Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 88

• 45 092
  • 743
  •   1
Отговори
# 285
Здравей, Believe, при разговорите с моя репродуктивен лекар сме говорили, че при нас е добре да се направи PGT, защото сме с тежък мъжки фактор и висока ДНК фрагментация, което обикновено предполага и ембрионите да не са добри генетично. Освен това до колкото знам се предлага и след няколко неуспешни трансфера и когато жената е в по-висока възраст, тъй като тогава шансовете за генетично увредена яйцеклетка са по-високи. В общи линии обаче нито е задължително, нито някой го изисква. Това е основно ваша преценка дали бихте искали да го използвате като има много противоречиви мнения за него, отделно е и сравнилтено скъпо удоволствие. Ако вашият случай не е свързан с генетичен проблем, според мен може да го пропуснете.

# 286
Здравейте,
При моя съпруг се направи TESE, защото е с диагноза азооспермия и за щастие резултатът беше положителен. Имам 100% доверие на д-р Макки. Може на първия преглед да не ви обясни много. На нас ни каза с едно изречение какво трябва да се направи. Тогава още не бяхме пациенти на болницата. При вас диагнозата е друга и не знам какво е подходящо. Не пречи да си запишете час при него за консултация. Успех

Здравейте! Дали някой има опит с прилагането на TESE при тежък мъжки фактор в Надежда? След скорошния ни неуспешен първи опит в Надежда, започнах пак да се зачитам из форума къде и какво може да се е объркало и стигнах до заключението, че при много висока ДНК фрагментация, като тази на моя съпруг (37%), най-вероятно стндартните методи на обработка няма да помогнат, включително ИМСИ И МАКС, които използвахме първия път. Въпреки че на сайта виждам да се предлага, изобщо не съм срещала до момента из форума някой, който да е минал TESE в Надежда, повечето случаи на TESE чета че са в Турция. Ще се радвам да споделите, ако някой е опитвал това, как е минало, имало ли е успех и как се е чувствал мъжът ви и т.н.

# 287
Здравейте.Имам едно първо и успешно инсе ,което завърши в 6г.с Сега пуснах доста допълнителни изследвания.Имунологична,микробиологична  биопсия и ИМПО.Срещнах се с имунилозите в Надежа и пуснах пълния пакет периферни имунологични изследвания (ако не бъркам) Имам леко завишени Нк клетки там. Разширен пакет тромбофилия от който излезе че имам една мутация по PAI 4G/5G хетерозигот.Скоро ще посетя и хематолога  др.Тончев . Сега съм пред голяма дилема коя процедура да избера инсе или ин витро. Мнението на репродуктивния е да пробвам още веднъж с инсе “ защото забременявам” по нейни думи. И ако не се получи да пробвам ин витро. Имам АМХ 4,31 това не означва ли че при мен би трябвало да се получи и с инсе?

# 288
Здравейте, момичета. Миналия понеделник правих хистероскопия за премахване на полип. Процедурата беше на 6ти ден от цикъла. След нея имах 3 дни леко зацапване и кървенето спря. Само в неделя имаше еднократно и то много малко при забърсване. От днес сутринта обаче пак съм с кървене, което се засили и като усещане много наподобява на цикъл. Възможно ли е да ми подрани толкова много и трябва ли да се притеснявам? Утре ще се опитам да се свържа с док.

# 289
  • На изток от Ада
На мен ми дойде 9 дни след хистероскопията като и аз имах 1 2 дни зацапване.  И декември имах два цикъла на 9 12 ми беше хистероскопията.

# 290
Здравейте! Януари ми правиха хистероскопия и ми откриха миоми. Изписаха ми примолут-нор 2×1 вече е 5 ден откакто ги пия и отснощи започнах да кърви, като първи дни от менструацията. На някой да са го изписвали и да е имам такива симптоми?

# 291
Момичета, как сте след пункция ? Колко време имате неразположение в яйчниците ?

# 292
Здравей  , аз няколко дни след пункцията единствено ме болеше когато ми се допишка🤣 и така осъзнавах  че е време да посетя тоалетната . Ще ми бъде интересно и другите момичета да отговорят

# 293
Много зависи от това, колко Я са ви пунктирали. И трите пъти бях с хиперстимулация като последният път безмалко да го докарам до болница седмица след пункцията. Строго индивидуално е.

# 294
  • Пловдив
Много зависи от това, колко Я са ви пунктирали. И трите пъти бях с хиперстимулация като последният път безмалко да го докарам до болница седмица след пункцията. Строго индивидуално е.
Абсолютно сте права всичко зависи от броя на яйцеклетките.Аз имам 10 пункции и на нито една не съм имала дискомфорт,в момента в който ни пуснат от болницата,до вечерта съм забравила че съм имала пункция,но аз винаги съм имала под 10 Я.
Belive 123 ако имаш болки и нещо те претиснява, не се колебай да потърсиш лекаря си,акушерките или да посетиш спешния им кабинет.

# 295
При мен извадиха 22Я и на 3-4 ден след това вече всичко си беше ОК, най-много ме боля в деня на пункцията, но вечерта.

# 296
  • На изток от Ада
Утре свършвам Регулон и спирам и Летрозол  .Ама от вчера имам зацапвване кърваво. Дано ми дойде Мц след 7 дни както и трябва. Че в момента хич не ми се ходи в Надежда,  сигурно не ме разбрате.  Изгубих вяра в док . Чапанова ако ми отговоряше щеше да е ок.

# 297
nasito8988 на мен др. Чапанова на позвъняване почти винаги ми отговаря.. при чат във вайбър минава дооста време докато ми отговори, но разбирам в предвид колко е заета.

# 298
  • На изток от Ада
Аз й писах в феиса, там не го е видяла даже като 1 път ми писа там , но пак не ми отг. Скоро я търсихме ами от регистратурата не я намерили ?! Сякаш в джунглата работи. И моята работа е както реша едва ли не.....

Аз не чувам добре и тъй мн кофти.

Последна редакция: ср, 22 фев 2023, 18:50 от nasito8988

# 299
Аз й писах в феиса, там не го е видяла даже като 1 път ми писа там , но пак не ми отг. Скоро я търсихме ами от регистратурата не я намерили ?! Сякаш в джунглата работи. И моята работа е както реша едва ли не.....

Аз не чувам добре и тъй мн кофти.
На мен винаги ми отговаря на вайбър.Не веднага,но на същия ден.Само веднъж не беше влизала няколко дни и потърсих съвет от спешноя номер на болницата.

Общи условия

Активация на акаунт