Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 50

  • 71 944
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
  • ВАРНА
  • Мнения: 5 072
Много здраве за dilyanad.
Гости щях да имам и линцер спретнах,ама се разболяха и сами ще си го хапваме.
Линцер с мармалад от сливи и смокиново сладко

# 136
  • Мнения: 12 773
Баница


Обърнат сладкиш с компот от кайсии


Мекици със сирене (с нощувало тесто в хладилника)


Салата (маринован печен пипер в оцет, чесън, сол и зехтин - пълнен с пълномаслена извара+ крема сирене+ орехи и магданоз)


Кебап на тиган и картофено пюре




Милинки


Юфка

# 137
  • Мнения: 6 105
Какъв е този сладкиш с шампанско на марчева?
Много хубаво изглежда!

Merelenda юфка ми се преяде сега... Laughing

От мен един постен боб: Бобена яхния

# 138
  • Мнения: 3 392
Мореленда може ли рецепта за сладкиша с компота и милинките ?

# 139
# 140
  • Мнения: 12 773
Мореленда може ли рецепта за сладкиша с компота и милинките ?
Можееее 🙂
 
Скрит текст:
Свекървата го е написала съкратено, но яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Добавя се на порции брашно смесено с бакпулвер при непрекъснато разбиване с миксера.
Другото е ясно.


За милинките:
20 г прясна мая
150 мл вода
150 мл прясно мляко
30 г разтопено краве масло (или олио)
1 с. л. захар
1 ч. л. сол
550 г брашно (+лъжица, две при доомесване)

200 г сирене за пълнеж
Масло за намазване на тавата и 1-2 лъжици галета
За поливката сместа я пише по- надолу

Смесвам млякото, водата, маята, захарта и разбърквам да се разтвори маята. Добавям солта и маслото и на порции брашно и разбърквам. Накрая вече доомесвам с ръце. Оставям тестото да втасва в купа покрито (някъде около час и половина)
Намазвам тава с масло и поръсвам с галета.
Късам топчета тесто, притискам с ръка и слагам за пълнеж по малко натрошено сирене и овалвам топчето. Редя плътно в тавичка 30 см диаметър. Покриват ми я точно.
Оставям да втасват пак около час. Сега зимата ми втасват по-бавно, въпреки че печката гори и е топло.
Когато втасат ги намазвам със смес от: 3 с. л. разтопено краве масло, 3 с. л. вода, 1 яйце, 3 с. л. галета.
Пека на 180-190 градуса около 40 минути.

# 141
  • София
  • Мнения: 15 833








Последна редакция: ср, 25 яну 2023, 00:35 от Тайна

# 142
  • In transit
  • Мнения: 14 223
Натуся, честит ти рожденик.

Диляна, ЧРД. Бъди здрава и щастлива.

Днес направих едни кексчета финансиери с кафе и орехи, за РД на мъжа ми. Тортата ще е в събота. Simple Smile


и особуко по милански,  с полента(качамак) за гарнитура

# 143
  • В царството на игрите:)
  • Мнения: 4 126

Нещо като виенски шницел, ама не точно Simple Smile

Лоша снимка на измислена торта

# 144
  • Мнения: 16 647
Аз идвам с един въпрос Wink Sunglasses:
Осиновявате ли пълнолетни?!
Ако да, дори и против закона - кандидатирам се. Heart
Пп Диляна, Честита да си. Бъди жива и здрава!
И да не ми е спам поста - един таратор посред зима - с орехи(и без) и зехтин:

Пп Довечера пак. Grinning

# 145
  • Варна
  • Мнения: 1 452

Великова, мен ме интересува кексът, и още повече - глазурата му.
Кексът е всъщност пандишпан с какао и орехи, а глазурата е моя измишльотина от соцвреме, която ми удовлетворяваше глада за сладко.
За блата 4 яйца, 120 г захар, 120 г брашно, 1 ванилия или есенция ром, 1 бакпулвер, 2 с.л. какао, 4-5 с.л. счукани орехи или други ядки.
Глазурата е смес от равни количества натурално какао, захар, вода и масло. В случая сложих 6-7 лъжици, а от маслото към 50 грама. Слага се на слаб огън да къкри и се бърка докато почне да оформя кръгла неразтичаща се капка върху студена чиния, т.е. гъст сос. На око действам, понякога добавям още вода.

И за протокола, не ми го харесаха кекса, много шоколадов бил.
Stuck Out Tongue Winking Eye

# 146
  • Под сянката на разлистените кактуси
  • Мнения: 2 781
Любимите спагети карбонара с чесново хлебче

# 147
  • Мнения: 9 463
Мики, Натуся, честити ви рожденици!
Диляна, ЧРД на теб!
Великова, като не го харесаха, да давам адрес?
Мерелинда, искам у вас Simple Smile
Пача-чорба, но  с джолан ❤ https://pep-4o.blogspot.com/2023/01/blog-post_24.html вчера

 Кисело зеле със свинско,

супа топчета https://pep-4o.blogspot.com/2009/12/blog-post_29.html

 и  едни пържени картофи със сирене набързо от предна вечер.

Вечерята, ако стигне до снимка, ще покажа по-късно.
Хубава да ви е новата седмица!

# 148
  • Мнения: 17 116
Наздраве на рожденниците Balloon

У нас яхнийка в бавната тенджера, с агнешко, телешко, картофки, спаначе и едно бяло вино което не ми хареса за пиене 😁Сега отивам да отворя едно червено, надявам се да е по-добро, че за следващите дни мисля да готвя неща като зеле и риба, а на тях не им отива червено вино и няма да има как да се оползотвори Sweat Smile

# 149
  • Варна
  • Мнения: 1 452
Наздраве на празнуващите и от мен.
Пепчо, ако дадеш адрес, ще дойдем доста народ у вас, хи хи.
Огретенът ми и разни добавки за дояждане.




Общи условия

Активация на акаунт