Родени през АВГУСТ (Тема 7)

• 19 611
  • 750
  •   1
Отговори
# 495
Ами ще започна аз, но да подчертая, че нямам самочувствие да давам съвети, повече черпя от момичетата тук.. 😅
Аз започнах с тиква после морков и така, картоф, пащърнак, тиквички, броколи, сладък картоф, от там въведох разни комбинирани, в някои имаше царевица, следователно броя, че съм я въвела, в други магданоз, пак броя, че е въведен, сега в месните, които въведох има копър, броя за въведен, а в началото, като се роди Алекс го мъчих с чай от копър за коликите, не знам дали се брои, но не вярвам да даде реакция. От месата започнах с пиле, после добавих пуйка, по два дни давам от един вид месо, като през ден редувам с зеленчуково. В събота вече дадох и 1/4 жълтък, няма реакции, поне засега. Каша миналата седмица дадох, оризова, вчера пробвах и Елда. Плодове само в кашите съм добавяла, ябълка, круша и банан. Това е засега.

# 496
Орехче, въвела съм всичко което и ти без сьомга и жълтък.
Щом си дала оризово брашно, приеме и ориза за въведен. Същото е и за кашата с царевица или елда.
Макар и малко, като количество лук и магданоз е имало в пюрета, които съм давала, както и копър. Те реално винаги са в малки количества в манджите. Не виждам защо да не се въведе и праз.
Аз лично бих ти препоръчала да изчакай една идея с прасковата и кайсията. Влакнестите плодове и зеленчуци дразнят доста коремчето.
Аз лично ще въведа манго и авокадо и май стопирам за кратко плодовете.

Днес каката се събуди с кашлица и температура. Оказа се, че в тяхната група има много болни и няколко са с грип А. Според нейната лекарка (за мен е малко не компетентна, добре, че бебето е при друга) не е грип. Но аз ще я тествам след малко. Моля се Никол да я проспуне. 🤞

# 497
i.skela, бързо да се оправя дъщеричката ти и дано не заразите Никол.

И аз щях да питам кога може праз, защото го обичам и имаме домашен, но моето бебе е на 4++ та не знам не му ли е рано. Само при мен ли има проблем с домашните пюрета? От купешките си яде сладко сладко броколи, карфиол и пр, а аз като направя не ги яде. То вярно, че не мога с такава фина консистенция да ги докарам, дали това е проблемът не знам. Орехче, сьомгата не беше ли по-натам да се въвежда? От къде гледаш, аз от интернет, но там сякаш няма всички зеленчуци, като праз например.

# 498
Аз съм дала картоф, морков, пащърнак, тиквичка и ориз. За 11 дена толкова. И започнах да прибавям олио. Утре сигурно ще дам карфиол, че от днескашното пюре бях направила много и утре само ще сложа от купешкото карфиол.
Сега обаче съм в дилема. В четвъртък заминаваме на Опака до събота. И се чудя да се опитвам да готвя там и да въведа жълтък или да си взема купя пюрета и да въведа нещо от тях. Жълтъка ме изкушава, защото яйцето ще е буквално от дупето на кокошката. Обаче ще струваме на баба ми и самото готвене ще ми е сложно. Въпреки, че съм хвърлила око на едни тиквичка с морков на Гербер и мога и в него да сложа жълтъка.
От дотук въведените открих, че морков не харесва, сега и ориза не и хареса, нито намачкан, нито пасиран. А днес и сготвих буквално ориз с зеленчуци, вкусно е, поне на мен ми хареса. Обаче пък пащърнак харесва и то много и картоф.

# 499
  • Пловдив
Здравейте , момичета! Може ли всяка една от вас (която захранва) да се включи с коментар какво сте дали до сега вкл ако е имало някакви подправки в пюретата.Бих искала да си сверя часовника и евентуално да си добавя нещо ако не съм се сетила.Освен това след като съм въвела каша с царевично брашно , води ли се , че съм въвела царевица като цяло или пюре от царевица се води отделно?
Също искам да попитам по - опитните кога се дава праз? На едно място мярнах , че давали стръкче на бебе да гризка против венецобол и ми хрумна , че вероятно ще овкусява добре пюренцата.
И понеже аз задавам въпроса може би е добре и аз да се включа какво съм дала до сега - Ади е на 6++ .
Морков , тиква , сладък картоф , пащърнак, картоф, тиквички, броколи, карфиол, грах;
Ябълка ,банан, круша, синя слива, боровинка;
Заешко , сьомга  , хек и пуешко от вчера;
Жълтък;
От съдържанието на купешките пюрета - ориз , магданоз, целина , лук - тук не съм сигурна дали се водят за въведени, тъй като са в минимални количества към купешките пюрета.
Комбинирана каша от оризово брашно, царевично брашно и пълнозърнесто брашно от просо.
Следващите стъпки мисля да са едно по едно спанак , елда , авокадото му се каня отдавна и все забравям , а от плодовете се колебая между кайсия или манго.

От зеленчуците съм въвела изброените като теб, без грах. Захраних с бял морков, а днес и с карфиол.
От плодовете съм въвела синя слива (за разхлабване)
А от кашите съм въвела оризова (направена от зърна ориз, после смлени; и инстантна каша от ориз)
Жълтъка ще го въведа след ден-два, като видя, че с карфиола всичко е ок.
Меса не съм започвала още, нито подправки.
След жълтъка по-нататък може да добавя спанак и зелена чушка (по предложение на педиатърката)
Изброеното дотук, съм въвела в рамките на почти един месец.

# 500
Благодаря за отг момичета, надявам се и останалите да се включат.
Дано Николчето да не се разболее!
Сега , за сьомгата може и рано да беше ама педи ме посъветва да дам риба за опознаване на вкуса, а тогава само сьомга бях намерила.Не бях особено на ясно , че номерата на пюретата имат предвид консистенцията.Дадох я доста предпазливо.Иначе съм чела книга за захранване , гледала съм уебинарите на Владимирова   , схемата на хип, и разни др неща от нета и като цяло съм си извадила някаква представа , по която се водя , но сама решавам кое кога да дам.Като въвеждам всяко нещо 4 дена , освен месата, жълтъка .Там например давам пуешко два дни за да не изхвърля бурканчето, жъктък един , после само зеленчук , после пак пуешко.Рибата пък като я въвеждах беше само един ден , после няколко празни после пак малко... нещо такова, за да съм сигурна , пе ако има реакция ще разбера от какво е .
За чушките - дали има значение червена или зелена първо?
Благодаря за съвета за кайсията ,ще я забавя.
Болибон,а ти какво олио ще слагаш ,май беше споменала извинявай.За да си по- свободна може в Опака да дадеш готови пюрета, хем да видиш как ще реагира.Някога за из път може да потрябват.

# 501
Най-обикновенно слънчогледово олио слагам. Понататък ще въведа зехтин и краве масло, но още не съм стигнала до тях. Готвено със зехтин не харесвам особено, но като пека само зеленчуци или на салата използваме само зехтин.

# 502
Момичета, взех пюре сладък картоф на овко, но искам утре да дам на друга фирма, заради едно видео на др Владимирова, в него казва, че е хубаво да се мешат фирмите за да е различен всеки ден вкуса. Обаче не намирам само сладък картоф, псвен на овко.
Вие срещали ли сте на друга фирма?

# 503
Аз засега съм въвела само тиква,бял морков и пащърнак.
От трите,само бял морков и хареса и сега не знам какво да правя🤷🏻♀Само с белия морков си изяде вчера цяла порция без да давам мляко.Днес с този пащърнак се наложи после мляко защото тя просто не пожела да го яде. Вие как процедирате ако не успеете да заместите обедното изцяло с пюре?
Аз тъкмо се зарадвах вчера че го заместихме но уви днес пак с мляко .

# 504
Аз какво да кажа... Направо съм...... Офффф и 30 гр не иска да изяде и това е... Три дена почивка, днес ми отказа по съшия начин.... Нямам сили направо Disappointed RelievedRage

# 505
  • Варна
Извинявайте, че ударно влизам - ама защо ги тормозите? 30,30 🤷♀ колкото, толкова. Да опитват и да хапват е важно, до 1г е ясно, че са на мляко.

Иначе аз не съм започнала и не мога да споделя, но вероятно в петък почвам.

# 506
Меджик с теб съм! Joy
И двамата стискат уста, но  Яна успява нещо да ѝ влезе и да преглътне, а Сами стиска и реве. Днес успях да сложа една лъжица в на Сами устата докато се опитваше да захапе играчката. Хич не ми е ясно как ще стане. Дадох им и вода след това, Яна пийна малко, а Сами не поиска да си отвори устата!

Аз какво да кажа... Направо съм...... Офффф и 30 гр не иска да изяде и това е... Три дена почивка, днес ми отказа по съшия начин.... Нямам сили направо Disappointed RelievedRage

# 507
Тъкмо педиатърката ми отговори че това което съм направила било грешно…да дам днес мляко..аз супер много ги мисля нещата и сега се чувствам много виновна 🤷🏻♀не знам какво да правя че да яде само пюре за обяд.Може би е трябвало да дам само бял морков 🤷🏻♀

# 508
Момичета, доколото знам, не е хубаво да се дава храна докато бебето плаче, че може да се задави, дори и с пюре... Трябва да е спокойно.

И аз съм за ненасилване, ако не искат да ядат. Иначе и ние още не сме почнали със захранването...

# 509
лизи

Аз не виждам проблем в това , че си дохранила.
Иначе може да комбинираш бял морков с малко тиква например , за да увеличиш количеството.

Общи условия

Активация на акаунт