Отговори
  • Мнения: 8
Здравейте, уважаеми потребители на форума БГ Мама! Забелязах, че мнозина от вас следят интелектуалните състезателни куиз предавания по телевизията и коментират разпалено случващото се. Заради това реших да организирам един куиз на обща тематика във форума ви, като се надявам да приветствате идеята и да се запишете за участие в него. Награди няма да има, играта е за удоволствие. Ето какъв ще бъде регламентът:

Всички участници в играта ще бъдат разпределени в групи на случаен принцип - чрез жребий. Групите могат да бъдат от 4-8 в зависимост от броя на изявилите желание да участват в играта. Всяка група ще се състои от четирима човека. Те ще играят на принципа всеки срещу всеки. Във всеки един мач от куиза ще се задават по десет въпроса на двамата състезатели. Те ще бъдат еднакви и за двамата съперници. Първо ще отговаря единият участник, а веднага след това - неговият опонент. След като и двамата отговорят на въпросите в техния мач, аз ще съобщя крайния резултат от срещата и ще публикувам статистика от срещата в тази тема.

В играта точкуването ще се изчислява по познатия на всеки спортен тертип. Три точки за победа в мач, по една точка за съперниците при равенство, а за загуба не се предоставят точки. Първите двама от всяка група ще продължат напред към фазата на директните елиминации(1/4 финална или 1/8 финална в зависимост от броя на играчите). Ако се случи двама или повече играчи в една група да са с равни точки, тогава се гледа съотношението верни-грешни отговори и човекът с повече дадени верни отговори заема по-предно място.

Играта ще се проведе на платформата
Скрит текст:
или иначе казано - в добрата стара мирка. Не ви трябват каквито и да е регистрации и акаунти, за да влезете. Просто трябва да въведете ника си от форума и каналът, в който ще се проведе играта. Името на канала ще получат само записалите се за участие играчи. Преди всеки кръг на играта аз ще пускам програма за кръга, за да може вие и вашият опонент да се разберете за удобен промеждутък от време, в което можете да проведете срещата между вас. След това ще ме уведомите, за да присъствам и да ви задам въпросите.

Въпросите за всеки мач ще бъдат разпределени от мен на случаен принцип. Времето, с което ще разполагате, за да дадете отговор, е 15 секунди. Тоест, ще имате по 15 секунди време за размисъл на всеки един въпрос. Това се прави с цел да се избегне помощ от Гугъл. Играете за удоволствие и не е необходимо да се прибягва до помощни средства.

За да бъде играта по-интересна, предоставям на всеки участник възможността да избере три сфери на познанието, в които е най-силен. Аз ще изготвя въпроси от всяка от любимите ви теми, независимо колко нишови или нестандартни са те. Имам опит с провеждането на куизове и на живо, и онлайн, така че не би ми представлявало трудност. Записването се осъществява чрез темата и ще продължи в рамките на 2 седмици - до 26-и януари. След като записването бъде преустановено ще ми бъде необходима още седмица, за да изготвя въпроси от вашите силни сфери. Веднага щом приключа - играта започва.

Ще се радвам да се запишете и забавлявате в този куиз. Играта би била идеална за срамежливите потребители, които биха искали да играят в подобен куиз, но не искат да се появяват по телевизията. Както и за всеки от вас, желаещ да демонстрира знания. Ако имате въпроси около регламента, независимо какви са те, можете да ги отправите в темата за играта.

ПП: Не съм сигурен дали съм уцелил правилния подфорум за темата си. Ако модератор счете, че не съм я поставил на място, нека я премести по своя преценка.

# 1
# 2
  • Terra incognita
  • Мнения: 12 056
Звучи интересно.

# 3
  • Мнения: 8
Ако има колебаещи се, мога да организирам един предварителен мач, за да видите как се провежда играта и да прецените допада ли ви регламента. Ако има ентусиасти за този мач, нека пишат в темата или на лични, за да се разберем за удобно време. Ще кача резултата от този мач в темата заедно с въпросите и така ще добиете по-ясна представа за куиза.

Общи условия

Активация на акаунт