Любители на котки - Тема 180

• 32 745
  • 755
  •   1
Отговори
# 525
  • София
И при мен това е на дневен ред.
Дейзи постоянно иска да яде. Сутрин ѝ сипвам и после прибирам купичката. Понякога младежите ядат по различно време от нея. Разделям я от тях.
Става дума за мокра храна, от консерва.
Суха имат постоянно.

А ламята Дейзи е станала 3,950.

# 526
Xrisi_99, аз съм в същото положение. Решението при нас е хранене под мой надзор-сутрин  и вечер. Не оставям вече храна за през деня. Всеки си изяжда, каквото му се полага. Който приключи по-бързо се пробва и  в чуждата купичка, но вече знаят, че кажа ли " не" трябва да не нахалстват.
Буда има много чувствителен стомах и ако оставя гранули-преяжда и после ака кашаво. Марси няма проблем с консистенцията на изпражненията, но ако яде колкото си иска-става дебела. При нас режима е бетон и мисля, че това ги прави  много спокойни.

# 527
  • Варна
Моята Женя яде като прахосмукачка. И веднага отива при купичката на Мила. Обикновено някой от нас стои да пази, защото Мила яде бавно. Женя е шефът и ако не пазим, казва "мек мек" и гони Мила.
Моите котки не са къпани от години.
Само за Магито покрай проблемите с аналната жлеза, използвах мокри кърпички за дупето. След тях тя се активира още да си почисти сама. Дупето и още е зелено, заради третирането с препарат.

# 528
Къпала съм само Лъчко и Мишето, когато "дойдоха". Ми те не приличаха на нищо от мръсотия и просто нямаше начин. Но бяха малки и единственият им протест беше жално мяукане. Големи котки не бих къпала, като ученичка съм го играла това упражнение, беше страшно. Бела се чисти постоянно и козината й е изрядно чиста. Мишето го гледам, само сивата козина си чисти. Joy Добре, че не излиза навън, че от бялото няма да остане и следа.
Ето го Лъчко (като бебе), много гушливо момче беше. Така съжалявам, че не го кастрирах, можеше още да го отглеждам. Cry

У дома малкото има голям апетит, Белка яде бавно и спокойно. Много ме изнервят, че спят като пънове и щом вляза в стаята, рязко огладняват. Стават, започват да ходят по мен, мяукат и се държат като държани гладни поне три дни. Rolling Eyes Като ме видят мен, все едно пиле на жар са видели.

# 529
  • София
На работа имаме котешки чат и един колега тъкмо се оплакваше, че едната котка яде много бързо и отива да краде от храната на другата и сподели изобретението си Grinning

Скрит текст:

# 530
Таласъмът избяга. Покатери се на едно дърво и от него на оградата и от там в съседния двор. Там има една стара разпадаща се къща и огромни шубраци. Та трябваше да влезем в храсталака. Добре че като не е обитаемо, ограда почти няма. Не идва като го викаш. Идва до теб, ти му говориш, той хваща пътя. "Сприятели" се с гостенката/гостенина. Не можем да видим дама или господин е. С едно око е. Вървят един след друг и си се разхождат. Блеки го души, обаче другия като се приближи малко повече и Блеко съска. Мъжът ми измръзна навън да го вика. Щом е там другото коте, не ни отразява. За това сложихме за ядене на другото коте, то дойде и Блеки се върна. Избяга в 11 и се прибра преди 30 мин. Хапна, изкъпа се и си легна.
Сега другото ще го обезпаразитявам и ако ми се довери и дава да го пипам, ще го водя на доктор за преглед и ваксини.

# 531
Добре, че се е прибрал. Явно дивото зове. Не е ли студено при вас, че толкова време да стои на вън. Най-сигурният начин да се прибира е храната - никоя уважаваща себе си котка не иска да гладува.
Ако започнеш да храни другата котка е почти сигурно, че си се сдобила с втора. Дано да е мъжкар, защото иначе....

# 532
Тя идеята е да може да си снове навън, но първо искам да му сложат ваксината. Е, и да минат две седмици, за да е ефективна. Grinning
Другата котка е много приказлива и изглежда добричка. Сложих й една картонена къща на верандата и постлах с поларено одеалце.

# 533
  • Крайбрежен район
Голям авантюрист това таласъмче. Не е избягал човека, просто опознава новите си владения и завързва приятелства. Satisfied

Лежа по корем в момента. Лъки се навря под халата и легна върху задника ми. Кажете ми това нормално ли е? Все ги измисля едни. Ама пък как топли. Smile

# 534
Metanoia Joy Да, да, обикаля новите си владения. Grinning Мъжът ми докато обикаля да го търси и опитва да го прибере, видял двама големи мъжки. Голям бой щяха да го бият, ако го бяха набарали. Grinning

# 535
  • Крайбрежен район
Милото мишленце, добре че татко му е бил наблизо, че вярно можеше да го натупат. Blue Heart

Ох, пишка ми се, ама как да стана сега. Този спи, че чак похърква. SleepingThinking

# 536
Ох, този Блеки. Душица блага.

Metonia, със сълзи се смея.
Стискай, не разваляй рахата на котаче.

Дебелото. Joy

# 537
  • Крайбрежен район
Развалих го вече. Мърдам се аз, люлея го насам-натам, то си натиска гъзурника и не мърда от там. Нахално същество.

# 538
Обади се сега стария собственик на нашата къща,да ни каже, че гаражната ни врата не е затворена до долу. Казахме му за днешните ни премеждия. Едноокият е мъж, казва се Ставри Grinning и живее в съседния двор, в шубраците. Жена му го е хранила всяка вечер. Даде ни наставления да не му даваме кокали, а само котешка храна. Grinning Влизало е в двора преди време диво животно. Гледали са го на камерите, но не са го разпознали какъв вид е. Добре че сложихме ваксина против бяс на Таласъма.

# 539
Разпознах го Ставри, че е мъж 😀. С тази глава няма как да е дама. И да, ваксината за бяс в такива случаи е задължителна. Но държи няколко години и не е нужно да се слага всяка година.
Аз още настръхвам, като се сетя как Лъки една вечер на тъмно се сблъска на двора на село с язовец...
Веднага връхлетя вътре и трябваше да мине час, за да си върне нормалния размер и да спадне опашката, която изглеждаше като прибор за чистене на бутилки.

Общи условия

Активация на акаунт