Има ли Господ и вярвате ли в него?

• 63 067
  • 1 388
  •   1
Отговори
# 1 290
  • Силистра
Мисля да не съм много редовна на църквата, но опредлено вярвам

# 1 291
babba - така е. за израилевия дом са. но защо са им дадени? Thinking

# 1 292
Здравейте момичета,
Вижте какво пише в "Послание на апостол Павел до римляни", Глава 15:
5. "А Бог на търпението и утехата дано
 да ви даде да бъдете в единомислие помежду
 си според учението на Христа Исуса,
6. та единодушно и с едни уста да славите
Бога и Отца на Господа нашего Исуса Христа."

Hug

# 1 293
Здравейте момичета,
Вижте какво пише в "Послание на апостол Павел до римляни", Глава 15:
5. "А Бог на търпението и утехата дано
 да ви даде да бъдете в единомислие помежду
 си според учението на Христа Исуса,
6. та единодушно и с едни уста да славите
Бога и Отца на Господа нашего Исуса Христа."

Hug
Амин!   bouquet

# 1 294

кой си прави упражненията според теб?[/b]

Той.

Обаче дали е това, което ти ми обясняваш?
И, ако е това, дали ще стане така, както Той е обещавал?
Ако под Той визираш Исус Христос, ще стане  smile3503

# 1 295
Извини ме, genu6, 2Тим. 3:16, сбърках..
Не казвам че Писанията не са Боговдъхновени, просто този стих казва, че не са само те...

# 1 296
Извини ме, genu6, 2Тим. 3:16, сбърках..
Не казвам че Писанията не са Боговдъхновени, просто този стих казва, че не са само те...
Ха, а после кой твърди тези думички:
" Повечето хора се отделят не от Библията  а от вредните и тълкувания, с които безсмъртната им душа инстинктивно не се съгласява."
Ами не се съгласява разбира се ! Naughty

# 1 297
Стихът гласи:  " Всичкото Писание е Боговдъхновено и полезно за поука, изобличаване изправяне и назидаване в правдата..."

Така е , съгласна. Peace
Само че  по времето, когато Ап. Павел пише това, под "всичкото Писание" се разбира нещо съвсем друго от това, дето днес го държиш в ръцете си. Евангелията не са още написани, а свещени са петокнижието + куп тълкувания и пророчески книги, дето днес никой не ги споменава...   Този стих не защитава Библията в сегашния и вид, и ако човек поне малко се замисли ще разбере колко манипулативно се използва.
Днешната Библията с точно и само тези книги е оформена доста по-късно, /виж църковна история /

А да попитам привържениците на "вечните мъки" като наказание за нехристияните - знаете ли кога църквата отхвърля доктрината за прераждането ???  Чак на 11 си Вселенски Събор...

Май не всичко е така, както ви го наливат момчетата с костюми и вратовръзки....   m-r Jesus friends...

не се сърдете, нищо лично, просто съм я яла 7 години тая попара...  уважавам личния Ви избор, той е свещено право.  Нека всеки е уверен в своя ум

Последна редакция: ср, 16 май 2007, 14:32 от babba

# 1 298
babba, изплю камъчето  Laughing
Искаш да кажеш, че Новия завет е съмнителна книжка ли?  Напомняш ми на някой, но мааалко повече си чела от него  Thinking
Какво се разбирало по времето на апостол Павел според теб, би ли обяснила?
ПП. Това за момчетата с вратовръзките, не го разбрах.  newsm78

Последна редакция: ср, 16 май 2007, 14:39 от SilIli

# 1 299
Ей babba, май много добре познаваш свещенните писания, за които става въпрос в Тимотей! Освен петокнижието и пророците т.е Стария Завет, къде са другите свещенни писания бе, и откъде си сигурна, че за тях говори апостол Павел?
Много ясно, че не става дума за Библията в сегашния и вид, но:
" А ти си последвал моето учение, поведение, прицелна точка, вярата ми, дълготърпението, любовта, твърдостта,
11 гоненията, страданията; какви неща ме сполетяха в Антиохия, в Икония, в Листра; какви гонения издържах; и от всички тях ме избави Господ.
12 Но и всички, които искат да живеят благочестиво в Христа Исуса, ще бъдат гонени.
13 А нечестиви човеци и измамници ще се влошават повече и повече, като мамят и бъдат мамени."

Това babba чела ли си го! Пише го малко по-горе! Замисли се кое е учението на апостол Павел, каква е вярата му! Мога да ти кажа, че далеч не е в прераждането! Бъди сигурна!
Иска ни се да си живеем живота и един ден да минем метъра, но няма да стане! Поне не според Бог! Нашият Бог!
 Naughty

# 1 300
babba - така е. за израилевия дом са. но защо са им дадени? Thinking

Stop УРИЕЛ, много ми се иска да ти дам ясен, точен и еднозначен отговор, но за мене такъв няма.
Бог не ми се отчита за действията Си.  Затова пък достатъчно хора във форума ще ти обяснят подробно какво Той иска, как точно го иска, защо Е (или не Е) направил нещо. Те  знаят всичките Му намерения и познават всичките Му пътища.  И са щастливи да ги обясняват.

# 1 301
закона, казва Словото, е даден за "детеводител към Христа"  - тоест да разберем че каквото и да вършим, колкото и добри дела да направим няма да угодим на Бога. че само като повярваме в Единородния Божи син придобиваме Божието благоволение. Peace
аз се радвам за тези хора, за които ти говориш, единственото лошо е че никой не е щастлив да им чуе обясненията.
щото на никой не му изнася да признае че е грешен, всички искат в себе си да намерят правда за пред Господа Tired

# 1 302
babba, изплю камъчето  Laughing
Искаш да кажеш, че Новия завет е съмнителна книжка ли?  Напомняш ми на някой, но мааалко повече си чела от него  Thinking
Какво се разбирало по времето на апостол Павел според теб, би ли обяснила?
ПП. Това за момчетата с вратовръзките, не го разбрах.  newsm78

Никога не  съм казвала, че Н.З. е съмнителна книжка!! И няма да го кажа.
Знаеш какъв беше Савел., с какви Писания е боравил- староеврейските. Те са  доста повече от тия дето са днес в твоята Библия. За редуцирането им са се погрижили на поне 2 Вселенски събора.  Е, когато след обръщението си Савел става Павел - Христов Апостол, под понятието "писания" той разбира тези, които са били официално признати от евреите за свещенни, а не още ненаписаните или по-късно обявените за свещени. smile3529

# 1 303
закона, казва Словото, е даден за "детеводител към Христа"  - тоест да разберем че каквото и да вършим, колкото и добри дела да направим няма да угодим на Бога. че само като повярваме в Единородния Божи син придобиваме Божието благоволение. Peace
аз се радвам за тези хора, за които ти говориш, единственото лошо е че никой не е щастлив да им чуе обясненията.
щото на никой не му изнася да признае че е грешен, всички искат в себе си да намерят правда за пред Господа Tired

Ако с моята си праведност ще се оправдавам пред Него -  Joy по добре да ида да се удавя...

Ех, момичета, ама и тоя религиозен жаргон , дето го ползвате ( "да угодим на Бога") винаги ме е съсипвал...
Толкова далечен и абстрактен ли Го чувстваш, не е ли Той Твоят Небесен Баща?
Ако говориш за баща си, когото наистина обичаш, такива думи ли ще ползваш?

Да, аз съм Негова дъщеря, и точно поради благоволението, сърцето, разума и всичко друго, което ми е дал изначално не мога да се вайкам постоянно колко съм грешна, нищожна, уязвима и т. н. И не вярвам, че това би Му харесало.
Всяка сутрин чрез сътвореното от Него Той ми показва колко ме цени,  и никой не може да ме излъже, че Бог ми вменява вина.

Последна редакция: ср, 16 май 2007, 15:58 от babba

# 1 304
това пък е нова теория - че старозаветните книги са били повече. ще поясниш ли малко повече?

Общи условия

Активация на акаунт