Отговори
# 270
  • гр.Пловдив
Привет и от нас Hug

teddynm ,Гергана ,04.07 България Heart

След голямо мучене,нерви,ритане,блъскане ,неспокойни дни и никакъв ефект от гелчета ,имаме пробили и 2 горни зъба вече Smiling Imp
Не сме минали още нефролог ,кръв и урина ,трябва да се задействам тези дни..И нашето съдържание в памперса е супер гъсто,направо като топка ,но ака по 3 пъти на ден за сметка на това..

# 271
Може би с град щеше да е още по -яко,?ама иначе ъпдейт от мен:

magi g, Йоан, 01.07.2022, България

# 272
Много благодаря на всички за отговорите!Днес ще потърся сока от сини сливи на Слънчо.

До сега чай не съм давала. Какъв мога да й дам?

И аз се включвам:
Тойшоп, бебе Дарина, родена на 18.07.2022 г., България.

Последна редакция: сб, 28 яну 2023, 10:23 от T0ysh0p

# 273
Мис, в Англия сме ние. Лаватера - син Робин, 27.07.2022, Великобритания

Да докладвам, че нали се молих за добри помисли за нас. 😂 Първа вечер сън в кошарата е факт!

# 274
Аз пиша рядко, бях с термин 1.08 и пиша в августовската група. Но ви следя всеки ден Blush
Ако ми позволите да вляза в списъка, че ако реша да пиша.
И ника ми е сменен... Каша Grinning
Magic1720 / вече MISS AG с бебе Божидар / 18.07.22 / Великобритания

# 275
Леле, тази вечер беше голямо мрънкане и се чудя какво става нали зъбчето вече изби, а то днес избило и второто - до него, та вече си има две! 🫣 Чета вече пълзите и така ви завиждам.

# 276
Оф, аз пък се надявам на някакво сгъстяване на акото вече. Не е течно, не е разстройство, но си е като каша, както си беше и по 4-5 пъти на ден. Започваме да се ръчкаме с ММ вече кой да е този път. Вчера дадох морков, картоф и за десерт банан и резултата е нулев.

# 277
И за да не е само да присъствам, ще споделя ние как сме Blush
Божидар категорично отказва пюрета. Захранвам от 14ти Януари, от тогава до 26ти има изядени 150 гр, общо Disappointed
Затова преустанових захранването (и без това сме на гости на баба).
Понеделник започвам пак.
Стигнахме до там като ме види с купичката, да застава като струна, не иска да седне даже. Плюе, маже, смуче лъжицата, гади му се... Нищо, нищо не иска. Всякакви комбинации, всякаква температура, всякакви консистенции, смених лъжици, купи, пози, с мляко без мляко (в пюрето по малко) ... Не не и не...

Преди това пиеше по 60-90 мл мляко на ядене. Сега пие по 180мл, сигурно си е казал - " Я да си хапна, че тази пак ще дойде с купата с тиквата" Grinning

Иначе, пълзи по негов си начин, за секунди е на края на леглото. Вчера 7 пъти прекъснах правенето на мляко, за да го върна в средата на леглото.
Две минути на едно място не стои.

Зъбите голяма мъка, няколко дни, се събуждаше по 6-7 пъти вечер да скимти.
Аз бях като зомби, добре, че от два дена р по добре. Но няма да е за дълго, доста е подут, като булдог е. И сополите текат наравно с лигите....купон...

Само по корем спи вече, спря да се събужда с молба да го обърна, така му харесва, така си заспива в 19ч, всеки деен. Не мога и не мога, да го изместя поне с 1 час по късно. И така до 2-3ч за мляко и после 5ч... Става да ме бие по главата, да обиколи леглото 38584928 пъти и заспива в 6 до 8 Grinning

Много полезни коментари за захранването чета при вас, мъка ми е, че при над е така. Очаквах друго, дано рестарта да помогне... Ако не, аз му казах - да ходи с бутилката мляко на училище, да му се смеят децата Grinning

# 278
Здравейте,
Включвам се и аз.
Бебе Антъни, 04.Юли, София, България

Сега сме вече 8700, 72 см.
А уж още съм на малкия биберон, как наддаде толкова -не знам. Явно доста кърма си е дърпал доскоро Simple Smile)) Имам някои съмнения, че кантара мери с 150 грама отгоре...
След последна ваксина сме и въртя едни и същи пюрета по обяд.
Педиатърката нещо ме метна и не ми даде никакви направления...
Мисля сама да отида другата седмица и да си ги изискам...
Вика: ма те ще обявят грипма епидемия и  ще ти изгорят.... Дрън, дрън, аз толкова бързах да се махмем от там, да не ни лепне нещо... Дори не помислих какво да отговоря.
Както и да е, важното е, че вече от 1 зъб, станаха 2 долни Simple Smile Яко се мъчи да пълзи... ама не може, та голямо въртене пада и после почва да се ядосва и да мрънка Simple Smile
И аз се чудех кога да спирам това стерилизиране. Спира ме само факта, че един съсед се изпусна, че нашия вход бил на някаква тръба от полето... Подивях,.. Принципно Цял живот пия вода от чешмата, но от 2 години тук избягвам. А той ми се смя защо съм пиела... Мислех, да му кажа, че съм живяла само на законни места и това дето не е казал е престъпление...  (Дали коже хашимотото да ми е от това??))
Щях да я нося за анализ, но няма все време.
Мислех, за някаква система за пречистване, вие ползвате ли такива? (Без кана).
Това за млечните каши съвсем съм го изпуснала. Сега погледнах какво точно съм купила: GLUTEN FREE, NO MILK,Organic, hipp.
Браво за съвета Simple Smile

# 279
  • Замък сред облаците
Хашимото обикновено се отключва от прекарано вирусно заболяване - при мен след тежък бронхит; или от пропускливи черва; други автоимунни като Крон и т.н. Вода и подобни със сигурност не ти влияят Simple Smile

# 280
Хашимото обикновено се отключва от прекарано вирусно заболяване - при мен след тежък бронхит; или от пропускливи черва; други автоимунни като Крон и т.н. Вода и подобни със сигурност не ти влияят Simple Smile

Освен ако няма Литий 😅

# 281
  • Замък сред облаците
А, литият е скъп. Ако имаш литий - нямаш проблеми с батериите на телефона 🤣

Шегата настрана, литий в лекарствена форма е рисков, у нас не съм чувала да има замърсени почви с литий Simple Smile

# 282
Значи добавям данни:
Bubblezz с бебе Дарина, 08.07.22, България.

Леле, Тойшоп не съм обърнала внимание, че дъщерите ни са адаши! Heart

Аз продължавам да имам съмнения за избиващи зъби и то тъкмо горни! Все си мислех, че почти винаги са първо долните, ама явно не.

Като заговорихте за автоимунни, скоро изслушах в Storytel книгата на д-р Великова за детския имунитет, допадна ми, препоръчвам я ("Силата на детския имунитет").

# 283
Аз си ъпдейтнах предния пост, за  да не пускам нов коментар за детайлите. А за зъбите, след киселеенето тези дни се надявах, че нещо е избило, ама няма и следа. Явно си е просто  настроение. Нали първо избиваха зъбките по средата отгоре и отдолу?

# 284
Отидохме най-после да пуснем изследванията днес. Представи се геройски и не плака. Нещо му стана в колата на връщане обаче. Започна да му се гади и се втрисаше. Изплаших се, защото продължи повече от 5 минути сигурно. Дадох му малко вода, когато се прибрахме и спря да го прави.
Левкоцитите му са леко понижени. Хемоглобинът е 110. Урината е добре. Ще питам личната другия път дали са ок. Уж гледах някакви референтни стойности за деца.

След първата дрямка ходихме да се целим със снежни топки и брат му прави снежен човек. Марти като излезе навън в студа седи като замръзнал. Никаква емоция. Смръзват му се бузките и само мига. А когато се приберем си става пак същия дивчо. Е за втората дрямка много трудно заспа от 12.45 чак 17ч.

По принцип избиват първо долните, после горни, но понякога и обратното се случва. Даже и за кучешки съм чувала.

Общи условия

Активация на акаунт