Проблеми след тънкоиглена биопсия на щитовидна жлеза

• 8 335
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
  • Бургас
За няколко дена. Но аз получих някаква инфекция и стана голям проблем. Още е проблем.

# 16
Наскоро правих тънкоиглена биопсия на щитовидната жлеза. После прочетох тук, че често след биопсия, възлите започват да "работят", увеличават се, стават злокачествени и се налага операция. Моля, напишете, ако ви е правена биопсия, след това във времето имало ли е такива последствия при вас?
[/quote
Аз имам правена през 2017 година тази година ще правя втора. Възела не е мръднал.

# 17
Здравейте!При каква големина на възела ви изпратиха на биопсия?

# 18
Здравейте!При каква големина на възела ви изпратиха на биопсия?
Мен ме пратиха не заради големината му, а защото беше увеличил размера си след като години не беше мръднал. Не помня размера, трябва да видя в документите.

# 19
  • Бургас
Около 2 см. След това за година и половина порастна. Сега е 28 мм. И не се чувствам добре. Хирурга каза, че може да са вкарали някаква инфекция и периодично да се възпалява възела и лимфните възли. Предлага да направим операция и да ги махнем. Но повечето хора нямат проблеми след биопсия. Може би аз съм единичен случай.

# 20
Привет, как сте в момента, колко време след лечението се подобрихте?
Преди 3 дена ми правиха същото изследване, резултатът е че съм с болки, зачервени и подути зони, малко температура и доста дискомфорт при преглъщане и обичайните неща. По време на самата пункция стана нещо и ми казаха че се е получил малък хематом, до 3,4 дена трябвало да мине..
Благодаря предварително

Общи условия

Активация на акаунт