Отговори
# 390
витамини - само желязо, изписано в болницата, и по моя инициатива Лактил
интимна грижа , в болницата изрично ми казаха да използвам само вода, но това след всяко посещение на WC (там си имаха душче до самата тоалетна, а за късмет в новата квартира имаме вана до тоалетната и от там ползвам душа) - и така до прегледът на шестата седмица след раждането.

извинявам се пак, че така нахлувам във вашата темичка, но бебчо си избра февруари вместо март 🙈

# 391
Моето момче си избра януари да се роди, но аз не мисля да се местя при януарките. Не познавам никоя от тях и тук си ми е екстра Simple Smile

# 392
И моето бебче стана януарче, но предпочитам да съм тук.
Иначе сега започнах да разглеждам активна гимнастика и харесах една на Tiny love.
Вие предвидили ли сте да купувате активна гимнастика и на каква сте се спрели?

# 393
Аз като двоен агент 😉 пиша и на двете места ,
Действителността е, че тук виждам някои теми, които точно в момента се случват и при мен ✌️

Моето момче си избра януари да се роди, но аз не мисля да се местя при януарките. Не познавам никоя от тях и тук си ми е екстра Simple Smile

# 394
Честито на новите мами! Бърдо възстановяване и много усмивки!
И аз съм ЗА излизането, педиатърът ни също. Това с 40-те дни вкъщи отдавна не е модерно Grinning С голямата ми дъщеря, родена миналия януари, излязохме на 10 ден, но времето беше ей такова като сега. Първия ден излязохме за 10-15 мин, втория- за около 30 и така. Помня какъв стрес ми беше- добре ли се чувства, топло ли й е, правилно ли бутам количката, как се качвам по бордюри.... а бе много стрес Joy Сега мисля да повторя схемата ако не стане много студено.

# 395
Ние излезнахме на 7 ден за преглед при педиатъра за първи път,и от няколко дни изизаме всеки ден за по час -два. Времето във Варна е хубаво,а на мама и се стегна душата вкъщи. Не виждам смисъл да чакам 40 дни при положение, че времето го позволява. Аз идвам с друго питане - погача кой мисли да прави и как ще го отбележи. Аз мисля само на църква с таткото да отидем,но трябва и до там да отида да видя какво се носи.

# 396
  • София
Ние вчера излезнахме за пръв път в квартала, а днес вече го разнасяхме по магазините малко, човекът си спинка, скоро ще стане на месец, идната седмица и вече ме хванаха нервите, че не го изкарваме. В момента времето е повече от прекрасно.

На мен още в болницата ми казаха, че можя и с интимен гел да се мия долу, нямало проблем за шевовете. Но се миех само с вода. Като се прибрахме си имах Гинексид и с нея си се мия, вече си ползвам всичко, оправям си се без проблеми. Hug

# 397
Няма да правя погача. Не вярвам в това и не изпитвам нужда да го използвам като повод да се видя с приятелки. Т.е. събирането с тях може да стане и без повод, въпреки че другата седмица имаме такъв и ще ги събера - няма как, рождения ден на баткото идва Simple Smile Че даже ни става двоен празник, защото на същата дата бебето става на 1 месец ❤

# 398
  • Враца
Аз като двоен агент 😉 пиша и на двете места ,
Действителността е, че тук виждам някои теми, които точно в момента се случват и при мен ✌

Аз съм по същия начин с Мартенските мамита, тъй като термина ми е 27.02, но бебо може и да дочака Март месец. 😄

# 399
Мами, да питам дали някоя от вас комбинира Био Амика и пробитик Омнибиотик Панда.

# 400
Ние излязоха на 15тия ден, веднага като се пооправи времето. Вече три пъти излизаме навън. В това хубаво време не мисля, че трябва да сме вътре. В началото я извеждах на балкона за 20-30мин., първия път  навън ходихме при педиатъра и даже той ни насърчи да излезем на хубавото време, последваха още два пъти за около един час разходка Grinning
Според мен ние също имаме нужда да сме на вън, аз лично ще се побъркам само вкъщи и добре, че времето е хубаво.

# 401
Аз не съм от родилите още, но за Гинексида мога да се изкажа 😄 Аз го ползвам от години, след като ме чистиха от кондиломи с ток. После ми бе предписан да се мия с него, докато заздравея, но продължих и след това. Щом бе изписан за ползване върху обгорена кожа, не мисля, че би имало проблем да се ползва и след раждане 🤔

Разбира се, яко някой все пак не се чувства комфортно, винаги може да се пита АГ за най-сигурно.

# 402
Ехх, момичета дойде и моето време, да ви се похваля. На 17 февруари станах мама за първи път на прекрасната Златилена! Heart Пожелавам си на моето и вашите деца да бъдат живи и здрави и да имат едно безгрижно детство, да са около нас и да ни радват! Няма такова чувство, всяка една болежка, която съм споделя на близки или в някоя група, просто бяха забравени, след като я видях.  

Имам въпроси към мамите преминали през епизиотомията. При нещата преминаха с няколко външни и вътрешни шевове. Както се казва не мога да си седна на д-то Disappointed RelievedGrinning. Та с какво се мазахте пръскахте, михте,  каквото и да е за болка и по-бързо възстановяване?

А с гърдите как процедирахте? Зърната са ми адски  болезнени, гърдите твърди и подути. Все още свиквам с кърменето, но със сигурност не се изцеждат, затова ползвам и помпа, но и там не е кой знае колко. Да сте посещавали специалист по кърмене или просто може да ми дадете съвет от вашия опит. Успех на всички! Heart

# 403
Честита рожба, да е здрава е щастлива! ❤

Аз съм секцио и пръсках раната с Цикатридина. Родили естествено мами също споделят, че им действа добре. За болката, Профенид свещички.

За кърменето на новородено съм писала доста назад в темата. Някои генерални неща на стр.22. Но наистина най-добре да звъннеш на консултант. На същата страница съм поствала и контакти.
Иначе книгата на Хедра е много полезна. Може да четеш и в Интернет блога й.

Последна редакция: вт, 21 фев 2023, 08:38 от Elektra.13

# 404
Честита радост. Да е здрава и да ви радва много вашето момиче.
За шевовете още в болницата ми казаха да пръскам с Цикатридина и мъжът ми ми донесе.
Вкъщи  като се прибрах си варих смрадлика и стоях в едно легенче по 15 минути.
Помогна ми.

Общи условия

Активация на акаунт