Има ли Господ и вярвате ли в него?

• 63 309
  • 1 388
  •   1
Отговори
# 630
Бори, за "виждането" на атомите- SilIli ще ти каже за електрон-микороскопите. Те не "виждат" в трaдиционния смисъл на думата, но използват фокусиран сноп електрони, за да покажат информация за структурата и състава на материалите. Вид такив микроскоп е Scanning Tunneling Microscope: той може да улови толкова малки частици като атомите и се използва в научния клон Нанотехология. (ПС, аз не съм "учен", баща ми е, аз съм просто любопитна за света... ама какво от това)

# 631
  • Linz
Бих казала,че идеята за по-висш разум не е плод на фантазия,а на все още недоказана теория.   
Такава научна теория няма.
Научните теории за еволюцията обясняват произхода на живота на Земята. При положение, че има висш вселенски разум, то той също трябва да има някакъв произход, нали? Е това вече и фантазията ни не може да го обясни.

# 632
Алиса,когато писах за атомите имах точно това впредвид,че не могат да се видят в буквалния смисъл на думата,а се съди за тях по други методи.
Рени,под висш разум аз имах впредвид първопроизхода на всичко,а не нещо появило се впоследствие.Никъде не съм написала,че теорията за съществуването на по-висш разум е научна,а че е теория,която учените нямат достатъчно доказателства да потвърдят,че е 100% грешна.
Това са за в момента съществуващите научни теории за еволюцията,които обясняват произхода на земята,което не означава ,че в бъдеще няма да се появят и други на основа на по-съвършенните уреди за изследване.Така ,че човек не би трябвало да ги възприема като единствени и абсолютно неоспорими.

Последна редакция: чт, 18 яну 2007, 13:01 от bori7

# 633
Дълго време се е мислило, че атомите са най-малките неделими частици. Няма ли са представа за ядрено деление и енергия ......
В момента се смята, че в предвид определени обстоятелства  живота е възникнал случайно на Земята. /Теорията на Опарин/.  Това не е достатъчно обаче категорично да се приеме или отхвърли възможността да съществуват форми на живот и другаде. 

Ако Земята е единственото място във Вселената с форма на живот, то човека е най-висшото създание  newsm78  Кой има кураж да заяви, че е началото и края?

# 634
  • Linz
... теория,която учените нямат достатъчно доказателства да потвърдят,че е 100% грешна.
При положение, че има доказателства, че някоя теория е вярна, не са необходими доказателства, че друга е грешна. Поне аз така си мисля де.

В момента се смята, че в предвид определени обстоятелства  живота е възникнал случайно на Земята. /Теорията на Опарин/.  Това не е достатъчно обаче категорично да се приеме или отхвърли възможността да съществуват форми на живот и другаде. 

Ако Земята е единственото място във Вселената с форма на живот, то човека е най-висшото създание  newsm78  Кой има кураж да заяви, че е началото и края?

Мислех, че животът не е възникнал случайно, а при определени обстоятелства.
Човекът е най-висшето създание (ако сме сами във Вселената) за момента. Не знаем дали не е имало или дали няма да има и други цивилизации някъде.

# 635
Малко са теориите,които с времето се оказват,че са били абсолютно вярни.Една теория може да е вярна днес на основата на доказателствата,които имаме,но утре когато разполагаме с по-съвършенни технически уреди най-вероятно е да излязат и други доказателства,които да допълнят или изменят или даже въобще отхвърлят тази теория. Ето защо не бива да се прави прибързания извод,че една теория отговаря 100% на действителността и да не се изследват другите теории,а направо да си ги слагаме в графата-грешни.

Последна редакция: чт, 18 яну 2007, 14:30 от bori7

# 636
Мислех, че животът не е възникнал случайно, а при определени обстоятелства.

Теорията има много условности.

http://www.zapiski.info/view.php?id=146
http://bg.wikipedia.org/wiki/Александър_Опарин

Човекът е най-висшето създание (ако сме сами във Вселената) за момента. Не знаем дали не е имало или дали няма да има и други цивилизации някъде.

Нямаме научни доказателства, че има други цивилизации, можем само да предполагаме. Приемаме условно, че сме единствени, което дори да е вярно и да отсеем най-елитната част от човечеството, пак не можем да говорим за съвършенство. Разума ни е наясно, че след 1 е 2 и 3 ...... тогава.
Има още много неща, които потвърждават, колко малко знаем и още по малко можем. Всъщност аз искам да те убедя, не толкова в съществуването на Бог, а в това, че ние сме толкова незначителни на фона на заобикалящите ни явления, че нямаме право да отричаме или приемаме нещата категорично. 

# 637
# 638
...ние сме толкова незначителни на фона на заобикалящите ни явления, че нямаме право да отричаме или приемаме нещата категорично. 
Точно така, Мама Нана!  newsm10

Бори7:  newsm51 - Браво!

Само искам да допълня нещо в този дух. Атеистите искат неоспорими научни доказателства за съществуването на Господ. Всеки вярващ е намерил за себе си доказателство. Ще ви дам като пример едно малко доказателство от личния ми живот. Синът ми е роди със запушено слъзно каналче - повечето знаете за какво става въпрос - капки, масажи, гной, капки, масажи, гной - до безкрай. По едно или дрго стечение на обстоятелствата (да не влизам в излишни подробности) чак когато детето стана на 2 годинки, сколасахме да го запишем за сондиране в очната клиника "Св.Петка" във Варна. Прави се с пълна упойка и детето трябваше да бъде с напълно празно стомахче - след полунощ - нито вода, нито храна. Това хубаво, но нощта беше адски гореща и той заплака за вода - успях да устискам положението около 1 час, накрая той се дереше неистово и му дадох да пийне около 15 мл в 4,45 сутринта. Отидохме във Варна, анестезиологът ни прие и започна да ни разпитва какво е яло и пило детето. Естествено аз му казах за това количество вода, при което той ми се накрещя, накара ме да се чувствам по-ниска от спанака и отказа да направи манипулацията. Ние си тръгнахме, аз бях толкова ядосана, че направо плачех като излязох от клиниката - не за това, че се отложи операцията - и мен ме е страх повече от него нещо да не се обърка, а за това, че ми се навика така. Точно до клиниката е църквата "Св. Петка". Казах на мъжа ми: "Щом те не искат да ни помогнат, Господ ще ни помогне. Ела да запалим по една свещичка!" Запалихме свещи и се прибрахме. Тогава всъщност купих капки на малкия за последен път - оченцето му се оправи и от тогава не сме имали никакви проблеми - никакви рецидиви.
Ето това за мен е доказателство. Знам какво ще ми кажат Лили и Рени - това е случайност. Но не и за мен.
Има и много, много други доказателства - например светиите, чиито мощи не се разлагат както на обикновените мъртъвци; хората, които са изпадали в клинична смърт (халюцинации ще кажат атеистите) и пр. и пр. Абе Господ на крака им дойде, за да се уверят и за да им покаже как трябва да живеят и те пак не повярваха и го разпънаха на кръста - какво да говорим повече...

# 639
  • Linz
Има и много, много други доказателства - например светиите, чиито мощи не се разлагат както на обикновените мъртъвци; хората, които са изпадали в клинична смърт (халюцинации ще кажат атеистите) и пр. и пр. Абе Господ на крака им дойде, за да се уверят и за да им покаже как трябва да живеят и те пак не повярваха и го разпънаха на кръста - какво да говорим повече...
Това за неразлагането беше обяснено в тази тема някъде по-напред.
Излизането на душата от тялото в клинична смърт наистина е халюцинация- експериментално е доказано... Гледай първа серия от филмчето за което писах.
А това, че Господ са го видели и пак не са повярвали говори в полза на атеизма... Колко хора са се обявявали за спасители- преди и след Исус?

# 640
  • Linz
... нямаме право да отричаме или приемаме нещата категорично. 
Категорично- не, но условно. Никога не съм изпадала в крайности.

# 641
  • Ямбол
Моля да прочетете тази тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=157338.msg0#new
Как всичко това идва от религията Shocked?!

Мен най-много ме впечатли това:
"Жените са вторичен продукт от творческия акт на бога според най-реакционното тълкуване на някои разпространени религии в света. Митът за грехопадението, съществуващ и в християнската, и мюсюлманската религия, във фанатизираните религиозни общности е причина за дискриминация и антифеминизъм. "Вашите жени са нива за вас, затова влизайте във вашата нива, когато поискате", гласи текст от Корана.
..........
Друг вид посегателство върху женската същност е обрязването. Жестокият ритуал се провежда най-често поради религиозни разбирания. Момичетата трябва да се подготвят за праведния живот преди да станат жени. Те биват осакатявани, защото удоволствието от секса е привилегия на съпруга. Сред мюсюлманските народи вървят поговорки като "Клиторът убива мъжете и новородените" и "Необрязаната жена не е жена". Варварският обичай се практикува на Арабския полуостров, в Персийския залив, както и в 11 африканси държави. Сред тях са Судан, Етиопия, Сомалия, Кения, Мали, Сиера Леоне, Кот д'Ивоар и др."

# 642
Разбира се че има и други цивилизации,и то доста по-развити от нас! Това че някои от вас не са видели не значи че ги няма,нали? Освен това има свръхсекретни служби които се занимават точно с такива открития.Руснаците и американците имат секретни бази където се изследват всякакви предмети намерени от други цивилизации на земята.Едно от които е намерен летатлен апарат(ние му викаме летя6та чиния) които е направен от специална сплав която не са6тествува на земята,...не могат да разберат от какво е направен...метал които не се топи при 100 градуса и е по-лек от алумуния!
 Ние имаме много малко информатциа за тези цивилизатзии,хората на земят  все още не сме готови  за истината.Таке 4е нашите самолетчета и компютърчета са като детска игра "Нинтендо" в сравнение с  изобретенията на другите развити зивилизации. Това е научен факт и при повече желание може да се намери инфо за това.Таке че хора...не сме единственните в вселената.Човекът е наи-развитото същество...но на земята,не в вселената Naughty
Рени... каде е написано  че човека е наи-висшето създание  във вселената???Къде го пише това?? Искам да го прочета.

Последна редакция: чт, 18 яну 2007, 19:02 от roza66

# 643
SilIli
Много хубаво си го обяснила!

Целта винаги оправдава средствата, когато говорим за човешкия живот  -  за това ставаше въпрос!!!   Peace

Не винаги. Най-просто би ли убила човек за да живее друг?

Винаги, когато става въпрос за един човешки живот! Grinning

Няма нужда от манипулации и интерпретации!!!   

А ти били оставила детето си да умре, защото не е богоугодно да му се трансплантира орган или друго лечение? Би ли спала спокойно, ако знаеш, че само от твоя избор зависи човешки живот?

Не ме интересува къде ще отиде душата ми след смъртта!
 Важното е докато съм жива да видя щастието в другите очи!

# 644
Кривондела,Sorry че се намесвам...но не е в твоите сили да решаваш живота на някои,било това да е на твоето дете.Ти си мислишш че може да решиш това, но не е така.Ако висшите сили са решили да прекратят дадено саществyвавне на даден човек,така и 6те стане... значи има причина да се съкрати живота,тогава и наи-великия доктор не може да помогне:-) Ако му е " писано" да оздравee ...так и ще стане.Всчко е в "Божиите  ръце".....ние сме безсилни в това да даваме или да отнемаме живот.
Неведоми са Божиите пътища......

Много ме впечатли историята на МАГИ DC за синчето и....не му е били пицано на детето да ходи на тази процедура там с промиването...нещата не са случаини.Тя много се е молила и е повярвала в Бог че...от там....от вишите сили ще дойде спасението...и то е дошло

Последна редакция: чт, 18 яну 2007, 19:29 от roza66

Общи условия

Активация на акаунт