Отговори
# 480
  • Замък сред облаците
Всички приятелки казват че се минава през много такива периоди, няма да се стряскаш.

Йоан още няма ни един зъб и само тръпна в очакване…

# 481
При нас са избили долу три и май сега като гледам ще избива горен - подуто е и наистина май го боли като яде..

Всички приятелки казват че се минава през много такива периоди, няма да се стряскаш.

Йоан още няма ни един зъб и само тръпна в очакване…

# 482
Мирра, да, има леко възпалено място, освен това не знам как е станало, нарани ли сме го съвсем леко на едно място, като сме го мили и после се уплаших да пипам известно време съвсем леко дръпвах за вечерната хигиена и е сраснала кожата наново, след като беше почти изцяло забелен.
То лекарят, при когото ходихме първия път също е от Пирогов, и го забели без да му мигне окото. Но сега чета много противоречиви информации и не съм убедена как трябва да се постъпи след като е бил вече един път забелен. Консултирах се с проф. Бранков в едноименната тема и той каза да не го пипаме повече изобщо, само стандартна хигиена, но така или иначе има някакво леко възпаление по кожичката (в самата основа на уретрата отвън) и трябва да го заведем на лекар. Та чудех се дали директно да ходя в Токуда при Бранков или да мина през личния и направо на уролог после. Чета, чета, и общо взето стигам до заключението, че дори и на страницата на урологията в Токуда не са фенове на естествените процеси. Наистина явно трябва да викаш буквално на вратата - не забелвайте! Само дето този, при когото ходихме каза че не бил упражнил никакъв натиск. И как без натиск бебето плака, зачерви се и трябваше да го мажем един месец и как срастна сега ако първия път не е имало натиск. Не искам да обвинявам човека, без да см сигурна но съм притеснена просто.

Иначе на Йоан му излезе една малка екзема (бледа, приличаща на лишей) до устата. Мажа го с едно специално кремче на А-дерма, уж има ефект. Няма как да не се чудя дали моят смел подход на захранване не е допринесъл. Днес го дадох на свекървата и измих и изпрах всичките му играчки, избърсах цялата кошара и мисля пак да почна да гладя (бях спряла). В същото време онзи ден му дадох за пръв път една каша от елда на Слънчо и ми се стпри че тогава се обрина за първи път леко. Не знам защо Слънчо като цяло не ми вдъхват доверие някак...

Та малко съм се сдухала и попритеснила, ама ще се оправят нещата. Благодаря ви за съветите. Иначе предния път ходихме при Пеев, ако някой се интересува, много е хвален, работи в Студентска поликлиника освен в Пирогов. Сега се чудя много дали пак при него...

# 483
Щом не си доволна от него, по-добре при някой друг. Иначе ние си го взехме от болницата със започнато забелване, не сме правили нищо и не пипам там. Напоследък той е почнал много да се дърпа като сваля памперса, направо му се чудя не го ли боли. Чудя се дали открива части на тялото, или нещо го сърби и дразни. Ама не са ли малки още да се откриват… Все си мисля, че ако имаше нещо щеше да излезе в урината. И с тея нокти, дето все се мъча да ги режа и те все дерат, като почне да се дърпа така ни става лошо.

А за екземата не го мисли толкова - и със смел подход, и с по-консервативен все има шанс да реагират на храната. А даже може и да не е от храна, а лиги, студено време, суха кожа, зъби и още един тон неща.

И на Хоуп щях да казвам - ще имат много такива периоди, в които отказват един или друг вид храна. Ако го боли венец особено е много възможно. Направи пауза няколко дни и после пробвай пак.

Идвам да докладвам - навън времето е разкошно! Тихо, спокойно, няма хора, няма вятър, мека зима Simple Smile

# 484
Да, много е красиво наистина. Благодаря ти, права си, може би за екземата, а и се повлиява добре от кремчето. Вкъщи е много сух въздуха и не успявам да компенсирам дори и с овлажнителя, но и това ще мине.

Ще мисля друг уролог или направо при Бранков в Токуда, поне е сигурно каква му е настройката на човека.

# 485
  • гр.Пловдив
Цитат
Ще ходим на разходка с количката после в снега, оптимисти. Трябва да купя яйца, поредните, че свършиха. В тая връзка “разнообразявате” ли някак обедното пюре освен стандартното ден месо, ден жълтък? Не знам що ми се иска да има ден пауза между тях, ама не знам какво да сложа?

Мирра ,аз обезсолих сирене и давам настъргано в пюрето колкото големината на бучка захар и да ти кажа,че доста й харесва ..Много съм несериозна,уж се оплаквам ,че ми излизат солени пюретата,а пък все от тях давам и си кара на купешко детето,както и кашите и плодовите ..Не мога да се организирам и това е,а и като си помисля,че може да не й хареса и хептем се отказам..Трудно е доста с 2 деца,ученика си иска ежедневен контрол и занимавки,направо не мога да повярвам как се изнизаха тези 7м No Mouth

Magi,това със забелването е стара тема колкото света,колкото за,толкова и против..,аз лично никога не съм си и помисляла за тази процедура,камо ли да го водя по уролози,хирурзи...Взех си още от самото начало генералско решение и никога не съм съжалявала,че не съм си подложила зорлян детето на това ..Никога не е имал проблем с хигиена,или каквото и да било оплакване  в тази област,той се "самозабели" към 7-8г частично и поетапно до момента изцяло си е пушка без драми през годините.Това го казвам от нашия опит .

# 486
  • Замък сред облаците
Маги, имай предвид че има шанс ако оставите сега зараснала кожичката след няколко години да го цепват хирургически. Това да не те плаши. При брат ми беше така, но плюсът беше че вече (на 9-10г) беше осъзнат и с хигиената и поддръжката след процедурата се оправяше сам.

# 487
И мен точно тази мисъл ми дойде, като четях из форума АА, затова съм притеснена. Но малко ме успокои като го казваш така. Може би не е такава драма всичко, само не искам да страда повече като порасне и за това ми е всичко.

teddynm, аз също се бях информирала прилежно и решила да не го пипам. Грешката допуснахме от родителско престараване по съвет на Ася Демирева да го впдим точно при въпросния Пеев, за да имаме официално становище за пред педиатъра и заради съмнение за наследствена къса юздичка, но тази история вече съм я разказвала. Пеев ни беше препоръчан като някой който със сигурност няма да го забели.

Така или иначе въпросът дали да забелвам отдавна не е на дневен ред, но опитът ти може да е полезен за друга майка, както и моят впрочем.
сега се чудя какво да правя оттук насетне, за да не страда детето ми на по-нататък, но ще намеря решение.

# 488
Мирра, по-добре е. Днес махнах чашата предпазител. Висят кожички и е зачервено, но не я боли. Навсякъде пипа с ръчичката.
Скрит текст:

От вчера не мога да я оставя легнала. Като е казала, че ще седи голямо сърдене и пънене като я оставя по гръб. Мислех чак към осмия месец, че ще седне като хората, но тя не е съгласна.
На крачета се появиха нови петна. Чудя се дали не е от овеса.

Последна редакция: чт, 09 фев 2023, 16:36 от fillme

# 489
  • София
Да, много е яко времето излязохме и ние с шейната - голям кеф. Маги точно за Пеев съм чувала, че още с влизането в кабинета трябва да кажеш, че не искаш да забелваш. И също точно за това не се забелва патката, защото 80% после сраства на ново и нормлано да е така след като физиологично не се прави и не би трябвало да се пипа. От тук нататък каквото и да решиш за мен все ще е правилно. До колкото знам от опит на близки - ще ви дадат кремче и е възможно да се отпусне сама кожичката, щом веднъж е забелен. Дано не се стига до сраствания и фимози, бих си направила консултация със същия доктор, за да види какво е положението след неговото ненасилствено забелване и все пак е наясно с всичко до момента.
Алис днес пак си открадна от мъжа ми палачинка и си я дъвка.. Днес дадох пюре с грах , броколи и жълтък. Утре пак ще дам същото и смятам яйцето за въведено. Продължавам с пуешкото месо, много обича да похапва Алис за момента, чак ме е страх да не я урочасам. НЕ мога да и се нарадвам след злоядия Калин.
Хоуп има логика щом яде кашите - те са с много гладка консистенция и може да не го боли венеца като ги яде. Другия вариант е да е свикнала със сладкия вкус (мляко, плодове) и да ти отказва другите вкусове. Аз за това смятам да вкарам плодовете последни чак към 9-10 месеца. Дано не е това и като го отпуснат зъбките да прояде.
Аз съм поръчала от Вис Виталис пюрета и каши до края на месеца, защото ми е голямо губене на време четенето в магазините и обикалянето и сега си ги чакам.

# 490
Деси, благодаря ти. Може и така да е. Ася Демирева каза името на лекаря и болница Пирогов. После не си спомнях конктетното име, но отворих сайта на детска урология и припознах това име от списъка. Дано не сме объркали. Гледам сега че има и някакъв Пелов. Майната му. Ще говоря с мъжа ми и ще решим все нещо. Ще ми е за урок да проучвам добре къде отивам.

Много са сладки децата. Алис изглежда по-голяма от Калин на размери с този космонавт. И ние излязохме с Йоан на двора, ама понеже няма нищо като обувки не можахме да се развихрил. Иначе красотата е пълна днес ❤ Най-сетне красива зима.

# 491
Аз като четох предния път тази дискусия за забелването, реших все пак да питам нашата педиатърка какво мисли по въпроса, защото лично аз съм против и не бих пипала,ако няма проблем.  И тя като изсипа, ами ние нали говорихме за процедурите още на първия преглед трябва да следвате плана и ние с ММ " А, какво?" Аз бях малко неадеквата след раждането, ама поне ММ щеше да е чул. Та според нея тя ни била казала, че трябва на всяко къпане да подръпваме леко колкото да се изчисти това което се вижда и нищо повече. Е да, ама аз да ви кажа честно нищо не виждам, което може да се пипне, мия  го старателно, обаче въобще не мога да различа кое хипотетично трябва да се дръпне или не. То е толкова мъничко, страх ме е да го мия даже.

За Цанова въпреки добрите отзиви в Супердок, получих доста негативни, подобни от това което Деси каза. Ние ще ходим при Кремена Димитрова, да видим как ще мине тази седмица.

Последна редакция: нд, 05 фев 2023, 19:22 от mexicana___

# 492
  • гр.Пловдив
Ехеее, Деси, за снега завижд Smiling Imp
Нямаме в Пловдив, само кал и разбити улици:rage:
Герито я вадя с този космонафт мечка отдолу е само по боди и чорапогащи и като се прибрахме се беше изпотила No Mouth
Като гледам Алиска как е облечена и ми става топло чак Simple Smile
Поздрави от Гери на всички бебоци

Последна редакция: пн, 06 фев 2023, 07:20 от teddynm

# 493
  • София
Ааааа при вас в Пловдив винаги е топло както и да се облечеш ама тук беше -4 с вятър, усещаше се като -8 според прогнозата на телефона ми. 20 минути седя Алиска и зачерви бузи и баща и я прибра, останахме с Калин да се пързаляме. Гери БМВ фен ли ще бъде Simple Smile))
Маги, Алис както яде като нищо ще мине Калин даже на килограми... той е 19, тя за сега 9 Grinning иначе космонавта е 74 и дано избутаме месец- два. Другите дрехи вече са 80 размер... не ми се купува нов космонавт март месец.

# 494
Деси, как мислиш  да вкарваш кашите като ще забавиш плодовете? Аз имам същото намерение, но се притеснявам,че няма да ги яде, защото са много безвкусни.

Иначе за космонавта, май ще трябва нов да взимам, защото 68 вече късее сериозно.

Последна редакция: нд, 05 фев 2023, 22:10 от mexicana___

Общи условия

Активация на акаунт