Любители на котки - Тема 180

• 32 751
  • 755
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Шели се крие само от някои гости. Като идват мои приятелки, се скрива само докато влязат вкъщи, страх я е от звънеца, после веднага излиза. Като идват приятели на МП, може и цяла вечер да не се покаже, или само да подаде нос на вратата на хола. Като цяло се плаши от високи шумни мъже Grinning

# 511
  • Велико Търново
Pepina, щом котаракът още на теб не се дава, не позволявай на външни хора да се опитват да го пипат, други неща, а камо ли да му бъркат в къщичката. Това е тяхно си скривалище и щом той е толкова чувствителен и теб не допуска, за него е голям стрес чужди хора и миризми да се завират при него. Ясно, че на гостите сигурно им е любопитно, но животните не са плюшени играчки Simple Smile

# 512
При Зе интересното е , е не дава да го пипаме, но е много любопитен и като идват гости, ги души, наблюдава. Появява се веднага да види кой му стъпва из къщата. Баща ми идваше да го гледа за семица и беше възхитен какво мило коте е. С изненада установи, че не съска и не хапе никога ( освен на игра и то не е хапане дори). Не посяга да драска. Ако го вдигнеш и мачкаш, няма проблем, но не му харесва. Първите дни у дома се криеше в шкафа в банята на мъжа ми. Сега рядко се крие, много е любопитен и идва винаги да се муши да подуши, да види...изглеждаме му явно нескопосани и се притеснява да не се нараним или да не му разрушим имането ( къщата)

# 513
Pepina, аз почти не съм пипала Бени първата половин година. Едно, че го беше страх и явно ме приемаше с недоверие, и второ, че се опасявах, ако го пипам, Ади да не ревнува и да го бие (което и сега прави, но рядко, а и сега поне са един калибър, а Бени тогава е бил едно кило коте). Та към ден днешен е гушльо де, напаснахме се. Не ляга в мен, но ляга до мен и обича да го нося на ръце или да го галя само. Мисълта ми е, че отне време, но стана Blush

# 514
Забелязах, че на Ари в ноздричките има малки ранички. Бая се блъска, но дали може да е от друго ?

# 515
Може. Вирус или гъбички. Снимай?

# 516
Няма пробем да го чакаме колкото иска.
А като трябва да го решим 1 път седмично поне, как? Страхува се от четката. И като не дава да се гали, няма май да даде. Днес си издърпал голямо парче косми на врата, сигурно му е пречело?
Вие къпете ли котките си? И как точно?  Гледах един много смешен клип, един азиатец, сложил котката в нещо като престилка, специално, лапите са скрити, само главата отвън и така го къпе, "усмирителна риза" един вид, и потапяш котката  заедно с 'ризата'.

# 517
  • София
Моите са късокосмести и ги реша само при смяна на козината.
Можеш да пробваш някое масло за козина. Например Масло от сьомга HUNTER.
Аз бях взела течни витамини на моите обаче не им харесаха изобщо.

Къпя ги рядко. Във ваната и с душ.

# 518
Никакво къпане.
Те сами се почистват мнооого добре.
Зимата понякога ако се вмъкнат кал и мия лапи, с риск да съм изядена Simple Smile

# 519
Най-удобната поза за сън Joy

Кари съм я къпала 2 пъти- като я донесе дъщеря ми от улицата и после като скочи в тиган с олио.
Ая не я къпя, защото няма да изляза жива от банята. Но и те си се мият, така че мисля, че няма нужда да ги къпя. Иначе ги реша. И двете обичат да ги реша

Последна редакция: пн, 06 фев 2023, 21:09 от gabidi

# 520
Аз къпя,ама няма да обяснявам как.Свикнали са моите животни.

# 521

И аз къпя , но само лятото.

Последна редакция: вт, 07 фев 2023, 08:37 от малката лисичка

# 522
  • София
Наскоро Богдана се беше отъркала в някаква машинария на мъжа ми, намазана с грес. Бърсах я с мокри кърпи. Имах останали от Рижко. Той никога не е къпан, но трябваше някак да го почистим след като го прибрахме от улицата, а беше опериран. Simple Smile Тогава купихме от мокрите кърпи за животни. Сега бялото му е снежно бяло. Simple Smile

Дългокосместите обаче май по-често се къпят, защото не винаги смогват да поддържат хигиената си.

Да ви покажа един снежен котарак от нета:

# 523
  • София
Шели не я къпем, но се налага редовна фризура и чистене на д-то, защото често цапа пухкавите кюлоти. Ползвам бебешки мокри кърпи на водна основа, много по-евтини са от специалните мокри кърпи за животни.

# 524
Здравейте!

Имам две котки и не знам как да процедирам с храненето. Едната котка не яде толкова много, а втората постоянно търси храна и отива и изяжда храната дори от другата купичка. Когато махам купичката с останала храна, почва да мяука и да я търси.
Ако им сипвам в една купичка и впоследствие сами да си разпределят храната, добра идея ли ще е?

Общи условия

Активация на акаунт