Термин Август 2023г. - Тема 2🤰

• 44 011
  • 725
  •   1
Отговори
# 195
Georgieva, аз пих дуфастон досега. АГ, при който ще се следя ми го смени с утрогестан вагинално, за да действа локално само на матката. И предните ми бременности го поставях вагинално.

# 196
Имаше ли температура? Ти си от Варна нали? В агто ли ходи или твоята аг ти изписа нещо?
Момичета, някой от вас кара ли този грип а? Как го изкарахте, ако да. Много се притеснявам, че сега върлува…

Аз и мъжа ми, той един ден след мен започна и то удърно с 39.5 темп. Двамата си изкарахме на легло повече от седмица  на антибиотик, опитах да не пия, но за съжаление се влошавах и се наложи, ходих до АГ спешен, за да ми предпише антибиотика, тъй като тогава още не бях ходила на първи преглед за установяване, което си беше миналата седмица 🤷♀. Тааа пази се, ходи с маска и колкото се може по малко контакти.

Да, имах температура около 4-ри дни. И да в АГ Варна ходих, уж спешен кабинет а пък си платих ей така 50лв 😀🤷‍♀️
Изписа ми Аугментин. Не изпих всички хапчета, може би около 4-ри дни ги пих до момента в който кашлицата започна да намаля и след това само чайчета. Но седмица още бях парцал, на работа не знаех къде се намирам след този грип. Тази седмица вече съм добре, приемам витамини, още на втория ден видимо изглеждах по - добре.

# 197
Момичета в дилема съм. Принципно живея в Пловдив, но дойдох при майка ми във Бургас и съм в болницата в Бургас. Доктора тук казва утрогестана и дуфастона само през устата, а моя АГ ми каза да го слагам вагинално и съвсем се обърках. Също така ми казват в болницата че утрогестана не спирал кървенето а аз мислех че е за стабилизиране.
  Аз съм след инвитро и слагам вагинално сходен на утрогестан, доколко съм чела има по-добро действие вагинално. В 6-7седмица имах зацапване и АГ ми изписа по 3 дуфастон, освен терапията, която имам. Не знам колко приемаш сега, но не трябва рязко са се спират тези лекарства, а постепенно. Може да искаш изследване на прогестерона и ако е мн нисък да помолиш да ти добавят и инжекции прогестерон. Успех Simple Smile

# 198
И аз като Лилиум пия Биозин мама, по едно на ден. С миналата бременност също пих и не боледувах нито веднъж. Но нямах и малчо, който да ми носи неща от градината 😅 Нещо тази седмица се притесних и не го пуснах на градина. С баща си се гледат. За другата ще видим, вероятно ще се наложи да иде. Иначе по Коледа изкарах нещо като ковид (непотвърден), но още не усещам всички миризми 🤷🏻♀

# 199
Здравейте, момичета
Днес съм в 10 + 6 г.с. Досега постоянно ходех на работа. Рехабилитатор съм и цял ден има бягане напред назад. От 3-4 дена вече ми е  много изморено, боли ме кръст и имам болки ниско долу в корема. Нямам кървене, но съм притеснена.
Смятам да отида понеделник при АГ, да се запиша на ЖК и да си взема вече болничен. Ако изляза сега в болнични за цяла бременност дали ще ми са достатъчни за да изляза в майчинство после. И с този този АГ ще се срещна за първи път, има ли право веднага да ми издаде болничен?

# 200
Здравейте момичета,

Аз да се похваля, че вчера бях на ФМ и БХС в Оскар клиник при д-р Стратиева и д-р Камелия Йорданова (специализант по АГ). Страхотни са и двете.

Имахме час за 14:00, но влязохме час по-късно. Преди прегледа взимат кръв и измерват кръвното. Кръвта им е необходима, тъй като чрез нея се отчитат показатели на околоплодните води и плацентата. Не е проблем ако сте хапнали преди това, не влияе храната на тези конкретни показатели. За самия преглед - гледайте да сте се изпишкали преди това, че мен два пъти ме караха, защото беше доста пълен пикучния мехур и не успяваха да видят добре бебето, а и то горкото се беше свило на десет. Измериха доста неща, гледаха кръвоток на пъпната връв, сърце и някаква малка точка на черния дроб, която била много важна за снабдяване на сърцето с богата на кислород кръв. Има си добре оформено лице, крайници, телосложение. Мозъкът е разделен вече на две полукълба. Има супер активност, пулс 169, размер 5 см, последно изчислен термин 06.08.2023. За полът предположиха, че е момиче 75% вероятност. Цената е 190 лв. Резултатите излизат за около седмица и се изпращат на имейл.

Поздрави на всички мами и този преглед беше най-вълнуващ от всички, тъй като на предните се бях стегнала и не си позволявах да се обнадеждавам, докато не мине поне първата ФМ.

# 201
Някой правил ли си е пренатален тест в “Афродита”? Ако да, на кой пакет се спряхте? Това ли е тестът, който се прави там - Vision?

https://visiontest.bg/visiontest-ceni-prenatalen-test-cena/

Аз все още не съм си направила и се чудя къде да отида.

# 202
Аз още не съм правила, но живот и здраве, стига всичко е наред съм се насочила към тях. Тестовете там са Vision, да. АГ също ми ги препоръча, а сестра ми е правила 2 теста при тях и е доволна. Редактирам се : За пакетите още не съм сигурна, но от тези които си пратила се чудя се между базовия и третия.

Някой правил ли си е пренатален тест в “Афродита”? Ако да, на кой пакет се спряхте? Това ли е тестът, който се прави там - Vision?

https://visiontest.bg/visiontest-ceni-prenatalen-test-cena/

Аз все още не съм си направила и се чудя къде да отида.

# 203
Здравейте момичета, вече съм в 11г.с +4, но вчера и днес ми е много лошо....
В началото само следобяд не се чувствах добре ( замаяна, постоянно ми се спи, гади ми се) а от вчера вече по цял ден плюс главоболие и нямам никакъв апетит. Изпих един парацетамол от 250мг и за малко ми стана по- добре. Все си мисля, че може да е заради рязкото затопляне на климата.
На някой дали му се е отразило рязката смяна на времето?

# 204
Love, Licorne, аз си пуснах основния пакет на Vision в понеделник и чакам да ми звъннат за резултати. Ако не се лъжа, Lilium също беше с Vision.

Fire lady, и аз се чувствам доста зле, но не е от скоро. Може и да е от странното време.

# 205
Love, Licorne, аз си пуснах основния пакет на Vision в понеделник и чакам да ми звъннат за резултати. Ако не се лъжа, Lilium също беше с Vision.

Fire lady, и аз се чувствам доста зле, но не е от скоро. Може и да е от странното време.
И аз гледах основния пакет, но дали е достатъчен? Другите пък вече ми идват много скъпи. Иначе и на мен ми го препоръча АГ, но още се чудя къде да отида.
Гледам, че пакетите на Synevo са по-евтини, но не знам дали е по-добре да се изследвам там или в Афродита. 

https://www.synevo.bg/veracity/?_gl=1*krz9mg*_up*MQ..&gclid=Cj0KCQiA8aOeBhCWARIsANRFrQH-zEgBY2UtDTAnTGx0dgVgwVsK729nuCGSLZt7TE2eeLhJDxyoNsQaAoE1EALw_wcB

# 206
Аз вчера се чувствах ужасно. Цял ден ме болеше главата, гадеше ми се, бях като парцал... буквално прекарах деня в леглото. Днес се чувствам добре и дори имам енергия. Доста хора се оплакват от главоболие тези дни. Може би наистина е от времето или магнитни бури и т.н.

Здравейте момичета, вече съм в 11г.с +4, но вчера и днес ми е много лошо....
В началото само следобяд не се чувствах добре ( замаяна, постоянно ми се спи, гади ми се) а от вчера вече по цял ден плюс главоболие и нямам никакъв апетит. Изпих един парацетамол от 250мг и за малко ми стана по- добре. Все си мисля, че може да е заради рязкото затопляне на климата.
На някой дали му се е отразило рязката смяна на времето?

# 207
Момичета, продавам тази рокля за бременни и кърмещи. Ако някоя фина дама си я припознае, нека ми пише. Ще пратя още снимки. Търся й 20 лв. Нова, с етикет е

Последна редакция: чт, 19 яну 2023, 12:39 от Ариеллл

# 208

Vision само за София ли е или мога и от Варна с техен представител? 🙄

# 209
Nomadgirl, честно казано нямам представа. Аз го направих в същата клиника, в която ми беше инвитрото - Афродита.

Общи условия

Активация на акаунт