Отговори
# 600
Лотос, аз процедирам така:
Въведох жълтък за 7-8 поредни дни.
После въведох пуешко за седмица като редувах жълтък и пуешко.
След него дадох заешко за седмица, пак с редуване с жълтък.
Третото месо ми беше пилешкото. На същата схема за седмица. 
От днес включих и риба. Мисля и утре да дам риба. После ден жълтък, ден риба.
След което минавам на следната схема:
Вторник, четвъртък и събота жълтък със зеленчук; понеделник - пуешко със зеленчук; сряда -заешко със зеленчук; петък - пилешко със зеленчук и неделя риба със зеленчук.

# 601
И Дара днес яде паста с броколи. Grinning Като се замисля, че вече месец стана, откакто я захранвам...
Моят мъж за сметка на това не се впечатлява от гаг-ване. Само ме кара да ѝ даваме нови храни. След задавянето с вода с чашата със сламка, той настояваше отново да я предлагаме, за да свикне и да се научи.

Fillme спомена за ново петно при Лъчито след овеса. Не знам дали също става въпрос за сухо петно, при Дара се появи ново такова след овесени ядки. Аз не спрях да ги предлагам въпреки това, а петното се скри за 3 дни с мазане.

Днес попитах ЛЛ за въпросните петна, сега има едно активно на сгъвката на крачето между прасеца и ходилото. Каза, че не е атопия, щом минава само с мазане, но аз не съм убедена.

Хормоните на ЩЖ изглеждат добре, отново ТСХ-то ми е 1.24, беше 1.42 пре Септември. ФТ3 и 4 също са много добре, но се чудя дали да не запиша час при еднокринолог...Не мога да реша дали не е по-добре да се намали малко дозата...въпреки, че се чувствам добре за момента така...а и малко ме притеснява, смяната на доза да не повлияе отрицателно на лактацията.

И последно, от днес малката застава в поза за лазене и се клати. Joy

# 602
  • Замък сред облаците
Филме, виждам че четеш Simple Smile Моля те, не ме изтипосвай още в темата за бременелките на ИБ, че има една-две дружки в кофти период там и не искам да ги поставям в ситуация да се самосъжаляват Simple Smile

На тия сгъвки и Йоан имаше отпреди захранването, суха кожа е много вероятно, плюс много търкане от чорапи, крачоли (някои нали са с ластици долу). Сега зимата топлия въздух им изсушава много кожата. Откакто паднаха рязко температурите вчера при нас в спалнята влажността от 55+ рязко спадна на 40 без да съм правила някакви промени в ежедневието откъм отопление, простиране.

Овесът принципно уж успокоява кожата, Екзомегата е с екстракт от овесени ядки. Даже знам че при шарка се прави баня с тях да се кисне да облекчи раздразнението.

Последна редакция: ср, 08 фев 2023, 22:03 от АА

# 603
Сигурно тъп въпрос,но какво е иб? 😅

Филме, виждам че четеш Simple Smile Моля те, не ме изтипосвай още в темата за бременелките на ИБ, че има една-две дружки в кофти период там и не искам да ги поставям в ситуация да се самосъжаляват Simple Smile

На тия сгъвки и Йоан имаше отпреди захранването, суха кожа е много вероятно, плюс много търкане от чорапи, крачоли (някои нали са с ластици долу). Сега зимата топлия въздух им изсушава много кожата. Откакто паднаха рязко температурите вчера при нас в спалнята влажността от 55+ рязко спадна на 40 без да съм правила някакви промени в ежедневието откъм отопление, простиране.

Овесът принципно уж успокоява кожата, Екзомегата е с екстракт от овесени ядки. Даже знам че при шарка се прави баня с тях да се кисне да облекчи раздразнението.

# 604
  • Замък сред облаците
Подфорум Искам бебе Simple Smile

# 605
Изобщо явно не съм запозната с повечето функции на бгмама 😂

Подфорум Искам бебе Simple Smile

# 606
Чудя се аз от къде се взеха толкова много нови отговори, като влязох следобяд, а то...
АА, прекрасни новини! Много ме зарадва! Честито и лека бременност! Hug Всичко да е наред до края и да се радваш на още едно сладко бебче  (пък защо не и две хихи). Ние с теб пишейки си в другата тема забременяхме едновременно и се пренесохме тук. Хайде да повлечеш крак и да видим дали някой друг ще се похвали. Пу не съм аз....Grinning
Тъкмо тези дни мислех да ви питам като казахте, че мислите другата година за още едно бебе, дали ще се похвалите като стане, а то взе, че подрани.

На моя каприз след два дена пуешко, два дена елда, утре ще му дам заешко. Не, че много яде, но ще го пробвам. След него ще направя пак два дена пауза и ще дам пилешко. След тези 3 меса мисля да въведа жълтък.
Тези, които давате плодови пюрета какви плодове сте въвели? Аз засега съм давала - банан, ябълка, круша и слива.

Ние с ММ еднакво се панираме от задавяне. Но той всеки ден пита "да му дадем ли филийки хляб, луканка, кашкавал, кисело мляко"...все неща дето ме изкарват от равновесие хахаха. Няма търпение всичко да му дадем.

Понеже наближава края на темата, ако още някой иска да си запише данните за списъка, може да го направи. Само подсещам. Blush

# 607
  • Замък сред облаците
Много благодаря на всички за всяко пожелание!!

Колкото и да е изненада, си е искано бебе, макар че първия ден след теста така се ошашках, всичките ми планове заминаха 😁 Чак ми стана виновно, като знам преди това колко тестове съм правила и търсила бледа черта.

С брат ми също имаме малка разлика, 1г6м, а живот и здраве моите бебоци ще са с още по-малка - 1г3м.
Има плюсове, има минуси в такива ситуации, ще се съсредоточим върху плюсовете. Ще ни е тясно, ще се прескачаме, сигурно и ще спим отделно ама това е положението. Живот и здраве след 3г ще се местим в наш апартамент, та поне ще съвпадне с отделянето на децата в тяхна си стая. Да не слагам каруцата пред коня, но така сме очертали грубо щрихите.

Сега разглеждам опции за второ столче в колата, че да хванем юнските намаления, борд за количката, ама той ще ни трябва чак другата пролет сигурно. Аз си гледам, де, то онлайн разхождането по магазини си е спорт 😂

# 608
Маги, споделям контакт на уролог. Моя приятелка го препоръча. Тя мина през редица уролози с нейното момче, че дори и в чужбина го водиха.

Габриела Минова - работи в Пирогов и Здравето. Работи и с направление.

# 609
Много благодаря, Лазурче! Тъкмо пратих ММ за направление, че тази сутрин пак е зачервен и ще действаме. ❤

Бтв и за нея пише в супердок че забелва насилствено въпреки гласно изявеното желание на родителите. Не разбирам на тия уролози какво им става. Все пак родителят решава 😬 колкото и да си мислят че са прави.

# 610
Аз затова, ако всичко е ок, хич няма да го водя Grinning Че докато кажа не и те ще го забелят.

# 611
Най-добре Simple Smile) Само за един Гайдаров прочетох, че питал преди да пристъпи към действие - тоест пак забелва, но само със съгласие 😁

Гледам д-р Оги, който е върл противник на насилственото забелване преди две години е препоръчвал като най-добри именно Пеев и Минова (и двамата забелват). Изобщо май е митично същество незабелващият уролог, но поне има такива, които ще се съобразят явно.

Някой път не може да се разчита че нма да се наложи, все пак има състояния като хидроцеле и какво ли още не, някои от които имат нужда поне от проследяване, та е хубаво да се изнамери свестен човек, който поне да се съобразява с родителите

# 612
Здавейте мами. Отдавна не съм се включвала, имах 32 страници събрани, но прочетох само последните 5 ще ме извините, бях решила да си дам малко почивка, че това безсъние е ужасно.

Първо - АА честито!!! Лека бременност ти желая от все сърце, много здрави нерви и много щастливи моменти през тази година. Прочетох че термина ти е 10 окт, аз съм 9ти, хубави хора сме везните, да знаеш Grinning

Преди 10тина дни моята бебушка ми направи серия - на 27и ян се показаха долните две зъбчета, избиха донякъде на 29.01 Голям киселоч е милата от тях, на моменти иска само да я разнасям из нас, не признава друго. На 31.01 започна да пълзи и вече няма спокойствие за мен. Ние сме с хол-кухня и сега знае къде да ме търси, постоянно се тътри до кухнята. Дори до толелтна да отида, тя пак в кухнята пълзи да ме търси Grinning Но не е стабилна още със седенето, хубаво е да има някой до нея. Само в скута ми се тика, не може и една минутка без мен, нищо, че може да отиде където си иска. И от 31.01 насам се е разбърборила.

Захранването върви добре, яде между 160-200г за обяд и СЗ, започнах глутен с овесена каша. На вечеря и дадох крайче хляб , уж да се занимава и гризе , но не беше никак очарована. Иначе е много любопитна за нашата храна, давала съм и маслина, ориз и др. На 1/3 жълтък  съм, бели меса съм дала. Наблягам на разхлабващи зеленчуци и плодове, че иначе яко се запича. Общо взето тиквата почти винаги присъства.
Все още кърмя малко, веднъж през нощта и рано сутрин, май само се успокоява, че много я дразни венчето.
Все забравям да взема шише с дръжки, за да пие сама вода. Пие по много, няма грижи, вчера и цяло шише чай изпи.

АА сподели за столче за кола, ако намериш нещо изгодно, аз почвам също да се оглеждам, че ей го почти не се събира в кошницата. На консултацията онзи ден - 8200г , 70см и втора ротавирусна. За захранването за пореден път ме пита дали съм давала кисел, излyгах я че съм Grinning

П.С. Извинявам се, данни за какъв списък трябва да дадем?

# 613
Деска, радвам се, че сте добре и се разписа. Hug
Решихме да си направим списък и да го сложим на първа страница - ник на майката, име на бебето, дата на раждане и държава по пребиваване. Запиши се и ще те добавя.

# 614
Записвам 😊 deska90, бебе Зорница, 05.07.22, България

Деска, радвам се, че сте добре и се разписа. Hug
Решихме да си направим списък и да го сложим на първа страница - ник на майката, име на бебето, дата на раждане и държава по пребиваване. Запиши се и ще те добавя.

Общи условия

Активация на акаунт