Любители на котки - Тема 180

• 32 772
  • 755
  •   1
Отговори
# 495
Поглед “говори си говори”…
Едно куче ни беше на гости.
И Джужи беше на скришното си място

# 496
Днес имах гости и възпитанието на котака до тук отиде на кино. Скри се и се спече. Даже  след като си бяха тръгнали гостите, в тоалетната не зарови  нещото. Не яде цели 7-8 часа след като си тръгнаха.
Има ли такива котки, които бягаха от гостите ви и не се оправиха? Не е ли нормално след известно време котката да излезе да подуши поне хората.

# 497
Явно си зависи от котката. Нашата пък е любопитна, дори ми е неудобно от гостите, катери се по тях, на една приятелка й гриза косата, така и не разбрахме защо. Даже се гушка в хора, които вижда за пръв път.
Винаги е първа на вратата като се звънне.
Само веднъж се скри, като идваха да монтират климатик, че бяха понесли момчетата с тях огромна прахосмукачка.

Последна редакция: нд, 05 фев 2023, 21:01 от MianaNia

# 498
  • София
Възпитание на котак... екзотично звучи 🤣😹
Pepina, има всякакви котки, но твоето си е твое и е уникално за теб.
Просто го обичай!
Блеки е социален и любопитен, не се крие от непознати, но и не им досажда.

Последна редакция: пн, 06 фев 2023, 00:39 от AnyHr

# 499
Pepina, и Мъри бяга и се крие от всякакви гости, освен ако не реши да си забие ноктите до дупка в прасеца им...
Явно животинката се страхува и стресира от външни хора. Котките са много различни по характер и поведение, но си ги обичаме независимо от кусурите им.

# 500
  • Велико Търново
Не знам вие, приятели, какво правите в неделя, но у дома е голям гормоз- карат ме да чистя и да готвя и да се занимавам с какво ли не... А иначе ако ги питаш моите хора, само спя, ям и правя бели. Да бе да...

После пък трябваше да се намесвам, че май щяхме да се подпалим

Ми много е изтощително пък

И за капак тази вечер батко пак домъкна онази гушла Пиги. Не знам защо продължават да я водят в моята къща, честно ви казвам. И понеже и показах кой все пак командва вкъщи ми се скараха и рязко изпаднах в немилост... И всичко това заради нея, госпожицата на кака ми. Няма справедливост ви казвам, през деня оправяш къщата, вечерта си заточен сам в спалнята. Не съм бил кавалер... Пфф, айде отивам да си лягам аз.
 ваш Буки

# 501
bubalesa,много яка хрононогия❤.Тормозите го,вие,това коте,и т'ва си е.

# 502
Бубалеса, смея се с глас! Явно Буки си е разбойник по рождение (чистокръвен Мачо), дано не тероризира поне сега фината и чаровна Пиги.

# 503
Днес имах гости и възпитанието на котака до тук отиде на кино. Скри се и се спече. Даже  след като си бяха тръгнали гостите, в тоалетната не зарови  нещото. Не яде цели 7-8 часа след като си тръгнаха.
Има ли такива котки, които бягаха от гостите ви и не се оправиха? Не е ли нормално след известно време котката да излезе да подуши поне хората.
Да има,
Тази от чекмеджето, от снимката горе

# 504
  • София
Когато Мъро беше млад, идваше и лягаше в скута на гостите. С годините ставаше все по-страхлив. В един момент  се показваше само нощно време, когато натрапниците с нощуване заспят. Спомням си как беше изкарал акъла на леля ми, когато посред нощ отишъл да я подуши по лицето. Joy Гостите без преспиване изобщо не го виждаха. Simple Smile

Сегашните се скриват веднага, но след 15 минути любопитството надделява и идват да видят кой е дошъл. Но гледат отдалече. Не се приближават до непознатите.

Ах, този непослушен Буки! Joy

# 505
Белка не бяга от гостите, но и не ги удостоява с внимание. Не дава да я пипат, но тя и на нас много не дава. Както каза една дружка - "все едно ме няма, аз я викам, говоря ѝ, тя не ме забелязва даже". Мишето беше почти месец у дома, когато дойде приятел на децата. Такова хъскане не сме очаквали. Като малка пантера беше. Не даде да я пипне, стоя в скута на големия ми син. Като стане голяма котка не знам как ще се държи.

Мишето едва днес започна да се държи нормално. Но още се страхува да се катери по мебелите. Белка се възстанови много по-бързо, а още първия ден ни прави показнО каква гимнастичка е. А вечерта, в деня на кастрацията се катери по лозите на двора, та чак и до комшиите се разходи.

# 506
  • София
Pepina_n3, Хари изобщо не обичаше гости. Само като чуе звънеца на вратата и се е скрил някъде.
С дядо ми и майка ми се разбираше, гушеха се, но след 3тия ден.

Аш и Оникс нямат нищо против гостите. Даже чакат на вратата когато се звънне.
Не обичат да ги мачкат и галят, но се радват на всеки.

# 507
Аз имам и от двамата модела. Ади досажда на всички, катери се по тях, гуши се, помага на техниците като им събаря инструментите и им виси на рамената. Бени пък се крие и се показва доста след като са си тръгнали гостите.
И той изморен от работа, прав заспа. На мама стройното грозниче Heart Eyes Joy

# 508
Успокоихте ме.  Нашия котак се посвести вече и забрави "лошите" гости, ама  и те пък, искаха  много да го галят и му бръкнаха в къщичката, където той няма втори изход  Simple Smile Вече хапва, играе. Козината му се е сплъстила, защото няма още как да ми даде да го среша. За ветеринар - също, няма как да го хвана, освен, ако желае сам да влезе в транспортната клетка.
Прогресът му е, че едните гости му купиха една хубава храна, изглежда като късчета месо, много тънки,  имаха форма на рибки и се научи да взима от ръката ми по някоя мръвчица. Както казва Укротителят на котките, това било важно, че животното има доверие вече. След това трябва леко да му пусна един пръст  (ха-ха)и да го погаля под гушката, ако не почне да съска....не знам, но не трябвало рязко да си дърпам ръката назад...
Имам и друг вариант, да сложа едни скиорски ръкавици и да го погаля така, майтап, ще умре от страх.
Паднал ни се е много страхлив котарак, ама не си го даваме. Ако беше малко котенце, по-лесно сигурно, ама той си има вече и характер.

# 509
  • София
Pepina_n3, в студентските ми години осинових котарак на 1г+. Семейството заминаваше за чужбина и не можеше да го вземе. Когато се притеснеше отделяше слюнка, обилно. Та като го взех ми намокри цялото яке.
С любов всичко се преодолява.

Общи условия

Активация на акаунт