Има ли Господ и вярвате ли в него?

• 63 594
  • 1 388
  •   1
Отговори
# 405
  • Ямбол
Lilqna, аз вярвам, просто за миг заставам от страната на тези, които не вярват.Обясни, ми моля те как ще се покаеш, когато умреш, защото за това говоря аз- за свършения факт.Нали идеята ви е, че като видите с очите си, тогава ще повярвате, ама тогава ще е късно.А ако се покаеш приживе, няма проблем.
Aко допуснем, че има бог и аз разбера за това след смъртта си --->директно отивам в ада и не ме е страх. Не мога да се страхувам от нещо, което не познавам, което даже не е сигурно, че го има.
Те и камикадзетата са убедени, че като се самовзривят и убият невинни хора, ще отидат в рая. И кой им го вменява това - религията им.

# 406
  • Linz
А с "друговерците" какво става?
Сега видях, че този въпрос е засегнат и в съседната религиозна тема. Но продължава да "виси".

# 407
Е, как какво  Wink?
Друговерците са заблудени - значи са грешници - полага им се резервация само за Ада. Laughing

# 408
  • Linz
Е, как какво  Wink?
Друговерците са заблудени - значи са грешници - полага им се резервация само за Ада. Laughing
Значи са големи Будали, особено ония отшелници в Тибет. Няма ли кой да ги светне да не се хАбят толкова да медитират- така и така ще идат у казана?! newsm78

# 409
Е, как какво  Wink?
Значи са големи Будали, особено ония отшелници в Тибет. Няма ли кой да ги светне да не се хАбят толкова да медитират- така и така ще идат у казана?! newsm78

Ам, не само те са будали. Thinking
Вие тука не разбрахте ли Wink, че се раждаш грешник, в грях и съответно отиваш в Ада. Раят е за ангелите!!
По презумция никой не може да се роди ангел - това е. Mr. Green

# 410
  • Варна
Мисля, че от излишна ирония никой няма полза.
Сигурно можем да посочваме всякакви случки и ситуации с които да "вкараме някой в ада", ако изобщо това място съществува...
Кои са тези "друговерци"? В Библията са описани случаи в които Исус Христос оценява вярата на един римлянин, на една гъркиня - те нали са "друговерци"?!
Ей, умираме си да се делим - на наши и чужди, на бели и черни....

# 411
  • Linz
Кои са тези "друговерци"?
Примерно будистите- те са повече от християните. Как мислиш, би ли ги трогнало разпятието?

# 412
Мисля, че от излишна ирония никой няма полза.
Сигурно можем да посочваме всякакви случки и ситуации с които да "вкараме някой в ада", ако изобщо това място съществува...
Кои са тези "друговерци"? В Библията са описани случаи в които Исус Христос оценява вярата на един римлянин, на една гъркиня - те нали са "друговерци"?!
Ей, умираме си да се делим - на наши и чужди, на бели и черни....

Според мен, не ние си умираме да се разделяме - религиите разделят хората.
Векове наред са се водили войни и кръстоносни походи, именно поради тази причина.
Не е ли по-добре всеки да живее в мир със себе си, с природата и с другите хора - просто да няма религии.
На мен например ми се наруши душевното спокойствие като разбрах, че според Библията съм родена в грях и съм перманентна грешница.
За Корана да не говорим - направо си умирам от яд, че съм се родила жена, а не мъж.

# 413
  • Варна
Такааа, пак стигнахме до исконния въпрос - един ли е Бог или всеки си има един такъв джобен по негов вкус? Кой всъщност върши разделението на грешници, друговерци и прочие?
Естествено, че религиите са виновни - днес са те, утре - озоновата дупка, вдруги ден - слънцето, че много пече.... "Ние" никога за нищо не сме виновни!
Дерзайте и лека вечер!   bouquet

# 414
  • Linz
Отговор май няма да получим Mr. Green

# 415
А с "друговерците" какво става?
Сега видях, че този въпрос е засегнат и в съседната религиозна тема. Но продължава да "виси".
    Съвсем нормално е да има много и различни религии.Това са начините по които хората търсят да напипат Бога, било с медитиране, самобичуване, разни откровения и пр.Предлагат се много пътища към Бог. Но ,както и по-напред казах един е само , който е заявил , че Той е Пътят към Бог, Истината (защото Той е Бог) и Живота, създаден от Него и продължаващ, благодарение на саможертвата Му.Никой друг не твърди подобно нещо и мисля , че това си заслужава да се постави в страни и да му се обърне подобаващо внимание.Какъв е Той, защо и с какво право го заявява и доказва ли го?
      В сички питат каква е разликата м/у християнството и др. религии?Защо само там да има спасение?
      Разликата е , че християнството е единствената религия , която се гради на възкръсването от мъртвите на нейния основател.
      Всички други религиозни водачи са живели и умрели, гробовете им и до днес се знаят и са пълни с кости, но само Той е възкръснал.И това възкресение не е било само връщане на живота в тялото, а нещо много по-голямо.Христос е имал "духовно тяло", според очевидците на това възкресение.Тяло неподвластно на физичните закони, над което смъртта вече няма власт.Напротив, Той самия е неин повелител, стоящ отдясно на Бога.Отново е жив и това е върхът в Божествения спасителен план за човечеството.
Тази е благата вест, която Той заръчва на последователите си да разпространят по целия свят.И те тръгват, но тази заповед не касае само тях.Днес все още има хора , които не са чували за Христос и спасението, което имат в Него.Вие Казвате:
        - Замълчете, не ни е приятно да ви слушаме!Това не е начина да ни поднесете тази истина, намерете друг, ама така , че да не ни нарушите душевното спокойствие.Така, че да не ни се казва , че сме грешни.Поукрасете я малко тая банална история, да е по-приятно за ухото, да не сме/хората , като цяло/ тъй очернени...

Е, няма как да стане.Ние ви казваме истината, такава, каквато иска Бог да я чуете, за да се покаете , докато е време.
"Днес, ако чуете гласа Му,
Не закоравявайте сърцата си както в преогорчението".
Евреи 3:15 Както евреите в пустинята роптаеха с/у Бог, защото не стана на тяхното.Признавам си , че вие сте много мили, аз не бях такава, когато навремето ми говореха за Бог/дори без значение за кой/.

Ако сте в самолет , летите си спокойно , но изведнъж стане ясно , че на борда има бомба , как мислите ще реагират стюардесите? Може би ще ви поднесат питие с маслинка и възглавница за по-меко падане hahahaИ тогава в комичен стил ще ви разиграят основните правила за кацане в аварийна ситуация. Или пък въобще няма да ви кажат нищо, що да ви плашат- така и така си умирате, поне да е щастливо. Не, не мисля, но ще направят всичко необходимо и последния пътник да се информира правилно за ситуацията, за да има най-малко жертви.
   Или ако вие знаете, че има бомба в самолета ще се дръпнете, но ще оставите др. пътници да се качат.А няма да застанете на вратата и да ги убеждавате с все сила да не го правят, дори и те да ви се подиграват.
   Така , че ето, евангелието се разпространява по целия свят, из най-затънтените джунгли, м/у хората изповядващи хиляди други религии.За  да знаят и да са без извинение , когато застанат пред Бог, в деня, в който ще съди народите.
   Бог не е несправедлив, накрая ще отсъди правилно.Словото казва, че дори дивака има в себе си закона на своята съвест по който ще бъде съден.Ако я е престъпил ще си понесе последствията.Но , когато знаеш...а се отричаш е друго.Бъдете сигурни, че Исус няма да се върне да съди света, преди и последния грешник да е чул за Него и за спасението, което Бог дава на всеки ,който се покае, без изключение Naughty
   Деяния 17:30-31  Бог, прочее, без да държи бележка за времената на невежеството, сега заповядва на всички човеци навсякъде да се покаят,тъй като е назначил ден, когато ще съди вселената справедливо чрез Човека, Когото е определил; за което и е дал уверение на всички, като Го е възкресил от мъртвите.
   Помислено е и за тези, които са умрели преди Христовата жертва.
1 Петрово 3:18-20  Защото и Христос един път пострада за греховете, Праведният за неправедните, за да ни приведе при Бога, бидейки умъртвен по плът, а оживотворен по дух;
 с който отиде да проповядва на духовете в тъмницата,
 които едно време бяха непокорни[/u]...

Ето, сещам се за мюсулманството.Хората умират да си доказват, че става дума за един и същи Бог там и в християнството.Хайде мислещите да помислят малко.
   1/ Корана е писан пове4е от 500г. след последната книга на Библията.
   2/ В Библията ап.Павел казва: "Но ако и сами ние, или ангел от небето ви проповядва друго благовестие освен онова, което ви проповядвахме, нека бъде проклет.
 Както ей сега казахме, така пак го казвам: Ако някой ви проповядва друго благовестие освен онова, което приехте, нека бъде проклет." Гал.1:8
Става дума за благата вест, че Исус е Божият Син, който умря и възкръсна и само чрез когото имаме спасение, не чрез дела.
  3/ Идва Мохамед и заявява: "Архангел Гавраил/не кой да е Naughty/ ми говори това и това " А именно неща коренно различни от гореописаните.Че Исус не е Божи Син, а само пророк, че спасението е ч/з дела и т.н.т.  Вероятно, някой му е говорил, но този някой не е Бог говорил на Мойсей, пророците, апостолите и вдъхновил Библията.Инъче излиза, че Бог на има , няма 500г. си сменя мнението и жертвата на Сина Му е била абсолютно безмислена.Аз не мисля, че е така.
   Не могат да съществуват много паралелни истини.Всеки има своята , но една е божията.
   И всъщност Бог цели да събере хората, а не да ги раздели, затова показва кой е пътя до Него, но и оставя място за личен избор.

Знам , че мн. разхвърляно пиша, дано да съм ясна.Дано никого не сзасегна, не целя това.Само отговарям на някои въпроси и изразявам личните си "открития", така да се каже.

Последна редакция: пн, 08 яну 2007, 17:51 от gerik

# 416
Мисля, че няколко въпроса останаха без отговор.
1. Защо Бог каза на Адам и Ева да не ядат от дървото за познаване на доброто и злото- Адам, пише "ходеше с Бога", той е бил постоянно с Него, говорили са си постоянно, ако е искал е можел да му зададе какъвто си иска въпрос и да получи отговор. Бог им каза да не ядат от това дърво, за да изпита до каква степен е доверието им в Него. Дървото за познаване на доброто и злото им е давало знание, но това знание са можели да получат в разговор със самия Бог.
2. Какво е първородния грях-Това е бунтът срещу Бога. Това е което се корени вътре в сърцето на човека още от раждането-бунт! То не просто един изяден плод, това е недоверието в това, че "Бог  знае по-добре от мен, всяко нещо от което се нуждая."
3. Човекът с този си акт на бунт сам прекъсна връзката си с Бог. Изгонен от градината сега сам трябваше да определя кое е добро и кое не.
4. Защо Бог прие жертвата на Авел, а не жертвата на Каин. Зощото Бог вижда мотивите на сърцата ни. Той е видял с какви мотиви дават жертвата единия и другия. В 1 Йоаново 3:12 пише, че делата на Каин са били неправедни.
5. Тези които не са чули Закона и не са чули за Христос ще отидат ли в ада? -няма да отидат, защото ще бъдат съдени според "Закона на сърцата си", но тези които са чули и не са повярвали нямат оправдание. (Послание към Римляните 2:12)
6. Защо друговерците не могат да отидат при Бог?-дали другите религии са просто друг път към Бога-не са, защото Бог в другите религии не е описан със същия характер както в Библията, там хората трябва да заслужат любовта на Бог, а Бог в Библията обича хората такива каквито са преди да са повярвали в Него. Писано е, че "Заплатата за греха е смърт", как тогава сами ще си изкупят греховете...?

Рени, още миналата година на Виликден имаше тема за Бог и ти писа там, че в тинейджърските си години си посещавала църкви, после писа и за децата си...бях доста заинтригувана и ми легна на сърцето. Wink
По същото време (когато си ходила на църква) в цялата страна имаше голям прилив на новоповярвали в църквите, но църквата не беше подготвена да се погрижи за всички тези хора. По същото време и аз отидох, но и бързичко си тръгнах, една вечер бях възмутена как проповедника, разбираш ли не е можал логично да ми обясни сътворението на света...реших, че мога да съм християнка и без да ходя на църква, беше ми мъчно, че никой не ми обърна внимание и т.н. Да ама християнство сам не можеш да си правиш, защото светът започва да те теглиииии....Всеки въглен изваден от огъня изгасва сам. Е вътре в сърцето ми остана един копнеж по Бог, който не можех да задоволя по никакъв начин и го подтисках....Скоро имах приятел, най-интилигентния човек който съм срещала и си заживях съвсем като невярващ човек. След около 7 години, когато бях студентка имахме приятел християнин и бях потресена от личноста му, то способноста му да прощава и обича хората и още повече потресена от това което Бог правеше в живота му. Защо ти разказвам това, през тези години от първото ми стъпване в църква до момента в който наистина предадох живота си на Бог съм смятала себе си за много запозната с религията, Библията и т.н. но аз не бях схванала най-важното - защо дойде Христос и много от хората които писещаваха църква в ония години не бяха го разбрали, а това е основата. (Църквата която пишеш като Рама, е била Рема, днес Ново поколение).
Всичко най-най!   bouquet

# 417
Отговор май няма да получим Mr. Green

"Бог високо - цар далеко", че да им е леко! Wink

Интересно, защо "Закона на моето сърце" не ме съди за разсъжденията ми и аз не изпитвам никакви угризения на съвестта от това.
И ако Бог вижда мотивите в сърцето ми, защо не ми прости греха, че съм се родила в грях, а трябва да живея с мисълта, че съм заблудена грешница цял живот?

Това е знанието, което очевидно получавам, а Бог явно няма нищо против, щом "знае по-добре от мен, всяко нещо, от което се нуждая".

# 418
Както беше написал някой в една друга тема по друг повод, не просто вярвам, че има Бог, а знам че Го има.

# 419
  • Linz
migito, изненадана съм, че помниш онази тема. Ами винаги съм търсела отговори, които все така не намирам в религията. Опитах се да бъда вярваща, но винаги съм имала резерви. А сега, когато имам по-значителен житейски опит съвсем не ми се отдава... И така въпросите ми продължават... като този например защо християнството е истинската религия, а не някоя друга. А сигурна съм, че и другите религии имат добри доводи срещу "нашата"... Как да повярвам, че тялото на Исус е изчезнало след като си давам сметка колко е лесно да се съчини тази история (в защита на нечии интереси)? Или че се е явил след това... Тази история се е предавала от уста на уста сред суеверни хора докато се увековечи в Библията... Много по-лесно и логично ми е да повярвам, че това е нагласено, отколкото, че се е случило наистина- някак си не си го представям... Защо всички тия чудеса, описани в Стария и Новия Завет са се случвали преди хилядолетия, защо не стават и сега? Отговорът според мен е, че сега много по-лесно може да се разконспирира "чудото"... Ох, как ми се ще и аз да можех да повярвам и да имам отговори на всичко- толкова по-лесен би бил животът, но съм скептична и мнителна Tired

Общи условия

Активация на акаунт