The Last Of Us

• 34 665
  • 770
  •   2
Отговори
# 75
Мда, филмите за  зомбита са много шаблонни, много.

# 76
  • Somewhere far away
Малко снимки от зад кулисите. Simple Smile Томи и Джоел. Heart

# 77
  • София
The Last Of Us, епизод 2
Infected

https://www.imdb.com/title/tt14500884/

==> има спойлери, ако не сте гледали епизода не четете! <==

След почти съвършения пилотен епизод не мога да повярвам, че епизод 2 го надмина. УАУ?! Е, това вече си е многозначително заявление... Както е тръгнало този сериал ще бъде нещо много, много специално и голямо!

Пролога отново страхотен!
Видяхме Джакарта на 24.09.2003 г. (два дена преди събитията в епизод 1, т.е. за 2 дена кордицепса е пристигнал в Тексас), мястото откъдето всичко започва (в играта началото на пандемията е в Южна Америка). Всъщност ако трябва да сме съвсем точни, началото е било някъде около 23.09, защото разбрахме, че са минали 30 часа от ухапването на 'пациент 0', жената в моргата. Там е работата, че и тя не е нулевия пациент, защото е била ухапана от неизвестен носител на заразата... Общо взето неспасяемо положение. 14 работници липсват, изминали са повече от 24 часа. Късно е за всичко. Не случайно миколожката започна да трепери, докато държеше чашата с чай. Много ми хареса играта и напрежението, което изградиха. То просто витаеше във въздуха.
А защо Джакарта? Не знам, може би заради огромния ‘хлебен’ пазар в света, в реалния свят. И защото е пренаселено и топло.
И нещо важно, заразата започва от и с брашното! Уфф, ето значи защо бяха всичките тези заигравки с бисквитките от епизод 1... Всичко си е замислено и свързано и непрекъснато ни дават тънки следи в самия сюжет. Браво!
Обърнете внимание на цветовете на кабинета в който жената професор по микология разговаряше с военния. Жълти цветове, цветовете на опиума, а гъбите отделят халюциноген както е известно. Красота! 🙂
И по-късно в епизода, когато Ели нагъваше сандвича как Джоул и Тес я гледаха, хаха. Хем с копнеж към хлебчето, хем със страх. Докато тя сладко си похапваше бургера, какво бе това което Джоул ядеше, бляк?

Ели я видяхме да спи в зародишна поза.  Метафора към това, че носи в себе си живота... И отново дадоха пеперуда да прелита над нея. Връзката със Сара, но в случая и метафора за прераждането...
Ели носи спасението и света може да се прероди и заживее отново...

От Джоул разбрахме, че някои заразени изкарват месец-два, други са по на 20 години! Явно визираше заразените минали през всичките стадии.

Добре дошли в Wood Wide Web 😀
Заразените са свързани! Гъбите комуникират помежду си на километри по химичен начин.
Гъбата расте и под земята! Дълги влакна като жици някои от тях по-дълги от километър. Настъпваш петно кордицепс тук, събуждаш дузина заразени някъде другаде! Знаят къде си, идват и те погват. Брилянтно и ужасяващо!

Жалко за Тес. Още една тежка раздяла. Много я харесвах. Хем знаех какво ще стане, хем се надявах и аз не знам на какво... Тес я гледахме само 2 епизода, но тя изигра много важна роля, защото провокира силно скептичния Джоул да се стегне и да прегърне истински мисията, дори и като последно задължение към нея...
В играта Джоул се убеждава, че Ели наистина е важна и може би носи спасението в себе си, когато вдишва спорите (той е с маска и вижда това) и не се заразява. А тук понеже спори във въздуха няма да има я ухапват отново и за контраст дават как раната на Тес веднага се възпали и разпространи, докато при Ели нямаше нищо. Една малка раничка...
Много ми хареса и факта, че се концентрираха върху заразените, а не върху хората, защото в играта ги преследват войници на ФЕДРА, а тук чудовищата. Хубаво решение. Нека се фокусираме малко повече върху тях и така буквално да видим защо Ели е толкова ценна...

Целия сегмент с музея в Бостън бе размазващ! Гледах епизода на тъмно, но на огромната плазма и с яко засилен звук. И въпреки че знаех много добре колко смразяващи и ужасяващи са кликърсите, то си се страхувах, признавам си. И как няма, този звук, който издават направо ти дълбае мозъка. 😮🤐
На моменти все едно преживявах отново Паранормална активност (един от филмите в които съм брал най-много страх), толкова силен бе хорър елемента. И едновременно с това и гнусно, особено сцената с онази крипи ''целувка'' Бляяяяяяккккк, отврат. Тук ще има мноогоо мемета... 😀😗

Хареса ми играта на Бела Рамзи, най-накрая усетих Ели от играта в нея. Но още трябва в тази насока и вярвам, че ще го получим с развитието на историята.
-
9.6 / 9.9

Последна редакция: пн, 23 яну 2023, 09:52 от Diavolo

# 78
  • Sofia
The Last Of Us, епизод 2
Infected

https://www.imdb.com/title/tt14500884/

==> има спойлери, ако не сте гледали епизода не четете! <==

След почти съвършения пилотен епизод не мога да повярвам, че епизод 2 го надмина. УАУ?! Е, това вече си е многозначително заявление... Както е тръгнало този сериал ще бъде нещо много, много специално и голямо!

Умрях от ужас само, докато четях Satisfied Не смея да гледам, ще чакам любимият да се прибере...

# 79
  • София
Трейлър за епизод 3

Зад кулисите на епизод 2

# 80
  • София
Ох, Дяволо, виждаш неща, които на мен ми бягат - страхотен поглед за детайла!
Утре ще повтарям пак, но тая вечер си умрях от стрес и напрежение Joy

# 81
  • Somewhere far away
Изгледах! много добър втори епизод!

# 82
Не ми допада сериалът. Не обичам филми за зомбита, не знам нищо и за играта, на която е базиран.
Жалко, чаках го с нетърпение, още повече че харесвам Педро Паскал.
Дано да излезе нещо друго, до тогава ще му хвърлям по едно око.

# 83
Втори епизод доста банален, но по-добре от първи.

# 84
  • Somewhere far away
Не че има много геймъри тук ,но искам да ви кажа че умирах ужасно много пъти точно в тази част където виждаме за първи път кликърите! всеки геймър ще ме разбере, дори и на нормалната трудност тази част е доста трудна и стресираща, сега като гледах епизода направо получавам PTSD. Направо ми идваше да си счупя контролера! Grinning

# 85
Добър епизод. Това беше най-ужасяващата целувка на финала Joy

# 86
Много добър втори епизод! Харесва ми,че в началото дават ретроспекция . Дали ще има във всеки един епизод? Страшен и в същото време  много красив
Дяволо, благодаря за детайлите

# 87
Аз не съм толкова впечатлена. Даже първи епизод повече ми хареса. Втори ми беше откровено скучен.
Докато гледах, през цялото време бях с усещането, че вече съм гледала всичко това. Като дежа-вю.
В зомби реалност, групичка тръгва от точка А до точка Б. Разбира се, пълно с препятствия, разрушени и изоставени сгради и зомбита, от които трябва да се пазят. В някакъв момент биват нападнати, почва се с бягането, криенето, напрежението, докато неминеумо някой от групичката не се оказва ухапан и решава да се жертва за останалите.

Не знам дали ще продължа да гледам, заради Педро имам желание. Бела Рамзи ми е откровено несимпатична. Не ме трогва образът й.

# 88
Цаката беше да се издържи до 30-32-та минута, оттам нататък стана интересно. 😅

В общия случай, като видя епизод от сериал над 45 минути, ми е ясно, че ще има много пълнеж (не, че в тези до 45 минути няма, но е една идея по-стегнато).

# 89
За съжаление, обаче, за сериал с такъв рейтинг. 30 минути са твърде много, за да се дава шанс да стане интересен.

Общи условия

Активация на акаунт