Има ли Господ и вярвате ли в него?

• 63 459
  • 1 388
  •   1
Отговори
# 480
Аз пък се чудя, защо инвитро оплождането бе отречено от църквата и обявено за сатанинско дело, след като резултатът е същия - ражда се някой.
По-същата логика,  и естественото оплождане трябва да е сатанинска работа, и ако тя е Божа ... хъм Twisted Evil
Аз точно заради тези глупости негодувам срещу църквата. Защото в случая божите служители разсъждават така- щом двойката не може да има деца, значи Господ иска така, наказал ги е за нещо. Ама кои са те да решават какво иска Господ??? И точно в такива случаи тези глупости отблъскват хората- защото едни се чувстват наказани, а други-богопомазани. И ако ставаше само с молитви, всички бездетни щяха да имат деца. Защото аз не знам жена, минала през този проблем искрено и дълго да не се е молила и да не се е надявала, че молитвите и ще бъдат чути.
Както и за неизлечимо болните и другите завързани случаи. Мога да повярвам в Бог само ако знам, че той няма пръст в тези работи.

# 481
  • Linz
Аз пък се чудя, защо инвитро оплождането бе отречено от църквата и обявено за сатанинско дело, след като резултатът е същия - ражда се някой.
По-същата логика,  и естественото оплождане трябва да е сатанинска работа, и ако тя е Божа ... хъм Twisted Evil
Аз точно заради тези глупости негодувам срещу църквата. Защото в случая божите служители разсъждават така- щом двойката не може да има деца, значи Господ иска така, наказал ги е за нещо. Ама кои са те да решават какво иска Господ??? И точно в такива случаи тези глупости отблъскват хората- защото едни се чувстват наказани, а други-богопомазани. И ако ставаше само с молитви, всички бездетни щяха да имат деца. Защото аз не знам жена, минала през този проблем искрено и дълго да не се е молила и да не се е надявала, че молитвите и ще бъдат чути.
Както и за неизлечимо болните и другите завързани случаи. Мога да повярвам в Бог само ако знам, че той няма пръст в тези работи.
Ами по тази логика трябва да се забранят всякакви опити за спасяване на живота- операции, кръвопреливане... въобще всякакво лечение. За да не вървим срещу божията воля.

# 482
И аз така го разбирам и не мога да се съглася.

Какъв е тоя "справедлив" Бог, ако ще таксува като греховe оказаната помощ и милосърдие от човека?
И къде е Божието "милосърдие" ?  Sick

Не дай си Боже, да си алтруист  или някакъв милосърден маниак Mr. Green

Да не би затова добрите дела да се броят на пръсти? И всеки от страх, за да не е в грях  -  си прави пас.  newsm78

# 483
кой е казал че като една жена не може да забременее, значи господ така искал -ням такова нещо - нико йбожи служител няма да каже подобна глупост ....
хора, имате мнение за християнството, бог и прочее, без да се се запознали с библията в дълбочина ...
според писанието - нито едно зло не идва от Него .....
да не коментираме причините за липсатата деца - но господ по-скоро би я изцелил, отколкото да й прати той болестта ... защото от него не идват такива неща ....

# 484
Да, Женя, и аз така мисля.Но че никой Божи служител няма да го каже-не съм сигурна.
 Тогава защо Църквата е против инвитрото? В някои случаи то е единственият изход за двойката.
Аз също  мисля, че злото не идва от Господ, точно затова се ядосвам, че вярващите с лека ръка казват, че Господ пращал изпитания или пък наказвал този или онзи - може, но не тук и в този живот.
И още нещо- точно в Библията се разказва как Господ изпитва Бедния Йов- праща му болести, умират жена му и децата. Е, това съвсем не са хубави работи и за мен са злини. Няма ли противоречие тогава?

Последна редакция: сб, 13 яну 2007, 14:29 от Black diamond

# 485
   Та коя църква заклеймява инвитрото?Аз мисля , че църквата  и то с право има някои опасения.
http://pravoslavie.bg/content/view/1055/252/

# 486
   Та коя църква заклеймява инвитрото?Аз мисля , че църквата  и то с право има някои опасения.
http://pravoslavie.bg/content/view/1055/252/
Доста меко изказване. Явно вече започват да преразглеждат позициите си, защото безплодието добива застрашителни размери.
Така както Папата реши преди няколко месеца да премести душите на некръстените дечица от ада в някакво предверие на Рая. Много ми е странна тази работа newsm78
Между църквите и Бог има някакво разминаване според мен.

# 487
Именно!

Ако злото не идва от Бог, значи той не е един, не е единствен и не е сътворил всичко на този свят, както се твърди и внушава от църквата и в Библията.

Тогава, защо да вярвам, че е въздесъщ - и каква е гаранцията, че само той има право да раздава правосъдие и справедливост?

В един момент може да се окаже, че си задлъжнял грешник и на някой друг. Mr. Green
Или въобще да не си такъв! Laughing

# 488
То българинът си е атеист в по-голямата част, аманападне ли го зло, тича в чекрвата и свещи пали! И тогава вярва в Бог!

# 489
То българинът си е атеист в по-голямата част, аманападне ли го зло, тича в чекрвата и свещи пали! И тогава вярва в Бог!
Напротив! Аз съм по-склонна да вляза в църква, когато ми е леко на душата и се радвам за нещо. Защото когато имам неприятности, и особено пък ако ми мине през ума, че са от Господ, предпочитам да се боря с трудностите, а не да се моля. Трудно ми е да се моля за едно и също нещо в продължение на години. На всеки би му било трудно. Така че не прави обобщения.

# 490
има една хубава съвременна притча (с участието на бебета Simple Smile по въпроса за вярата в Бога:

Двете бебета и Мама

enjoy

# 491
Black diamond, съгласна съм,  че когато човек вярва в Господ, би трябвало да ходи в черква не само когато има проблеми и търси помощ в кризисна ситуация, но и когато му е леко на душата или да благодари, ако проблемите му са разрешени благоприятно. Впечатлението ми е от масовото посещаване на черквите по празници и влизащите в делнични дни в тях, а тогава се броят на пръсти, както и от познати и близки при какви обстоятелства влизат в черква и палят свещи. Всеки решава сам своите проблеми, така е, сам носи отговорност за решенията, които взема, сам определя да вярва ли в Господ и при какви обстоятелства да влезе в неговия храм. И всичко е въпрос на лична преценка и необходимост!

# 492
Da ,Ima Gospod i az vqrvam v Nego! :pray:

# 493
Църква не е едно и също с $черква$. Религията не се свързва просто с някаква сграда. Не случайно се казва $....не гледай на прегрешенията ни, а на вярата на нашата църква....$ Църквата е общност. Участието в литургията има множество елементи, които не произтичат само от молитвата за някакви си лични неща.

# 494

Това не е атеист, а незаклет непукист в премеждие  Mr. Green

Защото има и заклети непукисти  Peace

Общи условия

Активация на акаунт