Има ли Господ и вярвате ли в него?

• 63 077
  • 1 388
  •   1
Отговори
# 1 275
Имаме много ясни правила как трябва да живеем - Бог ги е определил - това са 10-те Божии заповеди, които се свеждат до това да не вредиш на другите и да не вредиш на себе си - в това няма нищо относително. Ще се опитам да дам нагледен пример. Защо трябва да има Закон за движение по пътищата? За да се движим по тях безопасно и за да се сведат до минимум жертвите. До къде довежда неспазването му? До жестоки страдания - всички страдат - и виновните, които не спазват правилника, и невинните, които стават жертва на нарушението на закона. Това е.

А въпросните принципи пак Бог ги е вложил в сърцето на всеки един човек - хилядолетия преди жреца Моше да ги даде като правилник... наричат се съвест.. Grinning

Що се отнася до зададения по-горе въпрос " християни ли са християните?', дали вярата им нанася вреда или полза?  ....  Самия Христос ни дава мярката - " - по плодовете ще ги познаете..."

Какви са плодовете на "християнската " държава САЩ ?  Войни и насилие във всяка точка на света, дето отказват да им робуват...   А вътре в Щатите  се живее евтинко / много по- евтино от тука/, но въпреки това масово ходят по психоаналитици щото са отчуждени. Зад вратата в домовете им стои  пушка, обществото им е БОЛНО.  Това са им плодовете.

Последна редакция: ср, 16 май 2007, 09:54 от babba

# 1 276
  • Ямбол
Добре, де, а нали ако нарушим законите следва съд, то ако нарушим божите заповеди(закони), тогава какво следва - помилване, щом си поискаме прошка. Ако е така - не е справедливо.

# 1 277

А въпросните принципи пак Бог ги е вложил в сърцето на всеки един човек - хилядолетия преди жреца Моше да ги даде като правилник... наричат се съвест.. Grinning

Naughty ти вярваш ли в това което Господ е дал на Моше /смешно ми звучи това Моше Mr. Green/?
защото малко по-късно един от еврейските пророци, които хората на Моше зачитат е казал "Но ето завета,
който ще сключа с Израелевия дом
след онези дни, казва Господ:
Ще положа закона Си във вътрешностите им
и ще го напиша в сърцата им;
Аз ще бъда техен Бог
и те ще бъдат Мой народ;"
ако е бил дал в сърцата ни заповедите си още преди да ги даде написани на плочи на Моше защо после Господ ще казва че по-късно ще напише закона си в умовете и сърцата ни?!?
или вярваш на Моше и на пророка и отттам на Исус или вярваш в ония всички алал-бала за вселената които писах по-горе Peace

# 1 278
Ето ви една приказка за вярата в Бог и затова, че дори да не знаеш "правилата" можеш пак да му служиш и Той да оцени това.

Един прост овчар живял на един уединен остров. Той всякога се молел на
Бога по свой начин: слагал си тоягата на земята и я прескачал. Като я
прескачал от едната страна, той казвал:
- Господи , това правя заради тебе.
Прескачал я от другата страна и казвал същото. Това била неговата
свещена молитва. По едно време един параход спрял случайно на
острова. Един архиепископ слязъл от парахода да разбере, защо този
човек прескача тоягата , ту от едната, ту от другата страна.
- Какво правиш божи човече?
- Моля се на Бога.
- Така не трябва да се моли човек. Ето, аз ще те науча на една молитва.
Започнал да го учи на молитвата "Отче наш". Архиепископът чете,
овчарят повтаря след него. Като се убедил, че овчарят е научил вече
молитвата, архиепископът се отправил към парахода, който скоро отплавал.
Щом останал сам , овчарят започнал да казва молитвата, но останал
огорчен, че я забравил. Моментално той се спуснал към морето.
По едно време архиепископът , чул някой да го вика и що да види ,
овчарят ходил по вълните.
- Какво искаш ,Божи човече?
- Отче, свети, забравих молитвата!
- Върни се на острова и бъди доволен от твоята молитва.
Това, което ти можеш да го правиш, аз не мога да го направя.

# 1 279
Днес бях на зъболекар.
Сложиха ми упойка.
Изтръпна ми половината глава, езикът, устните...

Светът изведнъж заприлича на екран в киносалон, в който са светнали лампите - седял си си досега на тъмно, виждал си само екрана, сякаш си бил вътре в него, а сега... щрак. И екранът ти блед, че чак не се вижда, и столовете, и редовете, и останалата публика - материални, реални, без грам "божественост".

Самоусещането за колбичка, пълна с химия, поклащана заради гравитацията, в такива моменти е толкова реално, че се чудиш за какъв Господ си говориш по форумите.

Просто всичко и в тялото, и в мозъка на човек е едно брилянтно равновесие на химични процеси.

Ние сме само част от лабораторното упражнение.

# 1 280

Просто всичко и в тялото, и в мозъка на човек е едно брилянтно равновесие на химични процеси.

ами ти сама го каза ''брилянтно равновесие''...ти да не мислиш 4е то е слу4айно
....и няма лабораторно упражнение без Лаборант... Wink

# 1 281
Ето ви една приказка за вярата в Бог и затова, че дори да не знаеш "правилата" можеш пак да му служиш и Той да оцени това.

Един прост овчар живял на един уединен остров. Той всякога се молел на
Бога по свой начин: слагал си тоягата на земята и я прескачал. Като я
прескачал от едната страна, той казвал:
- Господи , това правя заради тебе.
Прескачал я от другата страна и казвал същото. Това била неговата
свещена молитва. По едно време един параход спрял случайно на
острова. Един архиепископ слязъл от парахода да разбере, защо този
човек прескача тоягата , ту от едната, ту от другата страна.
- Какво правиш божи човече?
- Моля се на Бога.
- Така не трябва да се моли човек. Ето, аз ще те науча на една молитва.
Започнал да го учи на молитвата "Отче наш". Архиепископът чете,
овчарят повтаря след него. Като се убедил, че овчарят е научил вече
молитвата, архиепископът се отправил към парахода, който скоро отплавал.
Щом останал сам , овчарят започнал да казва молитвата, но останал
огорчен, че я забравил. Моментално той се спуснал към морето.
По едно време архиепископът , чул някой да го вика и що да види ,
овчарят ходил по вълните.
- Какво искаш ,Божи човече?
- Отче, свети, забравих молитвата!
- Върни се на острова и бъди доволен от твоята молитва.
Това, което ти можеш да го правиш, аз не мога да го направя.

bouquet  Peace Peace Peace Peace Peace Peace Peace Peace Peace
 Peace Peace Peace Peace Peace Peace Peace Peace Peace Peace

# 1 282

само на химични? а на физични? а дали не могат и математически да се опишат тези процеси? могат.
и?
кой си прави упражненията според теб?

# 1 283

кой си прави упражненията според теб?[/b]

Той.

Обаче дали е това, което ти ми обясняваш?
И, ако е това, дали ще стане така, както Той е обещавал?

# 1 284

Когато един християнин се отдели от Библията и започне да следва собствени канони вече е започнал да се отделя от истината!

Joy   Тук не зная да се смея ли, да плача ли...   За някои  от вас "да се отдели " означава да си позволи да разсъждава  сам или различно от онова, дето му го набиват в главата от амвона... newsm78
Повечето хора се отделят не от Библията  а от вредните и тълкувания, с които безсмъртната им душа инстинктивно не се съгласява.

hahaha А нима преди някой да подвърже заедно тези шестдесет и няколко книги във вида на днешната Библия /не казвам точен брой за да няма тъпи спорове../ Истина не е съществувала ???  
 В самия Н.З. се опровергава твърдението, че само тези книги са боговдъхновени, и то в един от стиховете, който използват обикновено за да ти доказват обратното.  
1 Тимотей 3:16

# 1 285

Naughty ти вярваш ли в това което Господ е дал на Моше /смешно ми звучи това Моше Mr. Green/?
защото малко по-късно един от еврейските пророци, които хората на Моше зачитат е казал "Но ето завета,
който ще сключа с Израелевия дом
след онези дни, казва Господ:
Ще положа закона Си във вътрешностите им
и ще го напиша в сърцата им;
Аз ще бъда техен Бог
и те ще бъдат Мой народ;"
ако е бил дал в сърцата ни заповедите си още преди да ги даде написани на плочи на Моше защо после Господ ще казва че по-късно ще напише закона си в умовете и сърцата ни?!?
или вярваш на Моше и на пророка и отттам на Исус или вярваш в ония всички алал-бала за вселената които писах по-горе Peace

Да, вярвам че Закона и заповедите са  дадени, но както пише- за Израилевия дом
 Използвам името Моше, защото то си е оригиналното... имам си и Петокнижието на иврит+руски.

# 1 286

Когато един християнин се отдели от Библията и започне да следва собствени канони вече е започнал да се отделя от истината!

Joy   Тук не зная да се смея ли, да плача ли...   За някои  от вас "да се отдели " означава да си позволи да разсъждава  сам или различно от онова, дето му го набиват в главата от амвона... newsm78
Повечето хора се отделят не от Библията  а от вредните и тълкувания, с които безсмъртната им душа инстинктивно не се съгласява.

За някой сигурно е тъй, за други е още по-сигурно, понеже явно си живеят и действат по-канонически, а не по Библейски!
Явно не си на мнение, че Библията е Боговдъхновена и от тук следва, че няма какво повече да си кажем!
Казано е всичко да изпитваме и да държим доброто. Виж ти, чудно а! Това е казано в Библията! Значи все пак, тези които вярват в Бог и съответно в Неговите думи имат право да разсъждават! newsm78

ИЗУМИТЕЛНО НАЛИ!  Grinning
 Незнам, защо все се опитвате да изкарате хората, които вярват искренно  такива, които не разсъждават и нямат собствено мнение, но когато мнението ни съвпада с това на Библията, няма какво да се добави.

# 1 287
"14 А ти постоянствувай в това, което си научил и за което си бил убеден, като знаеш от какви лица си се научил,
15 и че от детинство знаеш свещените писания, които могат да те направят мъдър за спасение чрез вяра в Христа Исуса.
16 Всичкото писание е боговдъхновено и полезно за поука, за изобличение, за поправление, за наставление в правдата;
17 за да бъде Божият човек усъвършенствуван, съвършено приготвен за всяко добро дело."

И babba, за сведение, не знам  дали четеш на иврит или на руски , но това е записано във 2 Тимотей 3 гл. 16ст., а не в 1 - во Тимотей!

Последна редакция: ср, 16 май 2007, 16:07 от genu6

# 1 288

За някой сигурно е тъй, за други е още по-сигурно, понеже явно си живеят и действат по-канонически, а не по Библейски!
Явно не си на мнение, че Библията е Боговдъхновена и от тук следва, че няма какво повече да си кажем!
Казано е всичко да изпитваме и да държим доброто. Виж ти, чудно а! Това е казано в Библията! Значи все пак, тези които вярват в Бог и съответно в Неговите думи имат право да разсъждават! newsm78

ИЗУМИТЕЛНО НАЛИ!  Grinning
 Незнам, защо все се опитвате да изкарате хората, които вярват искренно  такива, които не разсъждават и нямат собствено мнение, но когато мнението ни съвпада с това на Библията, няма какво да се добави.
newsm10

# 1 289
17 за да бъде Божият човек усъвършенствуван, съвършено приготвен за всяко добро дело.

....ето това е един от лубимите ми стихове... Peace

Общи условия

Активация на акаунт