Любители на котки - Тема 175

• 32 594
  • 753
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
Остана ли някой некастриран още? Много дълга стана таз дискусия нещо.

# 466
Аз имам съседи с некастрирани котки:stuck_out_tongue_winking_eye:

# 467
  • Бургас
Да,Моли,котката на баба.

Сега пък баба не иска да дава бебето на никого.Много му се радва.
Има ли шанс,ако го ваксинираме да живее добре на двора?
Водим преговори за негова безопасност да може да влиза в къщата,ама...не се знае.

# 468
Днес водих Франки за втора ваксина. Докторката каза да съм го държала. Казах, че ме е страх. Ок, ще се справят. Чуваха се страховити звуци. Справиха се де. Май нямаше пострадали. Но ми казаха,че ставал все по-агресивен и трябвало да работя над поведението му. И като го водя, няколко дена преди това да му давам някакви билкови таблетки,които повишавали нивото на ендорфини. Та...с две думи го закъсахме...

# 469
  • Бургас
Леле,pandorina,голям звяр имаш!
Моят с 300 зора го издърпваме от клетката в кабинета,после сам се прибира,само дето вратичката не си затваря сам...

# 470
Неделен, мързелив поздрав от Див.
Кутията от фризера - удобна за следобедна дрямка Simple Smile
И не си купувайте щори с примес на пластмаса, че лепнат за стъклата Simple Smile

# 471
  • София
Клетките ви не се ли отварят отгоре? Вкъщи ги вкарвам странично през вратичката, но в кабинета ми е по-добре да е отгоре. Така котката си стои в собствената клетка, а не на масата, която не се знае колко добре е почистена от предишния пациент. И не се опитват да бягат, защото един вид се крият зад остатъците от стени. А най-удобно ми беше с чантата, в която разкарвах Мъро. Беше с ципове от всички страни и на място ги свалях всички. Стените се смъкваха и всичко ставаше една равна повърхност. Но за съжаление циповете ѝ се скапаха и не мога да я използвам вече. Тук се вижда донякъде:

Имаше презрамки, с които се носи на гърба, а същите ставаха и като колан за закрепване към предната седалка на кола.

Рози и Бодли, напомни ми за детството на Дейзи: Joy

# 472
Момичета, привет!
Сигурно ми е малко смотан въпроса...ще съм благодарна, ако споделите опит, информация или съвет.
Имам котка на 5 години. Изцяло домашна е.
Преди седмица прибрах и спасих почти умряло котенце. Искам да го задържа, но не бях сигурна дали има вътрешни паразити, затова запазих час за ветеринар вчера, заведох и двете (голямата го прие с много любов и са били в контакт, нямаше как да ги държа разделени). На малкото дадоха сироп , на голямото таблетка. Силно се надявах с първото ако да не излезнат някакви тении или глисти, но излезнаха при малкото , един дълъг червей, мисля че глист , умрял разбира се, но доста дълъг. При голямата не успявам да видя нещо съмнително, но не мога да съм сигурна.
Въпросите ми са: следва втора доза лекарство, но само за малкото, или и за двете? Изпрах на 60 градуса всичко, което можех да сваля и сложа в пералня , чистя щателно ежедневно по принцип, но сега се впрегнах повече. Малкото в момента заразно ли е? Щом има голям паразит в него, значи има и яйца....според мен. Не мога да спра да го гушкам, голямата и тя само го посбутва и го лице по телцето...
Купила съм им голяма катерушка-къща но при това положение...се страхувам да им я сглобя...
Предварително ви благодаря за всяко мнение, с ветеринаря ще се чуя във вторник, но личен опит и съвет ще са ми безценни.

# 473
Честито ново коте. Трябва задължително да се обезпаразити поне още веднъж,  след около 24 дни,  защото сигурно има яйца на глисти,  които не ги убива препарата. Голямата котка може би след малко повече време,  ако е погълната яйца покрай малкото. Но ветеринарите добре знаят какво да правят.
За хората -  поне няколко седмици задължително миене на ръце със сапун след пипане на котето. Не е толкова трудно да се спазва.

# 474
  • София
Café del Mar, аз съм с пет котки. Има ли проблем с един, считам, че всички са така и обезпаразитявам/лекувам наред. С това близане, просто няма как само един да е заразен. Дай и на голямата, за да ти е мирна главата.

При доказано опаразитяване, аз бих дала и трети път. И без това с второто хапче след 14 дни се въздейства само на глистите, с третото ще стане по-сигурно, а и ще обхване и тениите (ако ги има).

# 475
Благодаря ви, че така бързо се включихте Heart
Запазвам час и за двете, ще се пазим и ние, доколкото можем.
Трябва ли да ме притеснява това, че малкото реши да ползва тоалетната на кака си? Има си отделна тоалетна, с която свикна от момента, в който се освести, но вече посещава предимно нейната....

# 476
Браво,.че не сте го отминали. Честита радост.
Аз съм с едно и не мога да се включа адекватно, но всичко ще е наред щом са под ветеринарни грижи.
Барби, мило момиче.
Прочетох те в кучешката тема, така силно ти се радвам, огромна сърце имаш, а най-хубавото е, че бебочка ще израсне с верни приятели. Наближи ли датата на смъртта на Топче и се сдухвам, поне две седмици ме държи, а на самият ден съм неспокойна, откакто почина се будя на всеки 01.02 в 7 и 5, точният час, минаха 4 години, а все едно беше вчера, просто се учиш да живееш с болката, аз продължавам, толкова много го обичам, няма ден в който да не е в мислите ми.
Обичам и Ушатко, мамин златен. Трябва да мине на диета, ще се справим някак си.

На чистичкото е най-добре.Joy
Сега ще го изчакам да се наспи, за да подредя.

# 477
Имам си рожденички:) Буда и Марси на една годинка.

# 478
Ехе, честито на близначките! Да са живи и здрави! Simple Smile

# 479
  • София
Как лети времето! Да са живи и здрави Cake

Общи условия

Активация на акаунт