Отговори
# 510
  • гр.Пловдив
Момичета, предполагам прегледа при нефролога е без памперс? Питам, защото всеки път свалим ли му памерса за повече от минутка и се опишква целия  и да се подготвя с резервни дрешки.

Памперса си стои, само е разлепен, понеже я погледна и дали няма срастване, с оглед задържане на урина..
Прегледа е 5 мин.

# 511
Хай, лейдис.  Само като ви чета какво давате за ядене и ме обливат топли вълни. Joy Чак толкова смела не мога да съм.
Снощи правих кифлички, но на Марти няма да дам. Grinning

След като 6 дни не бях давала нищо на Марти с надеждата, че ще прояде, вчера го започнах пак. Дадох му направо месо за първи път - пуйка. Още на първата лъжица здраво беше стигнал устата. После с повече упоритост от моя страна хапна 40гр. Не беше лоша пуйката, не се мръщи, но не иска много да отваря устата. Следобяд дадох оризова каша с пюре круша. Кашата май повече я харесва. Подскача като види купичката и няма търпение да му дам, но след малко сякаш вече не му се занимава и започва да ръмжи. Имам чувството, че никога няма да прояде по-големи количества. Не вярвах, че още един такъв ще ми се падне. Sunglasses

Днес ходихме на офталмолог. Звънях за час, но нямаше свободни скоро и отидохме без час да чакаме. Извадихме късмет, че докато ни регистрираха мина докторката и каза, че ще ни вземе. Докато чакахме отпред, мъжът ми държеше Марти по-настрани, защото в тясното коридорче беше супер топло, а и да не го бутаме при всички хора. Говоря си аз нещо с ММ и една бабка, която даже след нас дойде ми вика "ама аз съм с час!".Imp  Така ме ядоса. Imp Не знам тия хора защо така безсърдечни станаха. Едно бебенце ще я сбърка, дето няма и 5 минути беше в кабинета. А тя сигурно цял ден може да си седи отпред без да бърза за някъде. Върна се докторката и веднага ни извика. Изписа му други капки. Дано вече да помогнат, защото доста дълго продължава и ми е доста мъчно.

Доста му е суха кожата на бузките и са червени. Според мен е от сухия въздух вкъщи. Мажа го от време на време с лосиона за тяло, но не знам дали е ок. Какво използвате за лице?

Теди, сигурно си писала, но не съм запомнила. На колко е голямото ти детенце?

Да, с памперс са си бебетата при нефролога, просто се разлепва малко. Поне така беше при нас, помня че и при баткото също.

# 512
  • гр.Пловдив
Miss Independent , на 9г ни е баткото Simple Smile

В лабораторията Герито изобщо не разбра,че й дупнаха пръстчето,ама 0 реакция ,обаче не стига,че я събираха тази кръв капка по капка за 2 шишенца ,ами на второто към края вече лаборантката го бутна с големия си орлов нокът и го разсипа на детето на ръката,омаза се и мечешкия ни космонавт и айде наново..
Поне изследванията са ОК..

# 513
  • София
Теди, много неприятно. Нз тия хора може ли толкова да не се съобразяват с професията си и да са така немърливи. Ок, на всеки може да се случи ама тия нокти са излишни.. В случая са нокти, и на други неща съм се нагледала.
При нас също само отлепи памперса и погледна вътре за какво иде реч. Направи коментар, че пишото е жълто, а трябва да е бяло и не пие достатъчно вода. Не го знаех това, наливам я сега с вода през деня.. ама пишото според мен си седи жълто. Изследванията и излязоха и нищо и няма, всичко е чисто.
Мис, нейните бузи също са сухи и леко са се обринали - отдавам го на студа честно казано и забравям да я мажа с колд крем.. така си седи в раницата и грам не се сещам. Добре ме подсещаш, да го изкарам на масата да го виждам. Моята маймуна втора сутрин ме буди в 6:30 - протестирам...

# 514
Взехме крем на Avene - Cicalfate, той е възстановяващ за цялото семейство. Доста добре му се отразява на кожичката и зачервяванията преминават. Аз бях решила че има екзема детето, а то - суха кожа.

# 515
И при нас не пие много вода.. Взехме и такава чашка да си я държи, не проявява много интерес.. пробвах от различни шишета..не знам вече какво да предприема,притеснявам се,че не пие много вода..

# 516
Хоуп, и моята не иска да пие от никакви шишета или чаши за приучване. Пробвах от наша малка стъклена чаша и взе че пропи от нея. Много е смешна, като малко коте лочи водичката. Та пак не се събират кой знае колко мл, ама все е нещо.

# 517

И при Йоан бузите седят червенки и кожата леко грапава от няколко дни.  Отдавам го на студа и ще почна  да мажа с крема на Exomega , обаче той все си лигави бузите и се притеснявам, че ще го яде постоянно.

# 518
Това е много интересно, щото според известния форумски педиатър Бърди нямало нужда да се пие вода по време на захранване. Но нали е педиатър, това го прави неоспорим авторитет. (Тук съскам малко, щото влязох веднъж в пререкания 😁)

# 519
Пробвах и това - от наша чаша, още като отпие,плюе водата 😅

# 520
Хоупче, опитвай след хранене директно, преди да си дала мляко, би трябвало да пие тогава.

# 521
  • София
Кой е този педиатър Маги, знаеш ли? В една тема за вирусите ноември беше написал откровени глупости на майката, доста го насолих без да знам, че е педиатър.

# 522
За урината мисля бях писала преди - колкото по-жълта, толкова по дехидратиран организма. Колкото по-бяла, толкова по-добре. Важи за малки и големи. Ако видите памперса, че жълтее - вода за бебе. Ако видите, че тоалетната жълтее - вода за мама Simple Smile

И при Тони бузите са червени и грапави, мажа с какви ли не кремове ама.. то студ, то сух въздух. Днес съм решила да съм по настоятелна с мазането, че друг път е само вечер преди сън.

И последно, без да съм гледала темите, в които въпросните доктори пишат, ама… педиатър, уролог, нам си къв си, с време да пишат в бг мама и да дават съвети за лечение по анонимен форум? Мне, няма как да ми вдъхне доверие каквото и да пишат.

# 523
Да, аз още не съм се притеснила за водата. Доста мои приятелки казват, че децата им са пропили вода, чак когато са заместили почти всички млечни хранения.

# 524
Ее, когато е само на кърма до 6м разбирам, ама по време на захранване вече и такива теории ли се появиха? И после да не стане "Водата я ползвам само за къпане". Важна си е водата, как така ще говори този лекар. Между другото и при нас най-голям успех има когато пие от малка чашка. Като й давам вит. С или пробиотик от дозаторче за лекарства, си го изпива. От шишето само се мокри.

Нефролога не погледна в памперса нищо, дори не го разлепи, само леко го подгъна да види с ехографа там. Не знам дали имаше и 5мин дори. Но поне всичко е ОК.

Ох, първата дрямка приключи. Днес явно ще са 3.

Това за дъждобрана по време на вятър уж го знаех, но точно като ми трябваше го забравих Grinning Днес не духа, само е студено. Трябва да видя моя колд крем къде съм го забутала.

Общи условия

Активация на акаунт