Любители на котки - Тема 175

• 32 185
  • 753
  •   1
Отговори
# 450
amy_nka, благодаря за предупреждението. Ще обърна внимание как се развиват нещата следващите ден-два. Изненадващо, но от този следобед вече се храни нормално - хапна нормален пауч, без да показва, че изпитва какъвто и да било дискомфорт, дори я видях да гризе нещо, явно съседите са и дали месце с кокалче и тя си гризеше и дърпаше със зъби ... Бях в шок каква промяна за толкова кратко време! Може би е имало нещо забито между зъбчетата и е успяла да се отърве от него, иначе такава драматична промяна да има, едва ли.

# 451
  • София
Развалените зъбчета понякога падат сами и проблемът се разрешава.

# 452
Amy_nka, така са казали на мама, начален стадий. Но тя не чува и приемам варианта да не е това, което тя си мисли че е чула.
Днес звънях в клиниката. Вечерта е яла, когато не е имало хора. Сутринта купите й са били празни. Нямали са проблеми с даването на лекарствата. Гушкали я с одеало и й ги давали в устата. Не знам мама как е пробвала. Сузи не обича да я пипат. Стресирана е. Аз още вчера й сложих успокояваща каишка. Дано помогне. В понеделник ще звъня пак и вече според състоянието й, ще кажат кога мога да я взема. Ще остане при мен, докато мама се прибере. Не мога да разчитам на баща ми да й дава лекарствата. То и това ще й е стрес. Нова къща, един Блеки, който не знам как ще реагира. Дано се погодят. Трябва да мисля и с какво да си покривам диваните и леглата. Тя пишка и извън тоалетната, предполагам заради бъбреците.

# 453
Здравейте, преди два дни кастрираме котката и през нощта си е свалила яката и се притеснявам да не се е близала. С резербируеми шевове е шита. Как се разбира дали си е направила проблем. Още като я взех от кастрация не виждах шевове само раната. Лекарката ми каза ако рана е замърсена да намажа с риванол. Всъщност риска от близане да замърси раната или да я отвори е. Котката е с мека яка. Чудя се дали да не купя от Стандартните. Те по-трудно ли се махат ?

# 454
Здравейте, преди два дни кастрираме котката и през нощта си е свалила яката и се притеснявам да не се е близала. С резербируеми шевове е шита. Как се разбира дали си е направила проблем. Още като я взех от кастрация не виждах шевове само раната. Лекарката ми каза ако рана е замърсена да намажа с риванол. Всъщност риска от близане да замърси раната или да я отвори е. Котката е с мека яка. Чудя се дали да не купя от Стандартните. Те по-трудно ли се махат ?
О, недей! Fearful Този филм с риванола го гледахме в предишната тема... Риванол - строго противопоказан върху рана от кастрация! Няма проблем, че си е махнала яката... Ако раната не е зачервена или подута, значи няма проблем. Тя може и ще се ближе, ще си чисти местенцето, като част от тоалета, но трябва да е внимателно и в областта около "чертата". Като я видиш да се ближе, просто ѝ казвай "не" или си слагай ръката. Можеш и с боди да пробваш, вместо с яка, ако смяташ, че прекалено много се ближе там.

Танче, и аз подкрепям идеята ти да качиш в заглавната как трябва да изглежда + как не трябва да изглежда раната след кастрация. Снимката на Бети вс. снимката на Суза от предишната тема.

# 455
Според идеята на Аминка добавям снимка от кастрацията на Тери през м. януари. Упоена беше с райски газ и след операцията, вместо клюмнала, беше превъзбудена. Поставили бяха депо обезболяващо и депо антибиотик. След ден котетето беше в кондицията отпреди интервенцията. Не са вадени конци. Нямаше нужда и от контролен преглед. Изпратих снимка от коремчето по вайбър и прецениха, че няма нужда да го водя пак.

# 456
  • София
Гушкали я с одеало и й ги давали в устата.
Ние така давахме хапчетата на Хари. Почиване по Карп, но не на бебета, а котки Simple Smile

# 457
И аз така последния път. Но на 2рия ден като метнах одеалото и … ела да видиш.
Най-става в момент на дрямка да погаля, отворя устата и хоп Simple Smile

# 458
  • Light of Zartha
И на Миса раната изглеждаше като на котето на Шарлот. Ближеше се, но нищо повече. Не е пробвала да маха конците. При нас проблема беше, че ни дадоха час през седмицата и беше единственият. Взехме и двамата с МП отпуск, защото след операцията ни я дадоха, не беше на стационар там и трябваше да си я гледаме. Много залиташе и малко повърна. През цялото време се опитваше да отиде някъде, но ние не ѝ давахме, защото наистина много залиташе. В крайна сметка МП реши да ѝ позволи, защото тя беше упорита и я съпроводи до банята. Милата ни тя, искала да е да пишка и само стъпи с лапички, усети че е в легенчето и се изпишка. А ние бяхме подготвили пеленки и бяхме предупредени,че може да се изпусне понеже още е замаяна. След няколко дни си беше вече същата, но я пазехме от игри. МП цял месец не се заиграваше с нея и я пазеше да не скача и да не се превъзбужда. Grinning бяха много сладки.

# 459
При нас само първият ден беше що годе леко замаяна. Вчера и днес постоянно иска да скача и търчи. Страх ме е и, че това освен близането ще отвори раната. И тя е с депо антибиотик и обезболяващо.Ето как изглежда-два дни след кастрацията. Даже моят мъж вика да питам докторката за нещо успокояващо, защото не почива въобще, а като я затворя в шатрата се хвърля още повече, като бясна.

# 460
Уау, Шарлот! Тази кастрация къде е правена? Има-няма 2 см този разрез. Hushed

Силви, тя да не е лепена отвън? Не се виждат конци. Rolling Eyes Иначе на мен ми изглежда нормално раната за сега. Просто я наглеждай да не прекалява с близането и да не ближе точно върху чертата.

Последна редакция: нд, 14 авг 2022, 12:12 от amy_nka

# 461
Булвет Сф. Много съм доволна от тях. Спасиха преди година лапа на куча, за която другаде не даваха надежда. Бедата е, че искат записване на час и цените им са високи. Тази кастрация, с изследванията, упойката и депата на медикаментите беше малко под 200 лв. За сметка на това ние нямахме и миг тревога или дискомфорт. Котето още в деня на кастрирането се качи на дървото си (което бях опаковала с чаршаф).
Добавям снимка за онагледяване на размера на разреза.

# 462
Ами, като махнеш 50-60 лв за изследвания + 15-20 за депата, 120-130 лв за такава "мини инвазивна" кастрация и то със специална упойка, си е направо на стандартна цена за женска котка.

# 463
  • София
Булвет Сф. Много съм доволна от тях. Спасиха преди година лапа на куча, за която другаде не даваха надежда. Бедата е, че искат записване на час и цените им са високи. Тази кастрация, с изследванията, упойката и депата на медикаментите беше малко под 200 лв. За сметка на това ние нямахме и миг тревога или дискомфорт. Котето още в деня на кастрирането се качи на дървото си (което бях опаковала с чаршаф).
Добавям снимка за онагледяване на размера на разреза.
Скрит текст:
За Наско дадохме 200 лв преди 5 години в Добро хрумване. Включваше и рентгенова снимка, но все пак са минали 5 години. А лечението на Преслава (3 дни инжекции + троен тест за болести+ кръвна картина) ни излезе 300 лв. Сигурно има и по-евтини места, но 200 лв, които включват и инхалационна упойка, не ми изглеждат чак толкова много в днешно време.

amy_nka, на Суза снимката беше онази с "преплетените" конци, нали? Преди време имаше и една снимка на коремче с шев около 10 и повече см. Ако някой си я спомня и знае как да я открием ....

silvi_7878, моите две женски (мъжките изобщо не ги споменавам) бяха без яки. Ближеха си раните, но в рамките на нормалния тоалет. Проблем е ако ближат и дърпат само там. Има случаи, в които си отварят раната и трябва да се шие отново. Наблюдавай я. Засега раната е добре.

А как ги снимате тези шевове? Joy Досега не съм видяла оперирана котка да се чекне и да показва коремче, а аз самата винаги съм поглеждала много бегло и внимателно без да се вижда целия корем. Simple Smile

# 464
А как ги снимате тези шевове? Joy Досега не съм видяла оперирана котка да се чекне и да показва коремче, а аз самата винаги съм поглеждала много бегло и внимателно без да се вижда целия корем. Simple Smile
[/quote]

Simple Smile Затова снимките не са фокусирани - с едната ръка се галим, а с другата - снимам.
Снимките са направени за сведение на оператора. По тях прецени, че няма нужда от контролен преглед. Това е щадящо отношение и към пациента, и към придружителя Simple Smile (най-вече).

Общи условия

Активация на акаунт