Любители на котки - Тема 180

• 31 943
  • 755
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Те, мъжките, не са на периоди, готови са  (искат) всеки ден.

# 646
  • София
Но бях впечатлена от малкия разрез, който някой друг показа тук. Дори в първи пост има снимка. Но не помня в коя клиника беше и дали не беше в Пловдив?
Гугъл е голяма работа! Пуснах изображенията от първи пост и всичко излезе наяве! Joy

Едната снимка е на Шарлот https://www.bg-mamma.com/?topic=1466260.450 , която е кастрирала в клиника Булвет, близо до Военния музей и мол Сердика. На същата страница има още една снимка с подобен разрез на котето на silvi_7878, но не проследих къде е била кастрацията.

Другата снимка е на Kaili от Пловдив в клиника Заравет -  https://www.bg-mamma.com/?topic=1466260.405

Пепина, при момчетата няма периоди. Те са винаги готови, но има моменти, в които се засилва (пролет), защото надушват разгонените женски наоколо. Маркират непрекъснато, особено ако миризмата от даденото място е почистена по някакъв начин и трябва да се поднови. Joy Мечтай си да си го гледаш некастриран, но когато започне да маркира, ще се убедиш сама, че не се издържа на вонята. Joy

Последна редакция: пн, 13 фев 2023, 23:52 от Тaня67

# 647
  • Велико Търново
Pepina, тъкмо си мисля, че няма накъде повече да ме изуми следващото ти мнение, обаче това последното направо ме уби!
И като ги срещнете да им "помогнете", после какво ще правите с плода на помощта? 🙄
И моля те, върни клетката на котето. То явно все още не се чувства добре у вас, притеснено е, в клетката явно му е спокойно щом стои там и ти реши да я махнеш.

Много прегръдки и стиснати лапички за Тути ❤️

Джасте, добре сте се завърнали с Мая 🤗

Прекрасни снимки видях, да са ни живи и здрави всички сладури в темата!

# 648
Grinning "симбиозата" - невероятно хрумване! Joy Котаракът плейбой - айде на него ще му помогнем, ам' на жената с женските на повикване кой ще ѝ помогне? Joy

Ава, 7-годишната дали ще се чувства комфортно навън, колкото 5-годишната? Според мен, проблемът си е изцяло в малката. Жал ме е за възрастната. 7+ си искат вече спокойствие и всеки стрес, който ѝ поднесе малката или вие ѝ е излишен и нездравословен. Помисли какви точно промени са допустими за общото благо. Но възрастната е с предимство!

# 649
Таня, страхотна си Flowers Hibiscus

# 650
Pepina, тъкмо си мисля, че няма накъде повече да ме изуми следващото ти мнение, обаче това последното направо ме уби!
И като ги срещнете да им "помогнете", после какво ще правите с плода на помощта? 🙄
И моля те, върни клетката на котето. То явно все още не се чувства добре у вас, притеснено е, в клетката явно му е спокойно щом стои там и ти реши да я махнеш.
bubalesa, да, знам, че изказванията са малко нестандартни, но аз мисля по въпроса имам ли право да кастрирам някого? Simple Smile
Аз съм за естественото, но щом толкова мирише, ... Продължавам да мисля. А ако един котарак е удовлетворен сексуално ще маркира ли пак?
Мина месец вече, не е ли много, за да живее в клетката си? (той си има и къща). Котките, които съм гледала, съм ги вземала малки, нямаше проблеми със свикването; но като се вземе животно, живяло другаде, и с характер... Цялото семейство 'работим' по скъсяване на разстоянието. И си го обичаме, такъв, какъвто е. Интересно котаракът не търси някой да го гали, може да не му е обръщано внимание персонално, там е имало много котки.
Имам и драскотини, но не искам да му режа ноктите.

# 651
  • София
Ноктите се режат, защото от растеж се подвиват и забиват във възглавничките.

Маркирането е не от неудовлетворен нагон, а от обозначаване на територии за потенциалните женски и най-вече срещу други мъжки (да се знае кой е Алфата).

Некастрирането оставя животното подвластно на застрашаващи живота му поведенчески модели (беснеене, хапане до кръв, сбивания с други животни, при които може да се зарази с ФИП).

# 652
В прав текст - ако е от типа, който маркира (много рядко има и такива, които не маркират), ще мирише и ще си го прави независимо колко женски му намираш.
Към на Шарки поста добавям и потенциално бягство - мои приятел два котарака не кастрира, и двата избягаха и не се върнаха, иначе бяха обгрижвани общо взето.

Мая, любимка моя Heart Eyes

# 653
Е, и други в котешките теми бяха против кастрацията на котараци, но много бързо кастрираха котака, като започна сериозно да маркира.
Колкото до това доколко една котка обича да се гали - зависи от конкретната котка. Някои са прекалено социални, други изобщо не дават да бъдат погалени.

# 654
Мая е впечатляваща 🥰.Много е чаровна и магнетична, Кралица 💋
Каква порода е?
Джасте, да си здрава ти пожелава !

Последна редакция: пн, 13 фев 2023, 23:08 от Morkovelka99

# 655
Пепина,моля те,намери истински хора за горкото ти коте!

# 656
Ей голям късмет имаме явно - нашия младеж не маркира.

# 657
  • Бургас
Ей голям късмет имаме явно - нашия младеж не маркира.
Вашият е уникален.
Истински аристократ.
И в същото време обичливко.

# 658
Топче също никога не е маркирал.
Но дори и да беше нямаше как да го кастрираме , заради заболяването, всеки ден бих чистила само ако можех да си го върна.

# 659
Това е друго.Тук се търси решение като вместо кастрация,се произвеждат десетки невинни котенца,които сигурно ще се продадат за по 100 лв,щот ще е "породист" апартаментски регдол,а останалите ще идат в контейнера.

Общи условия

Активация на акаунт