Отговори
# 300
  • София

Който бърза, така става Simple Smile Вторият триъгълник не е този, продължила съм СВ вместо височината, но с успоредността лесно се намират ъглите му.

Последна редакция: нд, 26 фев 2023, 11:08 от пенсионирана русалка

# 301
  • Sofia
Здравейте,
Сега открих, че Ви има четейки друг форум  и много се зарадвах! Дъщеря ми е 7клас и помагам по математика досега успешно. Вчера обаче две задачи от домашна работа ни препънаха. Едната уж успяхме да решим, но отговора не ми хареса. С геометричната, мисля че не успявам да направя правилен чертеж и това ми пречи. Моля Ви за помощ!
Благодаря, значи все пак вярно сме я решили! Притесняваше ме неточният отговор и затова не бях сигурна

# 302
  • София
Здравейте,
Сега открих, че Ви има четейки друг форум  и много се зарадвах! Дъщеря ми е 7клас и помагам по математика досега успешно. Вчера обаче две задачи от домашна работа ни препънаха. Едната уж успяхме да решим, но отговора не ми хареса. С геометричната, мисля че не успявам да направя правилен чертеж и това ми пречи. Моля Ви за помощ!
Благодаря, значи все пак вярно сме я решили! Притесняваше ме неточният отговор и затова не бях сигурна

Blush

# 303
  • Sofia

Който бърза, така става Simple Smile Вторият триъгълник не е този, продължила съм СВ вместо височината, но с успоредността лесно се намират ъглите му.
Да, за б) ъглите са 110, 40, 30

# 304
Задачата е за 10 клас. Моля за помощ:blush:

# 305
# 306
  • Б

Пуснах само чертежа, ако е нужно, ще пусна и решение.

Може ли и решение? Доказахме че ъгъл ОММ1 = ъгъл ОММ2

# 307
# 308
Здравейте, всичко останало схванах от тази задача, освен в последната част, където според отговорите лицето на ∆AHO се получава 4(AC - AH), искам само разяснение защо се получава така:

# 309
Здравейте,ако може и днес помощ върху Уравнения 7-ми клас.Задача 19 и 20:

# 310
  • Най-красивата страна
Здравейте момичета.Моля за помощ за 77 и 79 задача.

# 311
  • София

Добронамерен съвет - да си изписва детето скобите, за да няма грешки в знаците.

Последна редакция: нд, 26 фев 2023, 18:03 от пенсионирана русалка

# 312
Пенсионирана русалка,много благодарим,а 20.задача?

# 313
Здравейте, всичко останало схванах от тази задача, освен в последната част, където според отговорите лицето на ∆AHO се получава 4(AC - AH), искам само разяснение защо се получава така:

Винаги съществува възможността отговорът на задачата да е бил предварително известен и просто да са подбрани някакви параметри на задачата, така че да се получи верен отговор по грешен начин.

В решението е намерен полупериметъра на ∆AHO, докато във формулата свързваща лицето, радиуса на вписаната окръжност и полупериметъра на ∆ABC всъщност ни трябва полупериметъра на ∆AВС (не този на ∆AHO).

AC –AH е дължината на отсечката свързваща върха С с допирната точка на вписаната окръжност със страната АС.

# 314
  • Варна
Здравейте, дъщеря ми се затруднява със задача 2ра и задача 4та, примерите са от пропорции за 6 клас . Моля за помощ, всеки път за домашно се дават типове задачи каквито не са решавани в клас..

Общи условия

Активация на акаунт