Отговори
# 240
Ние отдавна ползваме за вода шишето на МАМ. Каката го имале и най-много ни хареса. Сега ни подариха и други, но пак взех на МАМ.

Благодаря за идеята АА. И аз не харесвам таблици. Предлагам освен ника на майката, име е дата на раждане обаче да не слагаме размери при раждане, че вече сме далеч от тези мерки. Може или сегашните размери да добавим или пък нещо забавно... Де да знам любимо занимание на бебето в момента, какво ни вълнува сега семейно (нещо, което ще ни усмихне след още 6 месеца като си спомним)

Иначе, Mateya Zoe с Матей, роден на 20.07 Германия

# 241
Ех, ама вие сте много бързи. Щях да пиша, ако искате да ми пращате информацията на лични, за да не пропусна някого, но и така ще се постарая. Хайде, който иска да се включи. Признавам си и аз понякога се чудя кой на кого беше, от къде беше и т.н Радвам се, че има желаещи. Ако се сетите каква информация още може да добавим, пишете.

Мистър Каприз и днес ми бойкотира обяда. Направих му домашна тиква и добавих морков на Гербер. Много приятна комбинация се получи, но като хапне и го разтриса. Супер беше консистенцията, не знам какво не му харесва. Май докато ядеше и по 20гр си беше добре, на фона на тези никакви от няколко дни.
Обаче столчето за хранене нямаше проблем да го дъвче.
Има проблем с качването на снимки.

Пробвах го пак с шишето с вода докато пуснах пералня и измих съдовете, но освен, че после можех да му изстискам бодито от вода и че сърцето ми беше в петите, докато му разкопчая коланите и го извадя, защото се задави ...друго не стана. Не знам дали е поел нещо от водата.
.
Маги, благодаря, но не сън в София.
Йоан е на моята дата. Heart Много си я харесвам.

Марти още не пълзи, но брат му го прескочи това. Надигаше се и се придвижваше назад. И да седи не може още. Килва се на една страна, а на брат му му е много забавно.

# 242
И аз се вклчючвам,  Mexicana с Йоан, роден на 15.07, България

И едно питане- бебоците ви пълзят ли по гръб? Значи по корем не мръдва, обаче по гръб прави нещо като мост и така се придрижва нон-стоп и бая разстояние изминава като го гледам как върти в кошарата на пода, добре че има прегради. Аз малко почвам да се притеснявам с това невъртене, прави го но много рядко, играем с играчките аз му ги подавам така че да се извърти като посегне, но рядко го прави, вижда ги и ако са му далеч го примързява, ако прецени,че са достаъчно близко тогава се пресяга и  ги докопва. Някой водил ли е в София детенцето си на кинезитерапевт и да е доволен? Педиатърката каза,ако не се обръшша до 7 ми месец, тогава да го водя, ама аз нещо се притеснявам.

Последна редакция: сб, 28 яну 2023, 11:08 от mexicana___

# 243
Извинявам се, сменям рязко темата, исках да питам, някоя от всс ще пуска ли допълнителни изследвания като ще боцкат детето за ПКК и какви? Какво трябва да се съблюдава? Чудех се дали да не пусна допълнително желяо, ЖСК и феритин и още нещо.

Благодаря ви!

# 244
Моя Мати на 4 месеца пълзеше по гръб, точно както го описваш. После се обръщаше по корем да играе. Ставаше все по-често, докато един ден откри, че може и по корем да се пълзи назад и напред.

Тук никакви изследвания не се правят. Та се извинявам. Но по тази тема нищо не мога да кажа.

# 245
Добра идея, Мис. И аз се връщам в бременелческите теми да ги търся тия неща. Иначе:
Bubblezz с Дарина, родена на 08.07.22

От три дни Дара пълзи и ако от първия ден осъзнаваше само, че може да стигне до играчка, днес вече прави връзката, че може да влезе под дивана, да отиде до другата стая, да се катери по робота прахосмукачка, на който набързо намерих къде е child lock-a. Сега остава да обезопасим стаите, защото все още не сме. Докопа и пяната в ъгъла на една врата да я чопли. Много ме притеснява и студеният под, но гледам да я обличам повечко, за да не настине.

Вчера писах за зачервено дупе, е, днес е по-добре, явно е от киселинността на ябълката, все не си представям да има алергия?!

Преди да пропълзи Дарина се въртеше в кръг по корем, стигаше до предмети с въртене от корем на гръб и обратно и се преместваше назад. Последното беше ужасно, защото се отдалечаваше от това, което иска и сумтеше, пищеше, грухтеше...

Маги, за феритин знам, че трябва да е венозна кръв, за да е достоверно. Ако ще е, можеш да пуснеш "железния пакет".

# 246
  • Замък сред облаците
И аз за желязо и прочее знам че не е вярно от кръв от пръста, трябва си венозно.

# 247
Да аз питах,защото днес звънях в лабораторията и не става с кръв  от пръста, аз добавих само глюкоза ,защото може да е със същата проба.

# 248
Bubblezz, дано до утре за няма и следа от червеното дупе.

Малко кофти тема ще отворя, но поне не е време за хапване и се надявам да не разваля вечерята на някого. Крис е с ако като пластелин, 3 дни му давах само АМ и акото беше супер , а като започнах отново пюретата пак стана като на голям човек, а уж му давам повече разхлабващи храни. Такова ли трябва да е акото 🤔

За хобитата на малчовците е супер идея. Моя обича да яде 🐷🐖 Също обича да го закачат и се усмихва, не се смее както бебетата по клипчетата, неговият смях е много обран 🤣 за сметка на това на сестра ми малката (23 дни по-малка от Крис) се смее точно както на клипчетата и много се забавлявам с нея.

Mexicana, пълзеше по гръб, дори си ги редува. Не се притеснявай с това, че не се върти, важно е че го е правил и го може. Може би не му е допаднало както пълзенето по гръб.

# 249
GinaT ,бебе Йоанна, 14/7/22, много йоанчета гледам имаме), 3,050 кг, 50 см, Кипър
При нас също не се правят изследвания,нито се ходи на ортопед и т.н. ,само педиатър си я наблюдава и ако има проблем, той праща при специалист

# 250
  • Замък сред облаците
Bubblezz, дано до утре за няма и следа от червеното дупе.

Малко кофти тема ще отворя, но поне не е време за хапване и се надявам да не разваля вечерята на някого. Крис е с ако като пластелин, 3 дни му давах само АМ и акото беше супер , а като започнах отново пюретата пак стана като на голям човек, а уж му давам повече разхлабващи храни. Такова ли трябва да е акото 🤔

За хобитата на малчовците е супер идея. Моя обича да яде 🐷🐖 Също обича да го закачат и се усмихва, не се смее както бебетата по клипчетата, неговият смях е много обран 🤣 за сметка на това на сестра ми малката (23 дни по-малка от Крис) се смее точно както на клипчетата и много се забавлявам с нея.

Mexicana, пълзеше по гръб, дори си ги редува. Не се притеснявай с това, че не се върти, важно е че го е правил и го може. Може би не му е допаднало както пълзенето по гръб.

Няма да те плаши пластелина ако ака редовно и не се напъва. И на Йоан е такова в 50% от времето а откакто е на 3 заместени хранения, ака по 2-3 пъти на ден. Ако се напъва, давай по-разхлабващи - броколи, круша, слива и повече течности Simple Smile

# 251
Докато е отворена темата за акотата да се включа 😁 Виктория е супер трудна с ходенето още от раждането си - то не бяха клизми, то не беше Фризовом, то не знам какво. Сега отново е така - ака по 2-3 пъти на ден, със супер много ама много напъване, става цялата червена, изпотява се Абе кошмар с една дума. Самото ако е меко, оформено е, но не е твърдо. Корема и също е мек. Давам много разхлабващо храни и нищо - тиква с тиквичка яде примерно вчера и следобед каша с ябълки и сливи и ... Нищо . Дали защото не пие вода, дали е нещо друго ... Каката също беше така, но тя беше на кърма и сякаш не си го слагах тогава толкова, или не съм го вдявала 😁 Правим гимнастика, пие пробиотик - вече сменихме няколко вида и нищо.
 Някакви идеи за да не се мъчи така ?

# 252
  • Замък сред облаците
Валена, щом не е твърдо и ака редовно да не й дразниш червата и да има спазми с толкова разхлабващи? Аз при спазми се препотявам.

# 253
Явно са ме заблудили, благодаря ви. Препоръчаха ми да пускам допълнителни неща, ама щом не е достоверно няма смисъл. В същото време днес се видях с една приятелка, чието бебенце е на 9,5 месеца и получих малко смелост от нея да захранвам и с месце и яйце (заради желязото). Препоръча ми някакво приложение solid starts

# 254
  • Замък сред облаците
Solid starts имат също страхотно ИГ страница и сайт, има много полезни неща за майките избрали ЗВБ.

Общи условия

Активация на акаунт