Термин Август 2023г. - Тема 2🤰

• 42 745
  • 725
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте, момичета 🌷
Чета ви от самото начало, но реших вече да се включа. Имам момиченце на 3г.
Бременна съм за втори път с термин 01.08. Най-вероятно ще е секцио и ще се роди по-рано, но реших, че трябва да съм в тази тема ☺ Минах първите ФМ и БХС и всичко е наред. Вече съм в 14гс +3 дни. Все още не знаем пола.
Неприятните симптоми отшумяват, но все още ми е лошо вечер.
По още теми щях да пиша, но вече забравих ☺
Хубав и слънчев ден от мен 🌷

# 616
Здравейте Simple Smile Тези от вас, които имат тромбофилия или бият/пият лекарства за разреждане заради предразположеност, дали може да ми кажете от кой лекар в София сте доволни, който ви следи състоянието? Аз съм ходила при Русев и според него с хетерозиготните мутации, които имам, би трябвало да бия инжекции за разреждане, според двамата ми АГ, при които се следя - няма нужда. Всеки месец си пускам контролни за кръвосъсирването и само фибриногенът ми е леко завишен, а аРТТ на долна граница… Бях звъняла за час при Паскалева, но се оказа, че жената е в по-дълъг болничен и не ми запазиха час, казаха да звънна след няколко седмици. Та се чудя дали бихте препоръчали лекар, от който сте доволни (хематолог, имунолог…). Благодаря предварително!

# 617
И аз съм с добри новини от Вижън. Ще си имаме момиченце. 💗

# 618
YABA, много хвалят Лисичков. Аз съм ходила при Паскалева. Виж в тази тема. Може момичетата да ти помогнат с инфо. https://m.bg-mamma.com/?topic=1519968
Ако фибриноген и Д-димер ти са на горна граница, а АПТТ на долна, значи кръвта ти се сгъстява.

Ral_rose, честито!🌷
Верно тази седмица сме с девойките 🙂

# 619
YABA, много хвалят Лисичков. Аз съм ходила при Паскалева. Виж в тази тема. Може момичетата да ти помогнат с инфо. https://m.bg-mamma.com/?topic=1519968
Ако фибриноген и Д-димер ти са на горна граница, а АПТТ на долна, значи кръвта ти се сгъстява.

Ral_rose, честито!🌷

Много благодаря! Simple Smile Веднага ще разгледам темата и ще проверя Лисичков. Гледайки референтните стойности за бременни на СЗО или други, изследванията ми са супер, но според Цибалаб фибриноген от 4.09 g/l е над реферетнта, която при тях не е 5.1 g/l, а 4 g/l, а aPPT ми е 26.4 от 26-38 референтни на Цибалаб и 24.3 долна граница за други. И за двете стойностите според https://www.perinatology.com/ за първи/втори триместър са ОК. Слава Богу, Д-Димер ми е доста нисък, <0.15 μg/ml. Благодаря още веднъж! Simple Smile

# 620
YABA, добре ми се струват изследванията ти. Русев също го хвалят. Важно е следене на ехограф/доплер на две седмици и пускане на кръвни изследвания на 3/4 седмици, за да се види как е коагулацията.
Не може да се предвиди как ще се прояви даден мутирал ген при хетерозиготно носителство, затова е нужно честичко да се следят тези неща. Каквото зависи от нас, го правим.
При мен с миналата бременност беше следното положение: след овулация пиех аспирин 75, а след положителен тест включих и инжекциите - клексан 0.4.. Около 12г.с. се наложи увеличение на аспирина на 100, а около 22г.с. (не си спомням с точност) увеличаване и на клексана от 0.6. Около 30г.с. прокървих и ми спряха аспирина и след това не съм го пила, останах само на инжекциите, които слагах над 40 дни след раждането.
Сега с тази бременност започнах по същата схема, но в 4 г.с. още прокървих и спряхме аспирина. Засега съм само на инжекциите клексан 0.4. Кръвните изследвания са ми идеални. Но налягането в едната маточна артерия почти е на горна граница и най-вероятно ще се наложи да включим и аспирин. Затова Карагьозова ме вика около 20 февруари пак, за да види как са маточните артерии и да огледа по-добре съдовете в пъпната връв...

Последна редакция: пт, 03 фев 2023, 18:37 от Jupiter sea

# 621
YABA, добре ми се струват изследванията ти. Русев също го хвалят. Важно е следене на ехограф/доплер на две седмици и пускане на кръвни изследвания на 3/4 седмици, за да се види как е коагулацията.
Не може да се предвиди как ще се прояви даден мутирал ген при хетерозиготно носителство, затова е нужно честичко да се следят тези неща. Каквото зависи от нас, го правим.
При мен с миналата бременност беше следното положение: след овулация пиех аспирин 75, а след положителен тест включих и инжекциите - клексан 0.4.. Около 12г.с. се наложи увеличение на аспирина на 100, а около 22г.с. (не си спомням с точност) увеличаване и на клексана от 0.6. Около 30г.с. прокървих и ми спряха аспирина и след това не съм го пила, останах само на инжекциите, които слагах над 40 дни след раждането.
Сега с тази бременност започнах по същата схема, но в 4 г.с. още прокървих и спряхме аспирина. Засега съм само на инжекциите клексан 0.4. Кръвните изследвания са ми идеални. Но налягането в едната маточна артерия почти е на горна граница и най-вероятно ще се наложи да включим и аспирин. Затова Карагьозова ме вика около 20 февруари пак, за да види как са маточните артерии и да огледа по-добре съдовете в пъпната връв...

Супер полезен ми е този личен опит, който споделяш! Засега кръвопотка към бебето е супер, вчера го гледахме с АГ-то (точно 11+0 съм), но със сигурност ще следя изследванията на 3-4 седмици, както правя и с щитовидните заради Хашимотото. Аз ходих при Русев преди да забремения и той каза да започвам веднага с инжекции и аспирин при положителен тест, но аз още в 5-та седмица започнах яко кървене и затова не ми дадоха да пия или бия каквото и да е. Засега ще се наблюдавам, и ще отида все пак на второ мнение, защото според доста мнения и лекари Русев се презастрахова повече от необходимото и не винаги има нужда от започване на лечение веднага.

# 622

Ral_rose, честито!🌷
Ние ще си имаме момченце. People Baby
Аз винаги съм си мечтала за момиченце, но някакси усещах, че ще имам момченце. Даже името му бях измислила още преди няколко години сякаш съм знаела. Grinning Освен това не ми се яде нищо сладко - само солено и кисело, а преди да забременея ядях всеки ден шоколад, та това за пола на бебето и храната, която ти се прияжда, при мен се оказа вярно. Grinning

# 623
Love💗sea, честито момченце! 💙 Ако искаш да те сложа на първа страница, пиши 🙂

# 624
Love💗sea, честито момченце! 💙 Ако искаш да те сложа на първа страница, пиши 🙂
Благодаря! Blush
На 30 г. съм от София, първа бременност, термин - 19.08.

# 625
Здравейте, мами правите ли секс? И в какви безопасни пози? 😊

# 626
Охх и мен ме интересува този въпрос. Ние не сме правили откакто разбрахме за бебето. Страх ме е нещо да не навредим, а и имам киста. ММ и той се притеснява. Ама пък 9 месеца не са малко време Grinning

# 627
На нас категорично ни забраниха заради ниската плацента. Казаха , че и оргазъма е опасен защото предизвиква контракции на матката.

# 628
Ние също не сме правили, откакто разбрахме. Мъжът ми вика, че няма да ме докосне докато не родя, много го е страх 😃 (2 аборта имам)
Само на 1вия преглед АГ беше забранил, но нали минахме по-рисковия период, пък и моята працента е задна, високо разположена. Не знам дали ще има проблем, но сякаш не ни се рискува.

# 629
Явно ще сме групата на сухо 😅 И при нас е мираж, а и с всички проблеми, които имах май ще си остане така до края.

Общи условия

Активация на акаунт