Отговори
# 195
Мис, и ние се опитваме да запазим море, но за момента все удряме на камък. Искаме да отидем отново на къмпинг в Гърция, в бунгало разбира се, не сме чак толкова авантюристични за палатка, макар че имам и такива приятели. Но в хубавите къмпинзи вече лятото им е заето цялото. Там са ни били най-хубавите морета, най-голяма свобода за децата, най-голяма чистота и спокойствие за нас. Миналата година отидоха без мен, така че тази се гласим за по-дълго море.
Мира, наистина като се замисля ХМ-ските не са се свили. Тези от некст са толкова мекички и прекрасни, влюбена съм в тях, но се свиват. А други, които са ни подарък, основно турски има по бебешките физически магазини, също се свиват. То не стига, че тя е едра, ами и сушилнята като ги свие, съвсем не ги носи.

# 196
Ние го взехме за мляко, но свекървата го взе от аптекат. Явно не е разбрала, а и аз не се вхлеждах повече. Така или инче броени пъти е пил от него, но явно ще купуваме нов.

# 197
Некст и аз много ги харесвам, първите му няколко размера бяха все от там. Лошото само е, че беше лято, а те англичаните от де да знаят, че през лятото трябва да са по-тънки дрехите 😂 много плътна материя с много хубави цветове. Турските не ги харесвам никак, подаряват му много такива. Единия път бяха бодита 3 поредни размера, ами 50ти размер беше същия като 62 размер подарения. Едно към едно. Другия път бяха толкова силно ароматизирани, че като ги изпрах, цялото пране миришеше на тях 😳 не знам може просто на нас да ни подаряват по-смотани, да има и хубави, ама аз не ги харесвам. Най-вече хм има в момента и не мърдат в сушилня.

Имам 2 шишета Филипс с 4ка биберон, трябва да взема да ги пробвам вече. Искам да пропие вода от шише без биба, обаче така се дави в тва на томи типи… много обича да си играе с него и да го дъвче, ама като тръгне да пие, едно че целия става мокър, друго че постоянно се дави. Значи измислих го - замествам второ ядене, подменям шишетата с по-големите и махам стерилизатора! Вие стерилизирате ли още? Аз да, щото го ползвам като шкаф за бутилки, ама май ми се спира вече, че много голям.

Последно - някоя ползва ли памперси Huggies 3ка, не гащи?

# 198
Аз съм си още с бебешкия биберон, обаче така бързо лапа, но все пак мисля до седмица /две да мина на другия вече. И май рефлуксът се завърна със захранването, а очаквах обратното, включих добрата стара Панда да пооправи положението.

Като видях снимката на Лотос, се сетих да питам - вашите бебоци боси ли спят?  На Йо краката са вечно потни- спи с ританки и чувал 1 тог на около 22,5/23 градуса, но ме е страх да го оставя  съвсем бос. Повечето пижами вече са без крачета, а с чорапите е мисия невъзможна, след 1 час вече е успял да ги свали. И защото си мислех,че със съня има подобрение, тази нощ реши от 3.15 до 5.30 да не спи  и да се върти и да си играе за спорта.

# 199
Момичета тези биберони с многото дупки не са пюре, а за специална храна. Мати е разстройство от няколко дни и взехме хумана за такива стомашни проблеми. Толкова е гъста, че не излиза нищо от нормален биберон.

За кашите да се включа аз. Наименованието "млечна", "безмлечна" посочва само дали към състава на кашата е добавено сухо мляко. Ние можем да си приготвим всяка каша с или без мляко. Тъй като аз предпочитам млечна каша с неговото си АМ купувам безмлечна и правя с АМ. Ако искам да е безмлечна я правя просто с вода. Тези съвети за даване само на "млечна каша" може да подведат майките, затова уточнявам. Когато взема безмлечна овесена каша и я направя с АМ тя има всички нужни компоненти за пълноценно хранене. Ако е безмлечна добавям ленено олио за мазнина (ориза примерно и за възрасни не е без, в хляба със спелта също има мазнина). Освен това гледам състава на зърното. И преценям какво да добавя. Вместо плод слагам примерно 2-3 лъжички морков или сладък картоф. Плода е за десерт и то само след обяда и СЗ, защото плода вечер/нощем дразни коремчето.

Ние иначе заради стомашния проблем правим пауза от захранването и пие само Хуманата.

Почивките до края на годината сме ги планували, че тук началото на януари най-късно трябва да има подаден отпуск. За море няма да стигне лятото, защото ще сме много време в България при роднини и на планина. Но пък пролетта и есента ще има спа почивка с басейн. Отсега всички се вълнуваме за пътуванията. Моята кака обожава почивки. Дано и Мати няма проблем с пътувания.

Последна редакция: чт, 26 яну 2023, 12:08 от Mateya Zoe

# 200
  • Замък сред облаците
Ах, как хубаво е обобщила Матея за кашите ❤ Иначе за бибероните с У-отвор да, ама хората се подвеждат и дават пюре, което е no-go ама… 🤷🏻♀ Някъде някоя назад беше писала в предната тема, че е дала пюре в шише, тогава си затраях, за да не съм нападателна.

Йоан също се събуди към 3ч и баща му го взе да го приспива. Да ми е жив и здрав, нищо че ме дразни много понякога (аз съм контрол фрийк и всичко трябва да става както аз съм си го помислила 🤣🤣🤣).

За почивките не се включвам, защото ние не ходим на такива често - веднъж на 2 години за уикенд някъде. За сметка на това поне веднъж в годината пътуваме за седмица до баба ми и дядо ми на село, а 2-3 пъти до нашите в Кърджали за дълъг уикенд. Даже напролет чакам само да се постопли и говорихме да идем за 2 седмици там със или без ММ, това ще го решим в движение. През останалото време ходим на Витоша почти всеки уикенд между май и септември. Нямаме търпение да заведем малчо на планина за дълга разходка Simple Smile

За стерилизирането също ме вълнува и мен. Вече сме на 2 шишета дневно, ако броим и водата 3. Ползваме добрата стара тенджера с вода, категорично бях против стерилизатор (само това ми трябва на кухненския плот дето и без това е обсебен постоянно от съхнещи бутилки, биберони, термоси и АМ). Мислех си да почнем да мием шишетата с четка както и сега правим, де, но вместо да изваряваме бутилки и биберони, да изваряваме само бибероните им? Там ми се струва по-голяма възможността да се задържи нещо микроскопично в “смукалото” и анти-колик клапата, което с миене да не успеем да отстраним колкото и да сме старателни.
Ще се радвам да споделите опит Simple Smile

# 201
Аз си ползвам 10 годишния стерилизатор, както бях писала още в съвсем първите теми го пазим за инхалатора, защото контейнерчето за лекарство трябва да се стерилизира (не маската). Сега й стерилизирам залъгалките и шишето за вода през ден-два, макар че не знам дали има нужда вече.

# 202
Аз съм направила пълна сергия на кухненския плот, стерилизатор, уреда за готвене на пара, шишета, млека,  никакво място за готвене за нас. И аз си разсъждавах докога да стерилизирам, но все още с 4 млечни хранения ще продължа може би до 7-8 месец докато заместя поне още 1-2. За мен е много по-досадно самото миене  и плакнене 100 хиляди пъти да не остане веро случайно. Попадала съм на препоръки за стерилизиране на няколко дни, ама не виждам много смисъл, то или го правиш или не за шишетата с мляко.

И друго се гласях да питам още вчера, но  забравих. Преварвявате ли още  бутилираната вода? Аз си ползвам  розовата на Бебелан по начало, но на последния преглед съвсем забравих да питам. До 6-ти месец ми бяха казали да  я преварявам.

Последна редакция: чт, 26 яну 2023, 10:44 от mexicana___

# 203
На мен ми бяха казали да стерилизирам до тогава, до когато правя мляко - защото от самото мляко можело да се развият бактерии.
Да ви питам - днес моят човек се събуди в 6ч. ( Попринцип става към 7:20 и ляга към 19:30ч.- 19:50). Първата му дрямка беше от 8:10 до 8:40. Сега заспа, най-вероятно ще му е към час и половина дрямката, т.е до 12:30. Следващата да е към 3, тя е принципно към 45 минути. После трябва към 18:30-18:45 да е легнал, не е  ли много рано? 🤔 А пък ако има четвърта дрямка - хем много дремки, хем дневният сън ще надвиши 3 часа с доста.

# 204
  • Замък сред облаците
Аз просто бих направила 30-40мин дрямка около 18ч. Като е станал рано по-добре повече дремки вместо ранен нощен сън, защото иначе утре пак ще стане в 6ч.
Нормално е да варират, гледай сумарно за деня колко е, не да се притесняваш че ще е повече дневен. Има си такива дни просто.

Но това би сработило при нашия Йоан. Вече ти прецени дали ще сработи и при вашия Simple Smile

П.п. Беборан приложението ми смята съня до 9ч за нощен сън, тоест дрямката до 8:40 не е към дневния сън. Извинявам се за хилядата редакции ама готвя докато детето дреме и ми тече мисълта в няколко посоки  😂

# 205
hope, сложи го да си легне, ако е готов за вечерен сън не би трябвало да се събуди, по принцип 6 и 30 -7, не е ранен час за лягане. Води се, че между 6 и 30 и 8 вечерта е нормално на тази възраст. По-нататък вече е за совите сред бебетата. А може и да направи четири дремки, не знам на какъв етап сте стигнали.

Аз не стерилизирам нищо вече, измивам с бебешко веро и изплаквам с гореща вода от каната, или накисвам за малко във вряла вода и подсушавам с хартия.

# 206
Ако има четири дремки наистина много се бунтува вечерта..

# 207
Hope моето човече всяка вечер ляга около 19ч за нощен сън. Ано му се доспи бих го сложила и следила дали ще направи дрямка или ще си спи. Ако сам се ококори добре, но не бих будила.

Стерилизирането ще правя пак като с каката докато пие мляко. Шишета за вода и други неща,  без досег до мляко не стелезирам от седмицата в която започна на лази и да слага всичко в устата.

Аааааа как пюре от такова шише? Зъболеларя после много работа ще има. Логопеда сигурно и той. Храна не се смуче. По същата логика онези мрежи за плодове са много критикувани, както и нектарите в пликче. Ни едно не мисля да предлагам и някак не разбирам кому е нужно.

Последна редакция: чт, 26 яну 2023, 13:12 от Mateya Zoe

# 208
Ще са минали 12 часа от събуждането, така че можеш да го сложиш за нощен сън. Аз бих се опитала да увелича всички интервали с по 5-10 мин, колкото позволява, за да си легне малко по късно. Но това защото иначе ще се събуди в 5 сутринта готов за игра. Другото, което съм правила в такива ситуации и е да направя (принудителна) дрямка 5 минути. Качвам на раницата и с яко друсане се унася. Само 5 минутки, колкото да успее да изкара до към 8.

# 209
Като казахте зъби, вчера за първи път михме двете зъбчета вечерта с ненедент напръстник и паста. Понеже винаги му е интересно аз квто си мия зъбите, хванах момента и се нави 😁 Даже май му беше приятно масажчето на венците и само се хилеше.

Общи условия

Активация на акаунт