг начин на придвижване.

NBM, шаталът са малки автобусчета, които спират точно пред изхода на летището Бове, има автобуси докато не се извозят всички пътници, в Париж спират на Порт Майо, и оттам вече се придвижвате с транспорта. Във вашия случай - метро 1 до Триумфалната арка, площад дьо Гол - Charles de Gaulle – Étoile, след това за 4 спирки метро 6 и после имате 300м пеша. Слагам линк, но не зная дали ще излезе. Ако не, в ляво в дирекшънс си въведете адреса и Porte Maillot и ще ви го покаже:
Скрит текст:
https://www.google.com/maps/dir/Porte+Maillot,+16-24+Bd+Pershing … 2708638,14z/data=!3m1!4b1!4m14!4m13!1m5!1m1!1s0x47e66f8b047f0d65:0x920440b9cf82bee9!2m2!1d2.2822649!2d48.8799692!1m5!1m1!1s0x47e66ffe0ac42eef:0x699b0c54c8c677bb!2m2!1d2.282745!2d48.8587008!3e3
Не излиза маршрута, горе трябва да се избере с градски транспорт, за да го покаже.

Относно билетите за Триумфалната арка - когато ходихме целия тунел, през който се стига до арката беше изпълнен с хора, чакащи на опашка за билети. Наредихме се, но за 5 минути си поръчахме по интернет от сайта и се качихме горе, за да влезем. Горе също имаше опашка, но малка. За Монпарнас не мога да кажа, още не съм се качвала. За Сакр Кьор никога не чакат много хора за купола, освен това има автомат, от който може да си закупиш билети, ако не ти се чака. И двата пъти когато съм ходила имаше не повече от 30тина човека. Но имайте предвид, че стълбището е тясно, много тясно, и се върти в спирала до горе. На касата и отстрани пише, че не е за хора, които страдат от клаустрофобия.

Последна редакция: ср, 25 яну 2023, 00:02 от EliG

# 66
По-тясно ли е от стълбите към купола на Ватикана?
И да питам за трансфера от Charles de Gaulle до Операта - чета, че има автобуси Roissybus, те подходящ начин ли са за придвижване точно по този маршрут?

# 67
Понеже страдам от клаустрофобия и то точно в такива стълбища на стари църкви, заслужава ли си качването на купола на Сакре кьор?

# 68
  • София
Ако става дума за стълбите в Св. Петър, не ги помня особено добре вече, пък и бях доста по-млада като се качвах там Simple Smile, но мисля че пак бяха така тесни, колкото за един човек, като тръгнеш нагоре няма връщане назад, и двама не могат да се разминат. От Шарл де Гол - Rer B до халите - Chatelet Les Halles, след това rer A до операта ( ако операта е Гарние, а не Бастилията). За автобусите не мога да дам отзиви.
MissChanandlerBong, гледката е прекрасна, но в Париж има доста места, от които се разкриват не по-малко чудесни гледки - от покривите на Триумфалната арка, Пантеона, Монпарнас, арката в кв. Дефанс, магазин Лафайет и разбира се Айфеловата кула. Може би има и други, които изпускам, и тяхното качване не е така клаустрофобично.

# 69
Roissybus ползвах веднъж, подходящ е

# 70

8-ми район е съвсем в центъра, ако сте близо до линия 1 на метрото ще се придвижите за няма и 20 минути до порт Майо, и оттам за 1.15 ч. с автобус до Бове. Пътувала съм сутринта с първото влакче, имаше предостатъчно хора, даже на 1-ви януари по това време беше пълно, така и не измислих накъде пътуват тези всички хора, освен разните луди туристи като нас, пътувала съм и с последните за деня, те бяха претъпкани. Не знам кога метрото в Париж е празно, хем 5 минути е максималното чакане. Може да си пуснете в гугъл вашия адрес с час на тръгване и да прецените дали ще се вместите до полета с метро и автобус, ако ли не да търсите друг начин на придвижване.

NBM, шаталът са малки автобусчета, които спират точно пред изхода на летището Бове, има автобуси докато не се извозят всички пътници, в Париж спират на Порт Майо, и оттам вече се придвижвате с транспорта. Във вашия случай - метро 1 до Триумфалната арка, площад дьо Гол - Charles de Gaulle – Étoile, след това за 4 спирки метро 6 и после имате 300м пеша. Слагам линк, но не зная дали ще излезе. Ако не, в ляво в дирекшънс си въведете адреса и Porte Maillot и ще ви го покаже:
Скрит текст:
https://www.google.com/maps/dir/Porte+Maillot,+16-24+Bd+Pershing … 2708638,14z/data=!3m1!4b1!4m14!4m13!1m5!1m1!1s0x47e66f8b047f0d65:0x920440b9cf82bee9!2m2!1d2.2822649!2d48.8799692!1m5!1m1!1s0x47e66ffe0ac42eef:0x699b0c54c8c677bb!2m2!1d2.282745!2d48.8587008!3e3
Не излиза маршрута, горе трябва да се избере с градски транспорт, за да го покаже.

Относно билетите за Триумфалната арка - когато ходихме целия тунел, през който се стига до арката беше изпълнен с хора, чакащи на опашка за билети. Наредихме се, но за 5 минути си поръчахме по интернет от сайта и се качихме горе, за да влезем. Горе също имаше опашка, но малка. За Монпарнас не мога да кажа, още не съм се качвала. За Сакр Кьор никога не чакат много хора за купола, освен това има автомат, от който може да си закупиш билети, ако не ти се чака. И двата пъти когато съм ходила имаше не повече от 30тина човека. Но имайте предвид, че стълбището е тясно, много тясно, и се върти в спирала до горе. На касата и отстрани пише, че не е за хора, които страдат от клаустрофобия.

Един въпрос от мен относно шатълите/автобисите от Бове - трябва ли предварително закупуване на билет и каква му е цената или се купува на място, на самото летище (кацаме око 20 часа)?
График/разписание намерих от линка на първа стр., вероятно за тези говорите:https://www.aeroportparisbeauvais.com/acces-et-parking/navette-aerobus-paris-aeroport/
 Благодаря предварително.

# 71
  • Бургас
Може предварително онлайн, може и на място от автомат на летището (точно на изхода на пасажерите, след като си вземете багажа), може и от каса точно на самата спирка на летището, където са автобусите.

# 72
  • Балчик
Заслужава ли си 4 дневен Paris pass, като се закупи предварително как се резервират часовете за посещения?
Сметнах, че всичко, което ще посетим е около 200 е, пасът е 199 е. Но ще ми спести ли резервации и съобразяване с часове или не?

П.П На америх инфо, пак през официалните сайтове за трябва да правя резервации. Значи не ми се трябва пасс, така ли?

Последна редакция: ср, 25 яну 2023, 11:38 от Джемма

# 73
Здравейте,
Може ли препоръка кой от двата хотела е на по-хубаво място, като идеята е да сме 2 нощувки само, тоест ще имаме само ден в Париж и се целим само в Айфеловата кула:

Novotel Paris Porte Versailles:

https://all.accor.com/hotel/A7L6/index.en.shtml?utm_campaign=seo … ource=google+Maps

Или в Mondial в района на операта:

https://www.booking.com/hotel/fr/mondial-paris.en-gb.html?aid=31 … =total;type=total&

# 74
Според мен,втория в района на операта.

Общи условия

Активация на акаунт