Заедно със ФЕВРУАРСКИ сечко, трябва да посрещнем малкия си бебчо!

• 12 474
  • 253
  •   1
Отговори
# 90
     Здравейте и от мен Simple Smile

На мен сега малко, по - малко ми изтръпват ръцете.Но за сметка на това започнаха да ме болят краката долу в глезените сигурно е от тежината до сега винаги съм била най - много 53 кг., а сега 18 - 20 кг. отгоре направо не ми издържат глезените по някога.Днес съм на ЖК, но ще ходя малко по - късно, защото свекърва ми иска да дойде с мен.После ще пиша как е минало Simple Smile
Rene_rs определено изтръпванията пи мен са когато ги слагам под възглавницата, за да ми е по - високо както казва sky angel.
За леглото - аз съм си харесала третия модел, който Radostche  е показала и мисля да е такова.
Искам да честитя празника на всички именници днес да са живи и здрави.
Лек ден и до после Simple Smile

# 91
Момичета, това с възглавниците го установих още преди два месеца! В момента спя с 4 възглавници общо, така че не спя на ниско! Друг е проблема! Ама сте прави за едно, като родя щели да спрат да изтръпват! Wink

# 92
Rene_rs аз спя с една възглавница и пак си имам изтръпвания, пробвах с повече, но се тая.Мисля, че трябва да се примирим - много от нещата, от който се оплакваме ще отшумят като родим живи и здрави
Майчета вашите бебета хълцат ли?Едни такива пулсирания на равни интервали, нали някой беше казал, че това било хълцане Simple Smile

# 93
wish, много хубаво, че ще посрещнете Новата Година в нов дом и самички- ще изкарате много хубаво и най- важното спокойно ще посрещнете тази важна година.  Да ти кажа, че и аз имах чуството, че бебко е напречно, особено като легнех- усещах ръчкане и от ляво и от дясно. Сега също го усещам и от двете страни, но вече знам- от едната е дупето, а от другата- крачета и ръчички. Ти питай на консултацията как е застанал.
Забравила съм да ви кажа, че четох някъде за големите и малки кореми. Та значи пишеше, че понякога ако мускулатурата е слаба, коремът щръква повече, защото не може да се поеме от тялото навътре. За мен специално отговаря, щото не съм спортувала и не съм си тренирала мускулите на тялото.
И аз тъкмо сега бях на консултация и бебчо се е обърнал с главата надолу. Доктора каза, че усещам крачета и дупенце в двете посоки! Simple Smile
От 01.01.07 трябва да излизам в майчинство вече. Дадоха ми списък с необходимите неща в болницата и като отида на следващата консултация догодина ще ми даде и пакета с документи за раждането. Започна всичко вече да става много реално за мен! Simple Smile А корема ми продължава да е мъничък! Simple Smile Едва 4кг. съм качила! Видяхме пак атрибутите на малкия мъж! Всичко му е наред и вече имам второ мнение, че ще сме в края на февруари! Simple Smile
Много ми е радостно и преповдигнато днес. Утре вземаме ключа и започва местенето на багажа! Simple Smile

# 94
  • София
Здравейте и от мен.
аз още на работа, ама то е само за присъствие. така до петъка и после и аз излизам в отпуск Simple Smile
Радостче, и ние след Нова година ще ходим за креватче и май ще вземем от тези със шкафчетата и които са комплект със завивки и матраче и балдахин. още малко ще поогледаме де.
galq, така хълца бебето да Simple Smile

# 95
  • Стара Загора
Привет, аз днес си взех болничния лист за 45-е дни. Издадоха ми от старите бланки, незнам дали така трябва, някоя от вас наясно ли е, че с тия промени се обърках вече  Thinking

# 96
ЧЕСТИТА КОЛЕДА, аз малко на опашката, ама сега стигнах до компютъра. От много купони и празници вчера и днес нещо ме мъчат контракции, обаче е мешано малко контракции и малко ритници, двойна комбинация. Взех но-шпа и се надявам да се оправи.
Коледното пазаруване си го развалих сама. Милото предлагаше да ходим в центъра на Любляна, да гледаме украса и хубави магазинчета, а аз като обелско селянче в ЦУМ та в ЦУМ, на ми сега. То изобщо не било хубаво да се влачиш в огромните търговски центрове, за първи и последен път в живота си го правя, хем много пари за нищо изхарчихме, хем само блъсканица дето събрах.
Иначе получихме подаръци само за бебо, родата пощурява вече да купува.  joya, се оплаква от нови дрешки, пък аз пак бях затрупана от сестрата на мъжа ми с носталгични стари парцали, били от Америка, ама ако ще от Марс да са, на 25 години са и им се вижда, обаче много е грижовна и ми е неудобно да и кажа, че това няма да го сложа на детето си. Пък ме подгониха, тук има нова мода, да слагат на бебето памперс и отгоре от старите пелени за пране дето са  Shocked, вие чували ли сте такова нещо. Направо лудо, пък жената е шокирана защото не ща да я слушам и да и се подчинявам, май както е тръгнало и тя ще спре да ми говори, ама карай. Blush
Много дълъг пост стана ама поне ми олекна на душичката като се оплаках.
Весели празници на всички.

# 97
Добра вечер!
sier, аз мисля, че тези промени важат за болничните листове, които ще се издават след НГ, а нашите са издадени през 2006г. Моят също е от старите, днес го взех. А доколкото разбрах новите бланки ще се продават след НГ, така, че няма как да ни ги издадат сега.
bzepic, аз не съм чувала за такова нещо, а и какви са тези пелени за пране? Споко, ще ги режеш с финес за такива работи и това е...

# 98
Весела Коледа на всички  santa2
и честит имен ден на празнуващите!
Аз най-накрая качих снимките. Извинявайте за закъснението.
И аз днес бях на консултация. Бебо си е с главата надолу Simple Smile и тежи 2.130
Radostche аз съм за първи вариант - имам познати, които са ползвали подобни кошарки до 3 годишна вазраст, така че не се ползват за кратко.
Утре и аз ще съм на училище. Ще се постарая да пристигна към 9 Simple Smile
Приятна вечер на всички Simple Smile

# 99
Cvetelinka, става въпрос за онези тензухените пелени, дето някога са ни ги слагали на нас на дупетата, щото не са имали за еднократна употреба. Били полезни за крачетата на бебето  newsm78 и били държали да не пускат памперсите   #2gunfire. Аз съм малко тежка с финеса, повече съм като слонче в стъкларски магазин, то милото колкото може гледа да е около мене и да ме възпира, ама като побеснея, само ме гледа, какво да прави.  Blush
Щях да забравя, Radostche, първия вариант са супер удобни и си имат добавка за повиване, това което сестра ми има са му сложили и коланче за бебчо, та да не ти падне като започне да се върти, 3 годишната сестра на бебто също спинка вътре и се чувства съвсем удобно, освен това малкото не може да прескочи и да ти прищрапа на боси крака до леглото, или по-лошото да си разбие тиквичката. Пък и на всякъде си го взимаш, като се сгъне е колкото едно торбенце, аз бих избрала първия вариант, в същност въпреки че ще ми подарят легълце ще си купя такава кошарка за разнасяне.

# 100
  • София
Честита Коледа на всички със закъснение  bouquet
Ще ми пазите ли място утре на училището? Преди това ще ходя на консултация, ама се надявам до 9.30 да успея да стигна Simple Smile

# 101
Хей мацки за утре преброих delight-2+AniPa+Cvetelinka+simantro=5 броя коремчета. Ако идват и други мами да знаят колко сме общо. Аз изчезвам засега, ще се видим утре с вас. Хубава вечер и спокойна нощ!!!

# 102
Добър ден момичета! Как са коремчетата?
Аз вчера направих една разходка със сестричката, че ни е на гости за седмица. В следствие тези мои ставни връзки дето са на таза много ме болят. Установих, че след по-дълга разходка направо режат. Ще питам днес на ЖК нормално ли е и да намаля ли разходките или да не ми пука. За сега не ми пука.
Да ви разкажа за зъболекаря вчера. Нали имам остро възпаление на венците и моят зъбар ме изпрати в една частна клиника. С ръка на сърцето мога да кажа, че обслужването и услугата бяха от най-висока класа. Техниката - не съм виждала такава. Не усетих никаква болка при почистване на зъбен камък, зъболекарят през цялото  време ми обясняваше разни неща за зъбите и за бременността, че дори моят гинеколог не ми е говорил толкова за бременността и не ми е давал толкова съвети колкото зъбаря. И да споделя какво ми обясни.
В следствие на бременността и под влияние на хормоналните промени калция в организма намалява. Това природата го е организирала с цел да омекнат тазните кости и да се осъществи по лесно раждането. Вследствие на това обаче отслабва и връзката на зтбите с венците. Казах му че съм изумена защото аз ям много кисело мляко, а той каза да намаля вече млечните продукти.. Всъщност гинеколога ми е трябвало да ми обясни начините на хранене през трите етапа на бременността. В първото тримесечие се ядат основно белтъчни храни, но сега трябва да се спрат  да се наблегне на въглехидратните. Детето вече  е образувало своите органи и трупа маса. Но да наблягам на добрите въглехидрати - като плодове, боб, ориз, картофи и други, а не на шоколадени и бонбонени изделия. Обясни че е нормално при хора с гинетична предразположеност като мен да имат този проблем със зъбите но дори да се появи клатене на зъб да не се шашкам. След раждането ще се оправят. Трябва да се приема вит. Ц (тук вече не съм много съгласна та казах че ще наваксвам с портокали за по сигурно), който стяга кръвоносните съдове.
Разказвам подробно, та ако някой има моя проблем да се възползва от съветите, които ми дадоха и да си почисти зъбния камък. Аз за сефте снощи при миене с Лакалут успях да усетя, че тази паста стягала.. Исках да споделя, че въпреки високата цена която заплатих, не съжелявам за нито една стотинка. И за пръв път намирам обслужване от най-висока класа, за каквото трябва да претендират много наши лекарски заведения. Ако поне малко се доближат до този тип на работа, няма да има непрестанни оплаквания от здравните ни работници.
Хайде отивам да се стягам за ЖК и после обичайната разходчица. Лек ден от мен!

# 103
     Добро утро Simple Smile

Вчера бях на консултация бебчо е надолу с главичката  на таза е правилно разположена всичко е нормално и плацента и околоплодни води.Понеже миналия път и бях казала да не ми казва какъв ни е пола - сега милото ми вика да кажа на доки да ми каже, да ама пак не каза.Доки се опитва 15 мин да види и не можа.
Майчета за тези стари и нови болнични - аз трябва да излизам на 04.01.07г., но доки ще ми го даде на 09.01, той пак ще си е от 04.01 ама в този случай от новите ли ще е от старите ли?Не знам, а пък и тя не каза нищо.На 09.01 като отида за болничния ще ми даде и талон за пеглед на очите Sad искам всичко да е ОК в смисал то че не съм добре с тях да, но да мога да си родя нормално Sad.
Майчеата вашите лекари пратиха ли ви на изследване, защото моята не, а аз мисля че трябва да ме прати.Накрая аз сама ще ходя да си платя и да си направя изследванията!
Айде аз ще ставам, че трябва да се оправям да излизам - да ходя да си взема новата лична карта най - накрая. Simple Smile
Приятен ден на всички newsm51

Последна редакция: чт, 28 дек 2006, 09:11 от galq86

# 104
Здравейте и от мен момичета!
Май повечето са на училище, дано си искарат хубаво!
galq86 , трябва да ти пуснат изследвания! Последните, и с тях отиваш да раждаш после! Така ,че им напомни! Просто ги попитай! Peace

Общи условия

Активация на акаунт