Има ли Господ и вярвате ли в него?

• 63 294
  • 1 388
  •   1
Отговори
# 645
Лили, повечето вярщи, които пишем в тази тема, сме християни (едни православни, други протестанти и пр.), и както виждаш, не си противоечим в схващанията за религията - ние сме за християнската религия, а не за религията изобщо. Такива извращения, каквито даваш за пример, в християнството няма. А що се отнася за еманципацията - честно казано ми се струва, че тя е една голяма минавка за нас, жените, защото всъщност нищо не печелим от нея - само още отговорности и задължения, превърнали сме се в някакви многофункционални устройства - поехме всички функции на ежедневието - и на работа да ходим, и коли да караме, и деца да раждаме, и къща да въртим - всичко, а мъжете съвсем уютно се скатават зад тази еманципация, без да се нагърбват с типично женските задължения.

Искам да поздравя всички невярващи, убедени в собствените си сили и воля, със следното стихотворение:

Човекът
По-смешно от човека няма.
Така надменността му е голяма.
Той хули със уста света жестоко,
а нос е вирнал толкова високо,
че да оре небето май жадува.
Човеко горд, с какво се ти надуваш?!

От мигането на окото
по-кратък ти е, драги мой, живота.
На люлките си пелените хванал
с ръка, а с другата савана,
като насъне дните си минуваш,
човеко горд, с какво се ти надуваш?!

През този миг какво ти можеш стори?
Да покоряваш с меч земи и хора?
Страхливецът се само покорява,
а мигар над страхливци власт е слава?
От нея трябва ти да се срамуваш!

И ако, да речем, спечелиш име,
то ще изчезне с теб неудържимо,
или до гроба с близки и познати
подобно вярно псе ще те изпрати
и там ще пукне като погладува.

Кому ще завещаеш свойта слава?
Народът ти - той вечен не остава.
Страната му - тя също ще умре -
море била, ще стане пак море,
дори Земята няма да векува.

# 646
Кривондела,Sorry че се намесвам...но не е в твоите сили да решаваш живота на някои,било това да е на твоето дете.Ти си мислишш че може да решиш това, но не е така.Ако висшите сили са решили да прекратят дадено саществивавне на даден човек,така и 6те стане... значи има причина да се сакрати живота,тогава и наи-великия доктор не може да помогне:-) Ако му е " писано" да оздравэ ...так и ще стане.Всчко е в "Божиите  ръце".....ние сме безсилни в това да даваме или да отнемаме живот.

Когато и докторите са безсилни - да.
 Говорим по принцип - ако от мен зависи някой да живее - ще направя всичко, за да оживее!

Не говорим за престъпления като нелегално донорство и отнемане на друг човешки живот.

Висшите сили, ако съществуват да си оправят сбъркания пъзел без последствия за човешкия род.
Голямата справедливост - света е пълен с новородени болни деца!
Като сътворяват нещо тези висши сили и са толкова съвършенни - да направят нещо както трябва!!!

# 647
  • Linz
Рени... каде е написано  че човека е наи-висшето създание  във вселената???Къде го пише това?? Искам да го прочета.
И аз искам! Laughing Ама що ме питаш мен?... Аз ли не се изразявам правилно или ти не разбираш какво пиша? newsm78

# 648
kRIVONDELA,
Да така е,много болни деца,много войни,бедност.....и т.н. Това ние хората сами сме си го направили...а не вицшите сили. Ние хората сме лоши и правим лоши неща.Истински вярващия човек никога няма да убие,да нарани,да открадне....защото сарцето му е пълно с любов и вяра в доброто! Помисли ако всички на света наистина бяха истински вярващи а не сам на думи,нямаше хорат да крадат и убиват,в сърцата им нямаше да има и грам лоши помисли...но ние сме алчни за влацт и сила и тогава искаме да се борим...материалното е по-важно от духовното. Щом материалното е по-важно тогава вишите сили не могат да помогнат понеже ние не вярваме в тях...и по този начин ги отблъскваме от себе си.Тогава хоарата си викат,няма Бог...иначе той щеше да се намеси.Сещаме се за Бог само когато сме в беда!!! А истинските вярващи се сещат всяка минута за Бог...те го носят постоянно в себе си.Иистински вярващ ше благдари всеки ден за това че е жив и здрав,че има храна на масата,дори да е само хляб и сол,че има вода да пие,ами ако спре водата...човек умира..но ние не се сещаме за дребните неща,за хубавите неща окло нас.Да благодарим за тях!!!За всичко окло нас...не  се сещаме.Замислете се кога се сещаме за Бог...когато сме изпаднали в беда и тогава отиваме на църква и почваме да ридаем и да молим за помощ!! Понякога помощ идва,но понякога не...Бог винаги помага на дълбоко вярващите хора,винаги....понеже тои е в сърцата им. Освен това има КАРМА,ние хората се прераждаме,един живот не е достатачен за да се развием. Какво може човек да направи аз 70 години?? Нищо,затова е смисъла на прераждането,за да  се даде вазможност душата ни да се развива,душата е безсмъртна..а тялото е смъртно...една обвивка.Душата събира информатциа и се учи...живота е едно училище за душата,за нас.Всеки живот има предназначение....натрупаните не6та които сме правили в предишните си животи се казва КАРМА.Не6то се е случило с тези хора в предишните им животи....чела съм че хора които се самоубиват се прераждат но с недъзи...това е един вид карма които тази личност трябва да изживэ през този живот,за да се пречисти. Хората да станат по-мъдри и да не вършим глупости...Охх много е сложно за обяснение...не мога така да го опиша,това трябва да се осъзнае вътрешно......много е дълбоко.

Последна редакция: чт, 18 яну 2007, 20:31 от roza66

# 649
... нямаме право да отричаме или приемаме нещата категорично. 
Категорично- не, но условно. Никога не съм изпадала в крайности.

Условност в спора атеисти-вярващи може да приема човек сам за себе си. Принципно вс.атеисти категорично отричат Бог, но не могат да се обосноват. Същото е и с вярващите - категорично казват, че има Бог, но и те не могат да се обосноват с научни факти.
Това е нещо, което продължава векове, дали пък някой няма полза от това?!
За мен лично нещата са:  Колкото повече научавам, толкова повече разбирам, че нищо не знам.

Няма нужда от манипулации и интерпретации!!!   

А ти били оставила детето си да умре, защото не е богоугодно да му се трансплантира орган или друго лечение? Би ли спала спокойно, ако знаеш, че само от твоя избор зависи човешки живот?

Не си ме разбрала правилно.

Ако трябва да убия лично друго дете, за да спася моето мислиш ли, че ще спя спойко?  Ако спасяването на моето дете изисква смърта  на още 2 деца?

Да пази Господ!

Помисли си за целта на Хитлер и вс. безумия, които е направил с тази мисъл.

# 650

Като сътворяват нещо тези висши сили и са толкова съвършенни - да направят нещо както трябва!!!

newsm10 newsm51

От сърце ме разсмя!

Последна редакция: чт, 18 яну 2007, 20:12 от Mama_Nana

# 651
bori7, търсим, търсим... но не можем да надхвърлим възможностите си... и най-съвършената апаратура е създадена от човека. И се задоволяваме с това, което можем да видим, на чуем, да усетим. И доказателствата за еволюцията ни от проста молекула са все така актуални. А съществуването на висш разум- в сферата на фантазията.

# 652
Цитат
И доказателствата за еволюцията ни от проста молекула са все така актуални. А съществуването на висш разум- в сферата на фантазията.
Имах впредвид че не вярваш в виcшия разум...доколкото разбрах? А тогава как сме саздадени ние....и откаде същестствуват другите цивилизации тогава?

Последна редакция: чт, 18 яну 2007, 20:32 от roza66

# 653
  • Linz
Цитат
И доказателствата за еволюцията ни от проста молекула са все така актуални. А съществуването на висш разум- в сферата на фантазията.
Имах впредвид че не вярваш в виcшия разум...доколкото разбрах? А тогава как сме саздадени ние....и откаде същестствуват другите цивилизации тогава?
Според мен е по-лесно да се отговори как сме създадени ние, отколкото висшият разум.
И изобщо не схващам какво влагате в думата разум... нещо, което мисли ли?

# 654
В момента се смята, че в предвид определени обстоятелства  живота е възникнал случайно на Земята. /Теорията на Опарин/.  Това не е достатъчно обаче категорично да се приеме или отхвърли възможността да съществуват форми на живот и другаде. 

Ако Земята е единственото място във Вселената с форма на живот, то човека е най-висшото създание  newsm78  Кой има кураж да заяви, че е началото и края?

Мислех, че животът не е възникнал случайно, а при определени обстоятелства.
Човекът е най-висшето създание (ако сме сами във Вселената) за момента. Не знаем дали не е имало или дали няма да има и други цивилизации някъде.
[/quote]

Рени,това изречение имах впредвид...

# 655
  • Linz
Значи... ако приемем, че сме сами във Вселената, то човекът е най-висшето същество. Защото сме по-висши от животните и растенията (или поне сме с това самочувствие).

# 656
Да разбира се,ако сме сами:-) но не сме.Но на земята определено сме най-виcшите създания ...но не и във Вселената:Simple Smile

# 657
  • Ямбол
Да разбира се,ако сме сами:-) но не сме.Но на земята определено сме най-виcшите създания ...но не и във Вселената:Simple Smile
Ти как го разбра това, че не сме сами?

# 658
 hahahaАми видях извънземни с очите си и разговарях с тях...ха ха!

Прочети  съобщение #642..там ам изписала как знам:-)

Последна редакция: чт, 18 яну 2007, 23:26 от roza66

# 659
Ти как го разбра това, че не сме сами?

ама че въпрос.... Rolling Eyes

Чета книги по тази темa,гледам  Discovery Channel, Geographic Channel...понякога ...не много често дават документални филми.Би било добре да е по-често.
 A ти на кой свят живeeш,на луната ли Lilqna ?! Не четеш ли книги?? Или само любовни филмчета и детективски романчета четеш?? newsm78

Последна редакция: пт, 19 яну 2007, 06:29 от roza66

Общи условия

Активация на акаунт