Сериалите на НВО - Домът на дракона и Игра на тронове - 46

• 37 273
  • 702
  •   1
Отговори
# 615
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
От мъжете чичо, Емонд и Егон II (сега втори сезон) са ми фаворити, близнаците също не са за изхвърляне. Крисчън Коул ми е неприятен и като персонаж и като външен вид, прилича ми на пребозало теле.

# 616
Като стана дума за Коул, за мен той е най-прецаканият персонаж в сериала. В книгата го разбирах, в сезон 1 се потресох що за тъпотия беше на годежа на Ренира. Вместо рицар с разбито сърце все едно някакъв анти рицар изтипосаха.

# 617
Точно така е за пророчествата. Все едно Хелена вижда края на Валирия и вместо да сподели и да се изнесат и да завладеят Вестерос всички Тарги умират. Ди енд.

# 618
Днес изгледах епизода от новия сезон .
Бях забравила , че Ренира има трима сина и те не са с бяла коса и докато се светна …
Направи ми грозно впечатление , че Деймън прати плъховете за едно , а те избраха лесното и решиха внук да вземат , а не принца .. щеше да е по - интересно наистина принца или краля да си заминат , а не да гледам сега ожесточения Емонд … и без друго нито го харесвам , а и ми е крайно нелицеприятен и ме дразни с поведението си .
Хелена е тотално неадекватна - ето Ви огърлица , ами убийте го и си взе детето , даже и сълза не пусна .. що за майка ?! Ще кажеш , че се прости с някакъв ненужен предмет , а не с детето си ..

Доста неадекватен епизод за мен .
Ренира ме разпокъса , разплака ме , мъчно ми стана. Исках Люк да е жив , а сега ще се окаже , че наследник на Ренира няма да остане ..

# 619
Ема Дарси, ако сама не се прави на урод, си е много красива:

Скрит текст:

не бих казала - това са свежест и нежност, които идват от младостта, а не красота

Butterfly:3, остават живи наследници на ренира - децата й от деймън
в книгата е "син за син" - замисълът не беше да убиват егон или емонд, а всички да ги заболи поне колкото от загубата на люцерис
едва ли деймън е толкова тъп да вярва, че тези двамата биха успели да убият емънд

# 620
Ами аз не ги видях децата й от Деймън ?
Те също ли са с кафява коса или още не ги е родила в сериала ?

# 621
  • Русе
В предишния сезон ги показаха. Имаше сцена как кръсти най-малкия си син на баща си, който се пошегува, че Визерис е име, достойно за крал – мисля към него момент вече бе на смъртния си одър.

# 622
  • Вестерос

# 623
  • София
Защо Хелена да е лишена от емоции? На мен ми е силно симпатичен образ. И си има емоции.
Много ми е противоречив Деймън от края на предния сезон и първата серия на новия. Трудно ми е да се ориентирам има ли чувства към Ренира, признава ли я като кралица или той иска да ръководи.
Явно съм позабравила предния сезон, но от къде дойде това противоречие между Алисънт и баща и.

# 624
  • Сидни
Гледах новият епизод. Не знам слага ли се в скрит текст, ама ще сложа за всеки случай

Скрит текст:
 Много пълнеж...дълъг епизод, ама някакси празен ми се стори. Някакси повеч отделено време на убитото дете от зелените, нямаше толкова за Люк сякаш.
сър Криспи Коул ме дразни все повече. Дразнят ме с техния секс, няма никакъв смисъл. Сега пък ще е Ръка. Това в книгите имаше ли го?
Поне Ото ще се разкара. Споменаха третия син Дерон. Явно ще се покаже.
Чернокожият Брат Алън как ще яхне драконът...интересно ще е...
Нещо сцената с Ренира и Деймън ми се стори като модерните психо аналлизи по Соц мрежите " нарцисист ли си - 10 признака". Ренира му вкара бърз психо анализ. И той се нацупи и си тръгна.
Дъщерята на Деймън защо така разпитваше братовчед си за баща му и...баща му? Явно нещо му намекваше

И да си кажа - аз много харесвам актрисата, която играе Ренира. МНого ми е хубава и интересна. Писнало ми е всички да са по калъп някакси, искам повече индивидуалност. Оливия Кук е също много готина.

# 625
И аз гледах

Скрит текст:
Чудно ми е как така решиха да вкарат сюжетната линия на Дерон. Досега не го бяха споменали нито веднъж. Многократно в разговори с краля Алисънт казваше, че има двама сина. От нищото - Дерон. Сега като нищо ще включат и Мелор в даден момент като наследник на Егон. То нещо или го правиш, или не го правиш. Не от после да се сещаш и да вмъкваш нелепици.
Адам как точно ще обязди Seasmoke при жив ездач, не знам. Да, беше много задоволяващо публиката да оставят Ленор жив, но така прецакват логиката на последващите събития.
До днес бях голям фен на чичо, вече не съм. Започна да ме дразни яко. Нямам търпение вече за
Скрит текст:
You have lived too long, Nuncle
.
Епизодът беше фул с пълнеж, а важни сцени бяха претупани.
Кофти ми е за близнаците. И двамата бяха толкова лоялни.
Леле, Коул ме побърква, отвратителен е. И отново нямам търпение за
Скрит текст:
Бала на касапина

# 626
Засърбяха ме ръцете да отворя скрития текст, но ще положа усилие да изчакам до довечера.
Ударно гледах пак първия сезон, да си припомня някои неща. На второ гледане ми хареса повече. Май първия път съм била още под негативните емоции от финала на троновете. Книгата няма да препрочитам, че да избягам от сравняването със сценария.

# 627
Изгледах новия епизод .
Май наистина обмислям и аз да изгледам отново първи сезон , защото ми бягат някои неща …
Адам не е ли онзи пощадения син на Корлис , който избяга , за да не го убият ?!

Жалко за близнаците .
Коул не мога да го дишам , само това ще кажа , направо не знам кога ще си отървем от него .
Ото е много умен , макар и отмъстителен . Егон и него не мога да дишам и едвам го изтрайвам . Брат му Емонд ще се окаже , че има повече съвест и чувство за справедливост от това леке Емон …

Много ми хареса разговора между Демън и Ренира .

И на мен ми дойдоха в повече запълването на серията с детето на Емон и отмъщението за смъртта му .

Само Ренира ли ще се окаже най - достойна и с разсъдъка си ? Ето защо съм на страната на черните от самото начало .. единствено тя, не е проявявала своеволия , да губи разсъдък и да отмъщава …

# 628
  • София
Изгледах епизода.
По-слаб от премиерния епизод. Твърде дълъг и муден, но въпреки всичко си държи едно стабилно ниво, под което не пада, което е много важно и почти непосилно за много други продукции. И все още е доволно над чертата в личната ми класация. Ако сериалът общо, генерално е за около 8.0 грубо казано (плюс/минус, нюанси и т.н.), то този епизод е за около 6.5/7.0 според мен.

Скрит текст:
Официално си имаме вече Дерон. Ако не се лъжа май бе споменат още веднъж и преди ама не помня вече. Но сега директно си го споменаха и то като да играе важна роля занапред.
Алън и Адам са ми безинтересни и не ме вълнуват особено много, дано по-малко ги показват.
Мизария също ме дразни много, но явно ще я гледаме още. Тя реално спаси живота на Ренира (бях 100% сигурен, че точно така ще стане и че ще зърне близнака на пристанището, след което се подразбира, че е предупредила сър Ерин) и сега последната ще я придърпа към себе си.
Егон голяма глупост сътвори. Сър Крисчън Коул, ръка?! Ахахахаха, ще падна. Ако не се променят бързо нещата за съжаление моите зелени ще претърпят голям крах с такъв крал и такава ръка. Дано Емонд вземе юздите в свои ръце, защото иначе черните самозванци ще победят.
Ото може да е всякакъв, но чете отлично политиката, но Егон непрекъснато му проваля плановете.
Жалко за близнаците. Около ''света'' Ренира само смърт и трагедии, ама иначе тя е невинна за всичко.

# 629
Хубави, лоши - всички истории в тази вселена са ми любими. Това обаче не значи, че помня като някои от тук присъстващите. Каква беше историята на Адам и брат му, че съвсем съм забравила? Иначе съм си фен на черните аз. Сър Ото се представя добре, но една птичка пролет не прави Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт