Има ли Господ и вярвате ли в него?

• 63 344
  • 1 388
  •   1
Отговори
# 615
  • Linz
... Всичко друго е илюзия - чувството, че си обичан, подкрепян от Бог, или пък вярата или страха от него. Единствено волята му може да ме убеди, че има Нещо.
Плачещите икони, сиянието около нещо има своето обяснение от научна гледна точка и може да се постигне и с човешка намеса.
Цирковият  фокус  с разделянето на човешкото тяло на части е също такъв визуален ефект, но е илюзия. Въпреки, че виждаш с очите си как става - е  илюзия.

Затова не съм повярвала във Бог -  не съм почувствала волята му!
И аз така мисля. А самовнушението буквално прави чудеса с човек...

# 616
Ok,ne se sardya...vsu6nost razbiram 4e imate pravo.6te se opitam po natatak na kirilitza. Pri4inata e 4e  za purvi put vlizam v Bulgarski forum,registrirana sam v drugi i tam postoyanno se polzva latinetza.....zatova taka se polu4i.Nyama da vi izmu4vam pove4e...i o6te vednag ...mnogo sorry ako sam vi izbola o4ite Rolling Eyes
Pozdravi!

# 617
... Всичко друго е илюзия - чувството, че си обичан, подкрепян от Бог, или пък вярата или страха от него. Единствено волята му може да ме убеди, че има Нещо.
Плачещите икони, сиянието около нещо има своето обяснение от научна гледна точка и може да се постигне и с човешка намеса.
Цирковият  фокус  с разделянето на човешкото тяло на части е също такъв визуален ефект, но е илюзия. Въпреки, че виждаш с очите си как става - е  илюзия.

Значи - вярвате само на това, което виждате с очите си. А сигурни ли сте, че това, което виждате, е самата истина за нещата? Какво вижда човекът всъщност с очте си - вижда отразената светлина от предметите около него, като тази информация се обработва от мозъка. Когато очите са заболели - примерно далекогледство, късогледство, астигматизъм, далтонизъм - информацията за предметите, която стига до мозъка, не е вярна - ако питате далтониста - за него светът е черно-бял, за човек с астигматизъм - предметите са или по-широки, или по-високи от реалното. Да не говорим за хора със болни мозъци (най-грубо казано) - те пък кой знае какво виждат. Какво представлява например светът за един слепец - може би въобще не съществува, защото нищо не вижда? Защо се доверявате 100% на сетивата си, които са толкова несъвършени и ограничени?

Кривондела, за мен пък нито една цел не оправдава средствата и нищо не правя на всяка цена. Това си е моята житейска философия и съвсем не ти я натрапвам. Laughing

Алиса, няма да ме засегнеш на тема "интелигентност". Grinning

# 618
благодаря за молитвите ви момичета Hug
аз се моля за всички които не са познали Бога да Го "видят" и повярват в Него.

# 619
  • Ямбол
Значи - вярвате само на това, което виждате с очите си. А сигурни ли сте, че това, което виждате, е самата истина за нещата? Какво вижда човекът всъщност с очте си - вижда отразената светлина от предметите около него, като тази информация се обработва от мозъка. ........Защо се доверявате 100% на сетивата си, които са толкова несъвършени и ограничени?

Маги ДС, защо да не вярваме на очите си? В този наш живот и на земята и сега, няма друг начин да виждаме, освен с очите си. И да, приемам това, което виждам за истина(с някои много малки изключения, напр. под някакъв опиат ако съм).
А кое е по-съвършено от моите сетива? Аз съм това, което съм и на този етап, нямам повече какво да желая от сетивата си.

# 620

Значи - вярвате само на това, което виждате с очите си. А сигурни ли сте, че това, което виждате, е самата истина за нещата? Какво вижда човекът всъщност с очте си - вижда отразената светлина от предметите около него, като тази информация се обработва от мозъка. Когато очите са заболели - примерно далекогледство, късогледство, астигматизъм, далтонизъм - информацията за предметите, която стига до мозъка, не е вярна - ако питате далтониста - за него светът е черно-бял, за човек с астигматизъм - предметите са или по-широки, или по-високи от реалното. Да не говорим за хора със болни мозъци (най-грубо казано) - те пък кой знае какво виждат. Какво представлява например светът за един слепец - може би въобще не съществува, защото нищо не вижда? Защо се доверявате 100% на сетивата си, които са толкова несъвършени и ограничени?

Кривондела, за мен пък нито една цел не оправдава средствата и нищо не правя на всяка цена. Това си е моята житейска философия и съвсем не ти я натрапвам. Laughing

Алиса, няма да ме засегнеш на тема "интелигентност". Grinning

Целта винаги оправдава средствата, когато говорим за човешкия живот  -  за това ставаше въпрос!!!   Peace
 И никой, и с никакви религии  и заплахи  с Божията "справедливост" -  не могат да ме убедят в обратното! Grinning

# 621
Ще се помоля за всички момичета, които искат да станат майки! На тази страница има специални молитви за съпружеско безплодие http://www.pravoslavieto.com/molitvoslov/molitvi/bezplodie.htm
Искам да ви окуража, момичета! Господ не дава на човек да носи повече, отколкото може! Знам, че тази тема е доста деликатна и интимна, за да се обсъжда току-така из форума. На всички момичета пожелавам търпение, издържливост и чрез застъпничеството на Божията майка, дай Боже и вие да бъдете майки!

# 622
За сетивата: Обричаме на провал търсенето на Истината, ако се доверяваме само на очите, носа и ушите си. Защото Господ Отец е ДУХ! Исус Христос е личност, бил е в плът тук на Земята и има исторически потвърждения за това -Него са Го виждали, докосвали, с Него са общували. Много са повярвали тогава и то не заради вида Му, а пак са "разпознали" Божественото. Господ иска да събудим други сетива в нас, не изброените по-горе!
Съществуват дух, душа и тяло. Материята е на най-ниско ниво. Затова не е възможно да се обяснат нещата само с нея. А, дори тя е все още не добре изучена. На макро ниво е ясно, но много от научните доказатества, особено в квантовата механика, в която се разглеждат процесите, свързани с най-малките известни ни частици, са на базата на постулати и математически приближения. Т.е. ние допускаме, нещо за истина и върху него си градим теорията, а тя уверявам ви въобще не е елементарна!Моите уважения към всички гениални математици и физици работели и работещи в тази област!  Малко се отклоних, но исках да ви кажа, че ако тръгнем да търсим доказатества за нещо, не би следвало да настояваме, то да е само в границите на познанията и сетивата, които имаме в момента, а трябва да допускаме, че е възможно да има и нещо друго,  винаги да се съмняваме. Т.е. искам само да ви посъветвам:внимавайте какво изричате, не богохулствайте, независимо, че нямате убеждение, защото може да се окаже, че не сте били прави!
Доказано е, че човек използва само 10-12% от възможностите на мозъка си. Това противоречи на еволюционните възгледи. Този "еволюционен скок" назад как ви се струва?

Последна редакция: чт, 18 яну 2007, 08:41 от SilIli

# 623
А защо точно Библията? Ето резюме на книга, в която са дадени доста обосновки:
http://www.christiananswers.net/bulgarian/q-eden/edn-t003b.html

# 624
SilIli
Много хубаво си го обяснила!

Целта винаги оправдава средствата, когато говорим за човешкия живот  -  за това ставаше въпрос!!!   Peace

Не винаги. Най-просто би ли убила човек за да живее друг?

# 625
  • Linz
... ако тръгнем да търсим доказатества за нещо, не би следвало да настояваме, то да е само в границите на познанията и сетивата, които имаме в момента, а трябва да допускаме, че е възможно да има и нещо друго,  винаги да се съмняваме.
Никога не съм отричала възможността да съществува нещо отвъд това, което сетивата ни могат да регистрират. Но дали има или не- не можем да знаем... или няма, или не ни е дадено. Това, което регистрираме го знаем, а отвъд него можем само да гадаем. Ако допуснем, че има, но не е в рамките на възможностите ни да разберем- значи така трябва. И ако има Бог не очаквам да наказва хората за това, че им е трудно или невъзможно да повярват в нещата, които не могат да потвърдят. И то не просто да си изтърпят наказанието и после да им прости, а да издава присъди без право на помилване. Ами нито е логично, нито справедливо!

# 626
Ако не ни е в рамките на възможностите да разберем нещо според мен не трябва да се примиряваме,че така трябва,а да продължим да търсим,ако трябва дори нови теории да изпробваме.Светът е на такова технически развито ниво днес,защото именно е имало хора,които са отказвали да се задоволят с отговора "Така трябва".
Вчера гледах доста интересен филм разглеждащ въпроса за големината и формата на вселената,учените получават все по-голями доказателства,че теориите,които са преобладавали до момента не отговарят на истината .А извън вселената и между галактиките откриват една така наречена тъмна материя,която още никой няма представа какво представлява.
така,че нека не забравяме,че така наречената наука не е абсолютно достоверно доказателство за истината за нещата около нас,но самата наука постоянно променя теориите си(понякога на абсолютно противоположна позиция) според нещата,които се откриват с все по-съвременнни технически уреди. 
Присъда без право на помилване Богът на християните не дава на никого до момента на смъртта.Иначе е положил в сърцето на всеки да разпознава между добро и зло,очи да гледа нещата около него,уши да слуша за нещата станали и ставащи в този свят и език за да може да комуникира и дискутира и сам да си прави изводи за всичко.Мисля,че Бог е дал достатъчно за да може човек сам да прецени какво да прави с свободната си воля и какъв начин да избере да изживее живота си,да си отговори на въпросите-откъде идваме,накъде отиваме и защо сме тук.Защо Бог не е дал на човека власт да избира деня на смъртта и оттам и присъдата-без право на помилване?Ами защото Той най-добре може да прецени като същество по-съвършенно от нас кога човек е достигнал до такова ниво,че нищо не би му помогнало да си промени позицията на която е(имам впредвид хората,които обичат да вършат зло и отхвърлят всичко което може да им докаже,че има по-голяма от тяхната истина за живота ).Даже може да се твърди,че не Бог издава присъдата-без право на помилване,а човек с свободната си воля сам я избира чрез решението завинаги да си остане с такъв начин на живот ,въпреки всички доказателства,че поведението му не е правилно.Бог като по-съвършен само определя момента,в които този човек дотолкова е закоравил сърцето си,че нищо ,никой ,дори времето не може да го промени.          

Последна редакция: чт, 18 яну 2007, 13:20 от bori7

# 627
  • Ямбол
На мнението на РЕНИ съм. Възможно е да има неща, които аз с очи, уши, нос(въобще сетива) да не усещам. Допускам, не отричам. Но как така твърдите и обяснявате нещата, като сами казвате, че с нашите сетива е невъзможно да ги разберем. Ей точно това ми е най чудното, говорите за несъвършенството ни, а иначе сте убедени в съществуването на неща извън нашите възприятия.

# 628
  • Linz
bori7, търсим, търсим... но не можем да надхвърлим възможностите си... и най-съвършената апаратура е създадена от човека. И се задоволяваме с това, което можем да видим, на чуем, да усетим. И доказателствата за еволюцията ни от проста молекула са все така актуални. А съществуването на висш разум- в сферата на фантазията.

# 629
Най-съвършенната апаратура е таква само днес,защото утре ще създадат още по- съвършенна,оттам всеки ден все повече надхвърляме и границите на възможностите си,които са днес.Специално за атомите съставни на молекулите нито можеш да ги видиш, нито да ги чуеш,нито да ги регистрираш с уред,а само да ги разпонаеш по характерните им свойства.Е това трябва ли да означава,че атомите не съществуват?Бих казала,че идеята за по-висш разум не е плод на фантазия,а на все още недоказана теория.Фантазията според мен е нещо,което е абсолютно и доказуемо неприложимо в реалността,докато все още светът няма абсолютно доказателство,че теорията за съществуването на по-висш разум е 100%грешна.   

Общи условия

Активация на акаунт