Любители на котки - Тема 180

• 32 701
  • 755
  •   1
Отговори
# 555
Ох, не знам, ама Харко ми е любимецът в темата. Толкова е чист и спретнат ❤

# 556
  • Бургас
Ох, не знам, ама Харко ми е любимецът в темата. Толкова е чист и спретнат ❤
Много благодаря.

Ама...никак не се престарава горкият да се къпе. Споделяла съм-мие едното око и ухо, малко коремчето и е готов. Другите ухо и око за друг път.
Харко, бива да си красив, бива да си сладък, ама това твойто на нищо не прилича. Heart EyesHeart EyesHeart Eyes Ще ти изям бялото тумбаче. Hug
Заповядай, ще ти се зарадва.
От мъже много се плаши, но към жени е доста доверчив и ако е на кеф, даже представление може да ти изнесе. Прави кълбо напред и се пльосва по гръб. Наистина е много сладък...После носи всякакви джаджи, да му ги хвърляме и да ги носи пак. В такива моменти става Харо кучето. Че и опашката върти...

# 557
  • София
Здравейте и от нас Simple Smile
Вкъщи е забавно с три котки, но както казват децата все ще намериш поне една котка да мачкаш.
За пръв път откакто и Наско е вкъщи бяхме за 2 нощувки на ски, всичко е минало нормално. Бях помолила съсед от нашият етаж да ги наглежда, чисти и храни и получавах три дни снимков материал Simple Smile
Наско е вече от над месец без никакви лекарства, расте и дивее, единствено има периоди през денонощието, когато кашля. Наподобявам малко както правят, когато искат да изплюят топка косми, но не съвсем. Направила съм клипче и мисля да се консултирам с ветеринарката, но ми се струва, че се разреждат тези пристъпи.
Все още е по-малък от Шепа и Страх, но е тартор. Шепа горката я тормози много ,тя постоянно бяга от него и му хъска. Страх е поне два пъти по-голям от него и целият мускули, но малката гад се хвърля на гърба ми и Страх бяга от него. Голям глупак е Страх, според мен просто не осъзнава, че е много по-силен и як от Наско, но това е положението.
Другото, което е по-различно при Наско е че не издава изобщо звуци, включително и мяукане. По едно време, чак се бях притеснила дали чува и дали не е ням. Много е любвеобвилен и постоянно се умилква, даже едната ми дъщеря се оплаква, че сутрин така се навира и умилква в лицето и, че даже и идва в повече, а те искаха добро коте. Единствено, ако прекалят с мачкането му съм го чувала буквално 1-2 пъти дотук да каже еднократно мяу. Да хъска мисля досега не съм го чувала.
Яде предимно мокра храна, но отскоро проявява интерес и към сухата.
Мисля скоро да му запиша час за преглед и да обсъдим ваксинирането, ако всичко е наред, пък за кастрацията малко по-нататък. Не съм сигурна на каква възраст е, от миналогодишната реколта, една идея по-късно ги изкара майката мъниците, отколкото другите котки, но не и както е Шепа родена септември. Примерно Наско септември месец си беше вече поотраснало коте, някъде около 1- 1,5 кг.

# 558
Ахахах, Ари също влачи мишки да му ги хвърляме. Абсолютно куче, само дето не лае, но да не го подценявам 😃

# 559
Супер, че има коткиплувци! Мн се радвам, че моята не е между тях!:hugs:

# 560
  • София
Aila, и Дейзи е от мълчаливите. Единствено на Аш ръмжи и "квичи" когато той я подгони за игра.
Мяука когато ѝ е затворена вратата, но трябва да напрегнеш слух, за да я чуеш.
Възрастта ѝ е ориентировъчна и измислихме РД. Когато я прибрахме беше 1кг и решихме, че е на възраст около 1м.

Младежът с който тя обитаваше предблоковият паркинг в момента царува в съседката. Видимо беше по-малък от Дейзи, но да кажем са родени в един месец. Съседката от време на време ми показва снимки. И той се обучава от по-голям батко Simple Smile Дейзи е късметлийка, че има двама батковци Simple Smile

Определено с трима не е скучно Joy

Когато взимам вана я усещам като да иска да скочи вътре,но пък тогава не и разрешавам,чене знам дали няма да се стресне и да разхвърчи нокни по мен.
Винаги имам гости (без Дейзи) когато съм във ваната. Обикновено стоят на ръба на ваната и любопитстват. Само да се пусне водата във ваната (от чучур/душ) и Оникс веднага пристига.

Имах някъде клип на Оникс как си играе с топче в пълна вана. Не плуваше, че беше малко водата Simple Smile

Последна редакция: чт, 09 фев 2023, 10:06 от AnMary

# 561
Един работник. Връз всичко се намести. Още понакуцва. 4 ден днес от лечението.

# 562
  • Sofia

Наско е вече от над месец без никакви лекарства, расте и дивее, единствено има периоди през денонощието, когато кашля. Наподобявам малко както правят, когато искат да изплюят топка косми, но не съвсем. Направила съм клипче и мисля да се консултирам с ветеринарката, но ми се струва, че се разреждат тези пристъпи.

Прегледайте Наско, Нашият Мъро правеше така и се откри котешка астма. И двамата сме пушачи в къщи. Не получава често пристъпи, но предимно е през зимата, когато по не се проветрява. Макар че прозореца е постоянно отворен и имаме и пречиствател

# 563

Прегледайте Наско, Нашият Мъро правеше така и се откри котешка астма. И двамата сме пушачи в къщи. Не получава често пристъпи, но предимно е през зимата, когато по не се проветрява. Макар че прозореца е постоянно отворен и имаме и пречиствател
Наско е достатъчно добре обгрижван и следен от лекари. Ако не беше така, отдавна нямаше да е жив. Поредната спасена животинка от Aila.

# 564
Наско е страхотен красавец ❤
Ето го и моят спящ 🤭

# 565
Готов за сън

# 566
  • София
Ето го и моят от тази сутрин:

# 567
Марси:

А това са Марси и Буда като Манеки Неко, нарисувани от дъщеря ми:

# 568
Идвам да Ви мрънкам, май пак сме с гъби с ушото No Mouth
Зеленото върти глава , тръска я и почесва ухото от време на време от 3 дни, не виждам зачервено, ушите са чисти, но няма да чакам повече и ще го водя днес на доктор от 12,30 при Карагьозов да си го гледат. Аман вече. Иначе от вчера му накупих супи, консерви и нова храна( с идеята барем започне да яде) Взех му хилс и му я давам в ръка като наградки...похапна доста. Супа преди ядеше с охота, ама сега... ТЦ....аман от този злоядец, ще го изпека вече със зеле Smiling Imp

# 569
  • София
geo_antonina, често гъбичките се появяват при отслабена имунна система. Пробвай да му даваш Ветомун. Може и апетитът да му се усили.

Преди 2-3 дни бяхме в Практикер. Изпречиха ми се чувалите с пелети и грабнахме един от 15 кг от иглолистни дървета. Сипах в старата им лидлска затворена тоалетна и я сложих като втора паралелна тоалетна. Няма как да не им мирише пластмасата. Би трябвало да се сещат това място за какво служи. Влизат само да тропат с пелетите. Дори специално ги вадят навън, за да ги ритат. Не съм очаквала, че ще тропат толкова много. Те са си като дървени  играчки. Как да не искат да ги ритат? Joy  И изобщо не наподобяват на материал за ровене. Сетих се, че някой в темата казваше, че са различни гранулите. Едните били по-фини от другите, но не съм запомнила, кои са по-добри за нашите цели. А и как да ги различа? В Практикер имаше от широколистни, а иглолистните бяха 2 вида. Бяха еднакви като форма и размер. Взехме от по-скъпите иглолистни, защото мъжът ми реши, че визуално чувалът е по-голям, макар килограмите да бяха еднакви. Някакъв съвет да ми дадете? Дъщеря ми е с много алергии и последно сме си внушили, че от бентонитът май ѝ става по-зле и съм решила да го разкарам.

Последна редакция: пт, 10 фев 2023, 12:37 от Тaня67

Общи условия

Активация на акаунт