Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 50

  • 71 948
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
  • In transit
  • Мнения: 14 224
Ей Бени, как ме подсети хубаво с това сиренце, че имам едно халуми дето отлежава в хладилника. Hug

В последно време съм на вълна бързи рецепти, затова пак сме на ризото у дома. Ризото с червени чушки и крема сирене. Heart Eyes


Закуската, бисквитена торта с крем от нутела и заквасена сметана, и капучино.

# 166
  • Под сянката на разлистените кактуси
  • Мнения: 2 784
Mikkey, един път съм правила ризото, защото клечах до котлона да бъркам 40 мин! Хич не ми се видя бързо, аз затова и не пържа нищо...Дай ми на мене да завра нещо във фурната само да си се готви...Като този боб с кисело зеле и пушена наденица



Ама твойто изглежда много вкусно!

# 167
  • In transit
  • Мнения: 14 224
Tunata,
Скрит текст:
благодаря ти. Всички ризоти, които съм правила се готвят не повече от 20 минути. Затова ги обичам. Твоето е било специално някакво.

# 168
  • Мнения: 8 434
От мен един кекс със сладко от череши

Забравих да го снимам разрязан. Забравих да снимам и снощия боб със свински крачета.
Но постната картофена каша, не забравих.

# 169
  • Мнения: 16 647
Аз се отчитам с една салата - микс от зелени салати, спанак, рукола, пресен лук и чесън, авокадо, синьо сирене и орехи с дресинг от зехтин, лимон и сол:

Скрит текст:

Пп Мики, много, много се радвам, че овесените палачинки ви допаднаха. Твоите изглеждат неустоимо, като всички твои творения. Yum

# 170
  • Мнения: 75
Може ли рецепта за овесените палачинки? Благодаря!

# 171
  • Мнения: 16 647
Овесени палачинки
Скрит текст:
Технологията и продуктите са като за нормални палачинки.
Ако за брашното ползвате овесени ядки, нека са от фините. Смелете ги в чопъра до фино брашно.
Продукти:
1ч.ч. фини овесени ядки или готово овесено брашно (чашата ми е от по малките, нещо средно между чаша за чай и чаша за кафе), сложете в купа, добавете 1с.л.сусам(може и без), 2 яйца, 1 ч.ч. (същата с която мерите ядките/брашното) прясно мляко, на върха на една малка лъжичка сол, 1/2ч.л. хлебна сода, 1 с.л.зехтин и малко водичка. Разбъркайте с лъжица добре, да се получи консистенция за палачинки, не се налага пасатор, няма бучки, но може и него да ползвате. Намажете с капка зехтин тиган с незалепващо покритие за палачинки и с черпака сипвайте доза като за истински такива. Разливате си сместа в тигана както за палачинки. Като са готови от едната страна се обръщат от другата, както нормалните палачинки. Стават малко по бързо тъй че е добре да ги наблюдавате. Готовите палачинки хапвате кой както му се услажда.
От горните продукти излизат 7 палачинки. Ако сместа ви се сгъсти (овеса увлича течността) ) докато ги приготвяте, добавете малко водичка.

# 172
  • In transit
  • Мнения: 14 224
Джасте, аз ги правя по класическата рецепта за палачинки, само заменям брашното с овесено брашно, затова стават по-бели и гладки. Майка ми ги прави по твоята рецепта.
Скрит текст:
3 яйца, 400г прясно мляко и 150-180г овесено брашно, щипка сол и 1ч.л. захар. Брашното варира, защото както е писала Джастето, като постои малко с течностите и се сгъстява леко. За мазнина на тигана ползвам масло или кокосово масло. От тази доза ми излизат 10-12 тънки палачинки.

# 173
# 174
  • Мнения: 2 716
Пилешка супа, мусака и зелева салата от вчера




# 175
  • София
  • Мнения: 15 833
Не изглежда красиво като на Бени, не е и сирене за печене, а обикновено, но реших да пробвам и пак е вкусно.



Последна редакция: пт, 27 яну 2023, 19:59 от Тайна

# 176
  • Мнения: 2 193
Тайне, чудно е! Твоето е по-красиво, наистина! Радвам се, че ти е херасало. Heart И аз ще пробвам с обикновено сирене, че това беше доста плътно, а бих искала леко да омекне.
Лесна, бърза за приготвяне и вкусна турска супа с мляно месо по рецепта на Mikkey си хапнахме у дома в снежния ден.  😋🥣♨️
https://inthebeniskitchen.com/2023/01/27/%D1%82%D1%83%D1%80%D1%8 … 0%B5%D1%81%D0%BE/

# 177
  • Мнения: 9 463
Не изглежда красиво като на Бени, не е и сирене за печене, а обикновено, но реших да пробвам и пак е вкусно.

аз го правя с нормално сирене, Тайне. С козе най-много ми харесва, но пак саламурено.
Фортуна Simple Smile и моят бобец днес е с крачета, но го снимах

охлювчета от бутертесто https://pep-4o.blogspot.com/2010/04/blog-post_376.html

и боровинкови кремчета с бисквити

# 178
  • Мнения: 2 300
Баклава 🥰

# 179
  • In transit
  • Мнения: 14 224
Тайне, сега кажи и кое саламурено сирене си успяла да го запечеш така. Пробвала съм с много марки и не съм успявала. Само с гръцки - фета, козе, халуми...

Бени, много се радвам, че ви е харесала супичката. Kissing Heart

Пилешки пържоли на тиган с хрупкава салвия и гъбен сос Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт