Родени през АВГУСТ (Тема 7)

• 19 598
  • 750
  •   1
Отговори
# 525
Пламинго спанак с морков и ориз звучи добре,но знам ли🤷♀Аз правя всякакви експерименти🤪

# 526
Чета аз, че пак сте подхванали темата за манджа.
Честно, чудя се как замествате хранене само със зеленчуково пюре?! То няма почти никакви калории...Аз също не съм въвела още месо, та детето изяжда 200 гр зеленчуково пюре с 1,5 ч л. рапица и дохранвам с мляко между 70-130 мл няма как. Все едно да изям 1 чиния с моркови и да се наям, еми няма да стане.
Аз въведох авокадо. Много се хареса и нямаше никакви проблеми с коремчето. Същото беше и сега с кайсията. Ни газове, ни болки пу пу. Аз си ги смесвам готови пюрета както ми харесва. Гледам винаги да има 1 запичащ и 2 разхлабващи компонента или поне съотношението да е 1:2 в полза на разхлабващия зеленчук. 2 х ден яде каша от просо и АМ с плодове белким върже вече малко мръвка, че се кръстя по 3 пъти преди да го тегля всеки четвъртък

# 527
Чета аз, че пак сте подхванали темата за манджа.
Честно, чудя се как замествате хранене само със зеленчуково пюре?! То няма почти никакви калории...Аз също не съм въвела още месо, та детето изяжда 200 гр зеленчуково пюре с 1,5 ч л. рапица и дохранвам с мляко между 70-130 мл няма как. Все едно да изям 1 чиния с моркови и да се наям, еми няма да стане.
Аз въведох авокадо. Много се хареса и нямаше никакви проблеми с коремчето. Същото беше и сега с кайсията. Ни газове, ни болки пу пу. Аз си ги смесвам готови пюрета както ми харесва. Гледам винаги да има 1 запичащ и 2 разхлабващи компонента или поне съотношението да е 1:2 в полза на разхлабващия зеленчук. 2 х ден яде каша от просо и АМ с плодове белким върже вече малко мръвка, че се кръстя по 3 пъти преди да го тегля всеки четвъртък
Аз слагам мерилка мляко в пюрето(яде 150-160)не повече! За мен е дост 200 гр зеленчуково пюре и 120,130 мляко,но всяка си преценя разбира се! Пламена е 9.500 кг и е качила добре за месеца в който я захранвам. Плодови те първа почнах от 4 дни  и днес сефте хапна близо 60 гр Напарвих и 120 мляко. Толкова щото тя може и 250 мляко да изпие ако и дам

# 528
Спанакът смесен с картоф може.

Аз се водя по схемата на Владимирова и давам за сега само зеленчуци, от 14дни и 1/4 жълтък всеки ден. В началото дохранвах с мляко, след като достигна цяла порция пюре, добавям 1 мер.лъж. АМ.

Въвела съм:
Пащърнак
Морков обикновен
Бял морков
Карфиол
Картоф
Тиквичка
Спанак
Броколи
*царевично и оризово нишесте имаше в едно от пюретата

Тия дни ще я водя до лабораторията за кръвните изследвания и на следващия ден ще й дам месо.

Плодовете ще ги отложа. Аз знам, че ще ги хареса и сега. Обаче не искам да я уча да харесва сладко, и да вземе да не яде зеленчуковите пюрета. Не смятам, че във варените плодови пюрета има нещо много хранително от което я лишавам на този етап.

# 529
  • Велико Търново
Милото , аз още не съм въвела ориз, честно да си кажа освен зеленчуците, всичко друго ми е тъмна Индия, знам че трябва сега да въведа жълтък. Ама това разминаване кое е първо, каши, плодове, или (ориз, царевица и т.н.т. ) ми е объркващо. Утре сме на консултация, нямам вече търпение да видя колко е пораснала и ще се допитам до педиатърката кое да следва.

Докато ядеше по 120-150 гр пюре давах и мляко, после сама спря да го пие, няма да я тъпча и без това има 6 хранения с АМ, достатъчно мляко си набавя .

Допълвам се:

На гладно ли трябва да са изследванията, че тя има в 4 през нощта едно ядене .

# 530
Plamingo, не мисля че за бебе е възможно да е на гладно.
Жълтък давам две седмици след началото на захранването.

# 531
Момичета, един страничен въпрос. Някоя от вас следи ли си осигурителният доход в НАП? И ако да, на каква сума ви осигуряват от както сте в майчинство? Тази, която взимате реално или минимална работна заплата?

# 532
Милото, моя е почти на 6 месеца около 74 см и 7560 гр. Та има къде да слага. И аз не тъпча. Просто давам колкото може да поеме. Днес следобед не пожела последните 3-4 лъжички каша и предложих млякото което пък взе че изпи.
В началото бях сложила АМ в пюре, еми изплю го с отвращение. Чисто си го хапва с кеф. Явно не обича бъркочи😆.
Ориз въведох на каша ама го ползвам само за сгъстяване на пюре че много запича.

# 533
  • Велико Търново
Значи много съм закъсняла със зеленчука, ама послушах педиатърката да давам само зеленчуково пюре до консултацията, че ще се ходим за пръв път при нея. Има ли някой който дава яйца от магазина, направо не знам от къде ще намеря домашни.

Мони, честно да си кажа не съм се замисляла , по моята логика трябва да е на това което ни осигуряват.

# 534
  • София
Не трябва да са на гладно изследванията, няма и как да се държи бебе гладно.
Аз си следя осигуровките с пик в НОИ, всеки месец са ми различно, но и не са ме осигурявали на МРЗ. В зависимост от дните ми е различна осигуровката, както съответно и майчинството.

# 535
  • Бургас / Славейков
Аз не си следя осигуровките.Дори не съм се и замислила за това.Те и без това ,чак този месец ми преведоха майчинство ,че нали имах драми там.Аз редувам зеленчук с  жълтък един ,ден ,на другия с зеленчук с мляко , докато дойде време да слагам и месо .Яде го и без мляко пюрето.Спанак с картоф съм купила едно готово пюре Яйца имаме домашни .Ама ако няма от магазина.Което ме подсеща нещо ,някой дава ли пъдпъдъчи.?Преди имахме пъдпъдъци и продавахме яйца и помня ,че много мами купуваха ,за децата.1пъдпъдъче се равнявало на 3кокоши ,ако не се лъжа нещо такова беше.Милото честита месечинка на Пламенка.Да допълня ,че видях сега какво съм си записала праза не 4+,а 6+,както и лук и зелена чушка 6+

Последна редакция: пн, 30 яну 2023, 19:48 от pupelina

# 536
Да се включа и аз.
Въвела съм :
Тиква
Картоф
Броколи
Морков
Пащърнак
Карфиол
Сладък картоф
Тиквичка
Ориз
Ябълка
Круша и от днес вече пилешко.
Стефи има заместени 2 хранения, на обяд пюре, следобед каша с плод.
Първото хранене го замести горе долу на 18тия ден, а второто някъде 10 дни след първото.
Днес голямо мляскане беше с пилешкото , чак искаше още.
Още не сме ходили на консултация за 6тия месец, чакаме да стане 2, 3 февруари.

Относно осигуровките, мен не ме осигуряват на това което взимам, но не е и минималното, общо взето, зависи от месеца колко дни има Simple Smile

# 537
Аз другия понеделник ще започна захранването със сладък картоф. Ава ще е на 6 месеца и 4 дни. Вчера ѝ сглобихме столчето, много ѝ харесва да седи на него. Първоначално го нагласих на най-легнала позиция, но тя не спря да се набира и накрая вдигнах облегалката. Тази сутрин докато правехме упражнения я оставих да седи и се задържа доста стабилно над 10 минути, после се пусна по корем 😃. Вече за нея полуседнало положение не съществува, постоянно се набира и най-често успява да седне 😃 дори сега докато я приспивах постоянно прави "коремни преси", много е смешна 😃 шегуваме се, че тренира, защото всички ѝ казват, че е пухкава 🤣 тя е напълно готова за захранване, поне за това ми е спокойно.
В четвъртък ще навърши 6 месеца, нашите ще ни дойдат на гости, днес поръчах торта, ще купя и балони. Малко лигава работа би казало старото ми аз, но кой отказва повод да си хапне торта 😃😃
Едит: сега я гледаме на камерата, не спира да се надига насън 🤣 като Гробаря от кеча, ако го помните 90тарски набори 😃😃

Последна редакция: пн, 30 яну 2023, 20:47 от M.Angelovaaa

# 538
Влизам само да кажа за пъдпъдъчите яйца (така ли се пише 😂). С малоко по-висока калорийност са от обикновенните (взето на 100грама), но съдържат по-малко въглехидрати, което ги прави по-чисти като протеин. Отделно имат много полезни аминокиселини и витамини. Някъде казват, че при тях няма саламонела, но не съм сигурна дали е така. Иначе са бабини дивотии, че се равнявали на едно драконско яйце и лекуват 200 болести, но наистина са полезна храна, това е вярно.

# 539
Аз давам яйца от магазина , което ме напомни , че трябва да сваря за днес Simple Smile
Така ,  ние днес минахме взимането на кръв без да каже и гък малката , за сметка на това аз бях адски притеснена и пуснах сълза преди това хаха.Урина не можах да взема с тия колектори Първата беше отишла по памперса , а после така и не се изпишка.Ехографа и той ни се размина - докторката не дошла на работа днес :/ В четвъртък пак ще пробвам, а урината ще я оставя за по - топло време сигурно и без това няма да е съвсем стерилна , та не е толкова спешна предполагам.
Майчинството ми е на това  , което ме осигуряват - 90 процента от среднодневната брутна дневна заплата ако не се лъжа.Всеки път е различно заради почивните дни.Още нямам за януари.Май на 2ри ще ги чакам.

Последна редакция: вт, 31 яну 2023, 09:58 от Орехче

Общи условия

Активация на акаунт