Тема 6 - за любителите на китайски и корейски филми и сериали :)

• 36 365
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
  • гр. София
Тази, която на мен ми попадна е по следния маршрут 11 дни / 8 нощувки:
София - Истанбул - Сеул - Кенджу - Хапчеон - Пусан -Чеджу - Сеул - Истанбул  и е 6742 лв на човек. Не съм гледала в други фирми. Има и други екскурзии из Азия, които са още по- скъпи.

# 661
Не знам какво са морските охлюви, но ми се видя, че ги разтварят като миди, а и ядката изглежда като мидите, които купувам от време на време. Аз под охлюв разбирам друго нещо (завито на спирала, а не разтварящо се).

П.п.сега проверих - жените от Чеджу са събирали и сушили ето това нещо:

Абалони са, но наистина както ги дават в сушен вид, приличат повече на миди, отколкото на каквото и да е друго.
Телефонът не хареса тази дума...

Последна редакция: вт, 23 май 2023, 20:09 от pppqqq

# 662
Оф, вън от темата е , но преди 3 дни бях на конференция, на която се говореше точно, че не трябва да ядем миди, защото морските и океанските води за изключително замърсени, а мидите се опитват да ги очистят...За тези от вас, които искат да научат за охлювите, които руснаците наричат "морские ушки" в преводите на дорамите. Уловът им е традиционен поминък на Чеджу, но с огромни спорове за квотите за улов, в т.ч. в Австралия.
Скрит текст:
Един специален поздрав>
https://youtu.be/A8KQhwmdZIw

Последна редакция: ср, 24 май 2023, 16:23 от victoria vassileva

# 663
Не мога да се сдържа да не отбележа, че главният от Великия търговец, е от най-омразният ми тип - от мъжете, които само си седят през целия сериал и не правят почти нищо, освен да въздишат, междувременно, главната има още двама кандидати (един добър и един лош), които са готови да умрат за нея, но тя разбира се, е влюбена в онзи, който й е помогнал веднъж в детството...
Като цяло слаб сериал, но ще си го догледам. Искам да видя дали ще се случи нещо по-съществено от сушенето на "охлюви".
Скрит текст:
И главната е била кисенг, но разбира се е девствена... Освен това, актрисата поради някаква причина изглежда по-възрастна с около 15 години от предполагаемата си възраст и от всички останали, които би трябвало да са й връстници. Като кажат "това момиче" все забравям, че се отнася за нея.
Сега проверих от любопитство - сериалът е от 2010 - еми, на 38 години е била актрисата, значи много правилно усещам, че ми е връстница и не й отива да играе 20 и няколко годишна.

# 664
Сега проверих от любопитство - сериалът е от 2010 - еми, на 38 години е била актрисата, значи много правилно усещам, че ми е връстница и не й отива да играе 20 и няколко годишна.
pppqqq, ей това никога не мога да го разбера - когато режисьорът избере много по-възрастна актриса да играе роля на много по-млада героиня. Толкова ли пък няма талантливи 20-годишни. Няколко години разлика как да е, ама като са повече от 10 вече си личи и е нелепо.

# 665
Може да му е братовчедка или нещо подобно. Или проектът е с прекалено нисък бюджет и не е имало кандидатки.

Едно време в латиносериалите любимо ми беше, когато дадат бабата или майката на главната героиня на млади години и тя се играе от същата актриса, която играе и главната героиня - уникален похват Simple Smile

# 666
  • вятърничава
Главната кисенг, като сушените охлюви - като са я уловили е била прясна, а след това са я изсушили и я представят за девица.

# 667
  • България
Започнах The Heavenly Idol (2023).
Първи епизод ми хареса, но там имаше фантастичен елемент.
Предвид мнението на Роца и дъщеря ми, може и да не изгледам всичко.
Обаче понякога изненадвам и себе си доглеждайки бози, които другите не успяват. Grinning

# 668
Споделям линк към филм, който не е нов, но много ме развесели. Как могат да се правят филми дори на подобни теми не пошло. А темата съвсем, съвсем не е за подценяване...
https://doramy.club/19001-magazin-lyubvi-eksklyuziv-dlya-dam.html

# 669
  • пустинен пъпеш
На петата минута в 15 серия на,,The Legend of Jin Yan"(2021) има кратка картина с оркестър,изпълняващ мелодия на цитра,флейта ,гусла и други музикални инструменти.Г г-ня според мен е красива.Сюжетът е ненатоварващ

# 670
  • Дубай
Споделям линк към филм, който не е нов, но много ме развесели. Как могат да се правят филми дори на подобни теми не пошло. А темата съвсем, съвсем не е за подценяване...
https://doramy.club/19001-magazin-lyubvi-eksklyuziv-dlya-dam.html
Подкрепям, забавно и смешно филмче. Корейците и на такава тематика умеят да снимат, което си е в рамките на нормалните неща от живота.

# 671
  • пак на Рив Гош
Olia T, благодаря за информацията. 3400 евро за 8 нощувки си е скъпо, определено!

Главната кисенг, като сушените охлюви - като са я уловили е била прясна, а след това са я изсушили и я представят за девица.
Joy Joy Joy

Може да му е братовчедка или нещо подобно.
Тия дни си задавах подобен въпрос, за една китайска актриса, Guo Zi Qian. Почти няма информация за нея в нета, в МДЛ има списък със сериалите, в които участва. От 8 сериала, където има епизодична, или подържаща роля, в 7 от тях, в главната роля е Zhang Han. Та се чудех, да не му е сестра/брадовчедка/балдъза... Joy

victoria, благодаря за филма, отбелязах си го за гледане! (жалко, че го няма там, където обикновено гледам)

Два завършени сериала от мен:
- The Oath of Love (2022) - започна добре, макар че отначало имах проблем (както обикновено) с Нея - беше от лепливо-инфантилно-досадните. Жалко, защото актрисата е добра (главната от Go Go Squid) и добре играеше вятърничава девойка, с 6 години по-малка от реалната й възраст. Но някъде към 20ти епизод започна да ми доскучава, въртяха все едни и същи проблеми, действието позамря, диалозите бяха безинтересни, вторите двойки бяха там за пълнеж... та прескочих направо на последния, 29ти епизод, та да го пиша "гледан". 7*
- Hit the Spot (2022) - изгледан след препоръките на Indira и bb6 в темата. Ами, какво да ви кажа - супер е! Забавен, добре поднесен, с чувство за хумор, добре сниман, на моменти направо образователен Wink , с две чудесни главни актриси. Hits the spot nicely! Искам още такива корейски сериали! Joy

# 672
  • България
- The Oath of Love (2022) - започна добре, макар че отначало имах проблем (както обикновено) с Нея - беше от лепливо-инфантилно-досадните. Жалко, защото актрисата е добра (главната от Go Go Squid) и добре играеше вятърничава девойка, с 6 години по-малка от реалната й възраст.
Крайно време е да опиташ Пепелта.
Yang Zi е главната оттам, даже партньорът ми я знае и явно толкова я е харесал, че сам си търси клипове с нея в тубата.
Ако му покажа много по-хубавите актриси, може да започне да гледа китайско. Joy

Тъкмо изгледах 6ти епизод от The Heavenly Idol (2023).
Има реален шанс да стигна до финал.
Харесва ми, борбата между Доброто и Злото продължава да ми е интересна.
Дяволът има много добра визия - уж симпатичен, но някак гаден, мазен и в крайна сметка ми е противен.
Имат и много добри попадения по отношение на комедията.
Жрецът от другия свят, т.е. главният се нарича Лембрари, обаче главната от нашия свят реши, че той се казва Хербарий.

Много сладка, иначе смешката е смешна докато се гледа.
Това ми напомня за една женица, която реши, че дъщеря ми се нарича Галантерия. Не можа да свикне с името ѝ. Joy

# 673
  • вятърничава
Ето, стана ясно кои сме вече най-образованите в темата Joy Това е шега, моля никой да не се обижда. На мен наистина ми е тръгнало на образователни сериали - първо за кафе и бариста, сега два паралелно съм подкарала - за вино и сомелиери и Warm and Cozy. Ю Йон Сок е готвач в собствения си ресторант на о. Чеджу и в края на всеки епизод показва рецепта. Не че ще тръгна да ги готвя, но той е много сладък. По - сладък от Джуно и Киму Таку, пу-пу как можах да го напиша това Flushed

# 674
  • пак на Рив Гош
Крайно време е да опиташ Пепелта.
Май да. Стои ми поне от 2 години в списъка във Вики Joy. Само дето снощи започнах Dine With Love като текущ китайски. Ама той е в "корейски" формат - 16 серии за по час, та ще го изгледам бързо и ще продължа с Пепелта.
Дявола и мен не ми хареса особено, и това допринесе в немалка степен към мнението ми за сериала Wink . А това с Хербария е много добре преведено, браво на руските преводачи!

bb6, за баристите, да не си гледала Would You Like a Cup of Coffee?
А кой е Киму Таку? И сериалът за сомелиерите?
А в Нетфликс явно да орязали частта с рецептите на края от Warm and Cosy Cry, понеже нямам спомен за истински рецепти в сериала, само за него как готвеше в ресторанта по време на действието... иначе щях още по-рано да се впусна в дебрите на корейската кухня (вместо да чакам Mr  Sunshine Joy)

Общи условия

Активация на акаунт