Има ли Господ и вярвате ли в него?

• 63 275
  • 1 388
  •   1
Отговори
# 720
А отговор на въпроса кой е сътворил Сатаната има ли?
Ако не е Бог, а някой друг -  значи има друга сила, а тази на Бог просто не е висша.
Как тогава е сътворил всичко и всички - поне така се твърди в Библията?
Сатана е бил ангел (творение на Бог), най-красивия. Но, се е възгордял. Решил, че може да стане равен на Бога, започнал да върши злини. Затова е изгонен от Рая. И той е имал свободна воля. Поел е пътя за злото...
Ще попиташ какъв е произхода на злото. Тук трябва да се попитат теолози, които познават добре Писанието. Thinking
Аз нямам претенции, че съм наясно с всичко.  Rolling Eyes

Още малко, но не достатъчно:

"Сатана е князът на този свят ,но не е Всевишния.
Дявола е сътворено същество,а Всевишния е вечносъществуващ първопричината за всичко което е съторено.Ако дявола ти се представя за Всевишен и господар на небето и земята значи те е изментил.
Сатана е свален от небето и е паднал тук като светкавица.Ограничен е само в нашия свят,защото е победил единствено нашата раса.
Макар че и нашата планета е Божия по сътворение и сатана не може да претендира за абсолютна власт(защото той узурпира Адамовата власт над този свят,който беше като Божий управител т.е. не беше над Бога),то след Кръста тя още повече принадлежи на Бога защото я е изкупил със собствената си кръв.

Исусовите думи на кръста "свърши се" оповестиха сигурния край на управлението на дявола и сега е само въпрос на време Христос да дойде в царството Си."

# 721
  • BABYLAND
Вярвам безрезервно!

# 722
[/quote]Това, което го има в книгите и по тв не е гаранция за съществуването на други форми на живот извън Земята. Не отричам, предполагам, но още не съм видяла нито бог, нито извънземни, нито съм усетила дори подобие на тяхно присъствие.[/quote]

Лиляна,нямам как да "видиш" Бог...той не е личност!Може само да го почустваш...като отвориш сърцето си и съзнанието си са за Бог,иначе нямa да стане......

# 723
Ами нали той ни е създал такива? Нали всичко става така, както той иска?
Като сме толкова грешни, защо не ни е създал по-съвършени?
Идеята на Бог,когато е създавал човека е не толкова да бъде съвършен,колкото да има свобода на избора.Ако Бог постоянно би се намесвал да променя нещата,за грешките които сме направили,за да бъдат съвършенни ситуациите   и да няма ощетени,то тогава се губи смисъла на свободната воля,която ни е дал.Бог не е искал да създаде съвършен свят с съвършенни същества,а свят с същества с волята да избират между това,което той предлага и противоположното му.В този аспект той не е създател на злото или болката,а е предоставил възможност да съществуват,за да има човек истинския шанс сам да избира.

[/quote]
Кривондела,ти си задала въпрос подобен,на които е задало друго момиче преди това,затова си позволявам да ти отговоря използвайки този цитат.
Ангелите Бог е създал преди нас,Той им е дал също свобода на избора,но с разликата,че са създадени много по-съвършенни от нас,с много повече власт,която са можели да използват както пожелаят.Тогава не е имало зло,ангелите са имали възможността да избират само между себе си и нещата,които те могат да си направят и Бог и неговата позиция за нещата.Един от тях е отказал да приеме истината ,която предлага Бог,въпреки очевидното доказателство,че Божията истина,добро и справедливо,любов е най-съвършенна от всякакви други идеи,които могат да измислят неговите създания.Отказал да признае Бог ,че е по-прав от него и с по правилни позиции за нещата,въпреки че очевидно било така и нищо ,никой,дори с времето не можело да го откаже от мнението му.Този ангел сега го наричат Сатана,той успял да убеди и други ангели,че по добре да си приемат тяхната истина,въпреки че те били наясно, че нямат по-правилно виждане за нещата от Бог.Тогава,когато дошъл момента тези ангели да решат,че никога,за нищо на света не биха се променили Бог ги изхвърлил от присъствието Си завинаги.Затова се наричат още и паднали ангели.Мястото,което представлява ада е нищо повече от място без присъствие на Бог и място,където който отиде там ще бъде напълно унищожен.Последното изречение на пръв поглед може да не говори нищо,но ако се замисли човек може наистина да му стане страшно от това твърдение.Е,можете да си помислите,той   човека  като види,че е гадно там ще поиска да отиде в Божието присъствие,пък той Бог няма да му откаже.Не,Бог никога няма да му откаже,но въпросът е,че човекът никога няма да го поиска.Защото нали преди това като по-съвършен,Бог е преценил,кога е дошъл момента,когато този човек никога не би се променил,за нищо на света.Eтo,защо едно от най-опасните неща на този свят е да си закоравиш сърцето срещу очевидната истина,когато  я откриеш.

Последна редакция: пн, 22 яну 2007, 09:28 от bori7

# 724
Ами нали той ни е създал такива? Нали всичко става така, както той иска?
Като сме толкова грешни, защо не ни е създал по-съвършени?
Идеята на Бог,когато е създавал човека е не толкова да бъде съвършен,колкото да има свобода на избора.Ако Бог постоянно би се намесвал да променя нещата,за грешките които сме направили,за да бъдат съвършенни ситуациите   и да няма ощетени,то тогава се губи смисъла на свободната воля,която ни е дал.Бог не е искал да създаде съвършен свят с съвършенни същества,а свят с същества с волята да избират между това,което той предлага и противоположното му.В този аспект той не е създател на злото или болката,а е предоставил възможност да съществуват,за да има човек истинския шанс сам да избира.

Кривондела,ти си задала въпрос подобен,на които е задало друго момиче преди това,затова си позволявам да ти отговоря използвайки този цитат.
[/quote]

Е, след като не ме  е създал съвършена - не е справедливо и да ме съди. Моят избор е такъв!

# 725

Присъда без право на помилване Богът на християните не дава на никого до момента на смъртта.Иначе е положил в сърцето на всеки да разпознава между добро и зло,очи да гледа нещата около него,уши да слуша за нещата станали и ставащи в този свят и език за да може да комуникира и дискутира и сам да си прави изводи за всичко.Мисля,че Бог е дал достатъчно за да може човек сам да прецени какво да прави с свободната си воля и какъв начин да избере да изживее живота си,да си отговори на въпросите-откъде идваме,накъде отиваме и защо сме тук.Защо Бог не е дал на човека власт да избира деня на смъртта и оттам и присъдата-без право на помилване?Ами защото Той най-добре може да прецени като същество по-съвършенно от нас кога човек е достигнал до такова ниво,че нищо не би му помогнало да си промени позицията на която е(имам впредвид хората,които обичат да вършат зло и отхвърлят всичко което може да им докаже,че има по-голяма от тяхната истина за живота ).Даже може да се твърди,че не Бог издава присъдата-без право на помилване,а човек с свободната си воля сам я избира чрез решението завинаги да си остане с такъв начин на живот ,въпреки всички доказателства,че поведението му не е правилно.Бог като по-съвършен само определя момента,в които този човек дотолкова е закоравил сърцето си,че нищо ,никой ,дори времето не може да го промени.          
[/quote]
Подобен въпрос също е бил задаван в темата,затова отново ще си позволя да цититирам.

# 726
Е, след като не ме  е създал съвършена - не е справедливо и да ме съди. Моят избор е такъв!
Ох, въртим се в кръг - задаваме си едни и същи въпроси, дават се едни и същи отговори, от различни ъгли! Rolling Eyes
Кривондела, моля те, дай ми определение на понятието "съвършенство"! Опасявам се,че то призтича от твоята представа за него, но опознавайки я и стигайки по-надалеч в разсъжденията за съвършенството, ще стигнеш до извода, че: твоето съвъшенство е чиста проба статично състояние, лишено от живот-неодушевен предмет! Защо ли? Ами ако Бог ни е създал съвършени, без тази свободна воля, да се движим в точно определени граници, под команда (за да не сбъркаме), какво бихме били? Компютри, роботи...но не живи същества! Следователно, живота, който ни е вдъхнал Бог е това, което ни разграничава от "съвършенството", за което толкова се сърдим, че не сме получили. Живот е това, с което можеш да изпиташ любов, омраза и всички останали чувства, да придобиеш всички положителни и отрицателни добродетели! Трябва да приемем, че от живота произтичат доброто и злото. И вечната борба между тях! И въпреки, че се налага да се сблъскваме често със злото (за съжаление понякога в доста концентриран вид), ние искаме да сме живи!
А Бог е единствено съвършен, да! Но, Неговото съвършенство е повече от това, което ти влагаш като смисъл в тази дума! Той обхваща това съвършенство, за което ти говориш, но е и жив, което е само Негово свойство! Той е абсолютното Добро! Защото е Бог! А ако ние искаме да сме като Него, значи и ние искаме да сме богове! Ама не сме! И който  не може това да проумее (затова Господ иска да се смирим), се възгордява, надява се и вярва единствено на себе си...което не рядко се случва  Tired...
Господ иска от нас :
1. Да се смирим-да проумеем, че не сме на върха
2. Да Го потърсим
3. Да Го приемем
4. Да разберем какво носим със себе си (злото) и да се отречем от него, да поискаме да се стремим към Свръхдоброто, което е Той, независимо, че ще ни се налага да минаваме през безброй препядствия!
5. Да приемем Неговия подарък - саможертвата на Исус, чрез който единствено ще имаме живот с/в Него!

Последна редакция: нд, 21 яну 2007, 15:56 от SilIli

# 727
Е ми не мога да се смиря и примиря, нито да приема, че съм родена в грях и съм грешница по рождение.
А за Бог явно, от раждането си още не съм съвършена.
И къде е избора на свободната воля, които ми е предоставил Бог - родила съм се, но не по мой избор!
Значи, не по мой избор съм "грешница".
И на всичко отгоре цял живот трябва да живея с мисълта, че съм виновна, и че ще бъда "справедливо" съдена накрая.

И тоя живот, ако ми е подарък от Бог ?
Благодаря Му за "добрината", но аз имам друга представа за нея.

В следващият живот може и да се споразумеем - ако има такъв. Simple Smile и ако си промени критериите за виновност.

# 728
Е ми не мога да се смиря и примиря, нито да приема, че съм родена в грях и съм грешница по рождение.
А за Бог явно, от раждането си още не съм съвършена.

Значи, сърдиш се на Бог, че не си Бог!
Това, че не си съвършена, не значи, че Господ не иска да живееш в съвършенство. Той дори ни е поставил в такова - в Рая сме били отначало. И имаме шанс пак да се върнем там! Пак по наша воля!!!А не защото се иска от нас да сме съвършени!

# 729
И къде е избора на свободната воля, които ми е предоставил Бог - родила съм се, но не по мой избор!
И на всичко отгоре цял живот трябва да живея с мисълта, че съм виновна, и че ще бъда "справедливо" съдена накрая.
Значи ли това, че не искаш да си се родила?  newsm78....
А деца твои имаш ли? Искаш ли да имаш, ако не?
Не трябва да живееш цял живот с тази мисъл! Само веднъж го проумей и това е достатъчно! Господ няма да те съди, ако искаш да приемеш Неговото изкупление! След това си свободна от всичките си негативни наследства! Господ ни ОБИЧА, също и ТЕБ и не иска ти да страдаш!

# 730
Кривондела,ние хората всички сме Богове,но не го осъзнаваме.Затова се казва че сме създадени  по Божие подобие. Ние саздаваме с мисъл и творим както Бог  е творил и твори.Всеки човек имам право на избор(да бъде съвършен или не).
Дънов е казал"Който моли от сърце ,той непременно ще получи отговор". Попитай всички вярва6ти дали са получили отговор на молитвите си и те 6те ти отговорят с -Да!След като ние иамам право на свободен избор да живeeм праведно или не,не може да се сърдим на никой освен на себе си.Всичко каквото правим е по наша свободна воля дадена ни от Бог,зависи как я ползваме и накаде я насочваме.Всяка мисъл е сила,позитивната мисъл е капитл,негативната мисъл е разрушителна...и Пак  този мъдър учител Дънов казва:"Мощна сила е позитивната мисъл и пълната вяра.Те са най-добрите учители и лечители.Те ни свързват с силите на невидимият свят,които ни помагат в нашето ученичество!  Цитат от Молитвеник на  учителят Перър Дънов издателство "ИРИНА" София2005
Не бих могла да го кажа по-добре от него ,затова и го цитирам.

Ние се раждаме по-свой избор,нашата душе е избрала това.От предишното ни прераждане душата избира самa  къде да се роди."Ти"(умът ти) няма как да помни това,но душатат ти го помни.Тя е безсмъртна....

Последна редакция: нд, 21 яну 2007, 17:32 от roza66

# 731
"Мисълта за това, което не си, ти пречи да бъдеш каквото искаш".

# 732
"Мисълта за това, което не си, ти пречи да бъдеш каквото искаш".

newsm10 Супер казанo!

# 733
Значи ли това, че не искаш да си се родила?  newsm78....
А деца твои имаш ли? Искаш ли да имаш, ако не?
Не трябва да живееш цял живот с тази мисъл! Само веднъж го проумей и това е достатъчно! Господ няма да те съди, ако искаш да приемеш Неговото изкупление! След това си свободна от всичките си негативни наследства! Господ ни ОБИЧА, също и ТЕБ и не иска ти да страдаш!

Значи точно това, което съм написала - според първородния грях съм грешница за Бог, и след като никой не ме е питал дали искам или не да живея като такава, нямам намерение на се съобразявам със "справедливостта" на Бог.
Позитивната мисъл, пълната вяра и волята да оздравееш пък са способности на човешкия мозък, а не на Божията воля.

Няма нужда от ирационални опити за обяснаване на очевадни факти.

# 734
Момичета HELP! Някой знае ли как се прикачва file?!!Имам три  фаила за Бог,какво е Бог и т.н.Страхотни са и са много лесни за четене.Разясняват много неща и въпроси... Бих искала да ги прикача тук за да може всеки който се интересува да си ги свали.

Последна редакция: нд, 21 яну 2007, 18:48 от roza66

Общи условия

Активация на акаунт