Нашите кухни - тема 93

• 47 835
  • 741
  •   4
Отговори
# 660
В канта ще се набиват постоянно я мазно, я някоя троха или нещо друго, които не знам как биха се почиствали. За мен е непрактично с кант

# 661
  • До сърцето...
Моят плот е с кант. Почиства се без проблем. Не по-зле от предишния, без кант.

# 662
Моят е без кант и няма проблем засега, а не съм от най-фините и внимателни домакини.
Предишният беше с кант и го чистех по-трудно.

# 663
Ще се включа и аз като не  толкова компетентна.Не съм имала керамичен плот и нищо не мога да кажа,но си взех индукционен и съм страшно доволна.Моят е с кант,но ще се старрая да го поддържам във времето.иналата седмица имаше в метро тенджери на 50% за индукция.Купих си 4 броя за 100 лв и 2 от моите старите се хващат и съм готова.Липсват ми само 2 тигана.Та,ако ще купуваш сега ти препоръчвам индукция.

# 664
И аз съм без кант. Въобще, като за 99% от нещата в домакинството ми, не му робувам, не го пазя и не му треперя. Хич не ми е, животът ми е твърде кратък, че да пазя един котлон 😃 е, не хвърлям камъни по него и като с всичко се старая в рамките на нормалното да ползвам както трябва и по предназначение, ама случвало се е да изпусна нещо, да надера, да забравя тенджера с мляко и прочие. Животът продължава.

# 665

Поподна ми един каталог.Аз понеже си търся столчета за остров,който е с височина 92 см и още не мога да се ориенирам по картинка какво точно ми трябва.Явно трябва да посетя някои физически магазини.
Ето я фирмата

не видях сайт в каталога

Моля за препоръка на трапезни столове, търся плътни тапицирани столове, но ми се иска да не са от масовите - Виденов, Икеа или Айко, нещо по-бутиково. Спряла съм се на една бургаска фирма, но нямам отзиви.

Благодаря!

# 666
Купи си индукция. Не ти трябва керамичен (особено пък за тия пари).
Отделно, аз пък от както ползвам индукционен котлон, не виждам смисъл от котлон за вграждане. Само заема място от плота.
Ако тряжваше да избирам сега, бих си купила двойка индукцион от Лидл. Като ходим на почивка на море винаги си взимаме индукциона с нас. Голямо удобство.

# 667
Купи си индукция. Не ти трябва керамичен (особено пък за тия пари).
Отделно, аз пък от както ползвам индукционен котлон, не виждам смисъл от котлон за вграждане. Само заема място от плота.
Ако тряжваше да избирам сега, бих си купила двойка индукцион от Лидл. Като ходим на почивка на море винаги си взимаме индукциона с нас. Голямо удобство.
И аз намирам, че ако дамата няма някакви особени съображения, е най-добре да вземе индукционен.
Но за заемането на плота е условно и зависимо от това кой какво и колко готви. Често ми се налага да ползвам повече от един котлон едновременно - големия и средния, а понякога и трите /моят плот е с три, видя ми се оптимално, не е с флекс зони/.
Че заема от плота, заема, и на мен ми е малък все, но пък си беше наложителен компромис - иначе и котлоните нямаше да ми стигат, и плотът. И понеже е в една равнина с плота, когато пека във фурната с повече тави, някои нареждам на него. Ако в този момент готвя и на котлон, ползвам свободната му част.

# 668
  • В къЩи.
Целия ремонт на кухнята е с идеята да спечеля плот място.
Първоначално се бях насочила към двойка котлони, но след като разбрах,че трудно(дори невъзможно) бих ползвала двата едновременно се отказах и избрах тройка.
Аз също готвя по повече неща на веднъж и често работят два котлона и фурна.
За индукция...не знам.Доста пари ще идат по ремонта , не ми се иска да купувам и нови съдове.
 А и честно казано малко ме плашат тези индукций,не ме питайте защо,и аз нямам обяснение.

П.п . За 400лв мога ли да намеря добър индукционен плот с тройка котлони?

Последна редакция: нд, 09 апр 2023, 09:26 от *Л-и-я*

# 669
# 670
Те май повечето съдове стават за индукция, проверете ги. Аз нямам индукционен плот и пак всичките ми съдове  без един тиган, стават за индукция без да съм гледала, когато купувам.
И аз се дърпах и последно купих стъклокерамичен, но скоро ще купувам нов и ще е индукционен.
Реших да ставам човек и да не съм индианка. Даже и съдомиялна ще използвам вече. Само пиролизата остана да преглътна, ама някой ден ще я включа 😂

Последна редакция: нд, 09 апр 2023, 09:56 от Чи лу

# 671
Целия ремонт на кухнята е с идеята да спечеля плот място.
Първоначално се бях насочила към двойка котлони, но след като разбрах,че трудно(дори невъзможно) бих ползвала двата едновременно се отказах и избрах тройка.
Аз също готвя по повече неща на веднъж и често работят два котлона и фурна.
За индукция...не знам.Доста пари ще идат по ремонта , не ми се иска да купувам и нови съдове.
 А и честно казано малко ме плашат тези индукций,не ме питайте защо,и аз нямам обяснение.

П.п . За 400лв мога ли да намеря добър индукционен плот с тройка котлони?
Не че Ви навивам, ама съдове се купуват и постепенно, ако не е възможно наведнъж. Често има и промоции на комплекти с тенджери, тигани и касероли дори, като на първо време са достатъчни по една тенджера от размер и един тиган. 
Удобството и бързината при ползване и почистване са несравними с цената на съдовете.
Икея например имат съвсем не лоши серии от неръждаема стомана, които са подходящи за индукцион. Стават също и емайлираните тенджери /предлагат се руски и сръбски такива в момента/. Най-после има и метални подложки, които се поставят между съда и котлона, ако съдът самостоятелно не е подходящ, но за мен не са много смислени - цената на 2-3 такива приставки ще приближи тази на 1-2 съда.
Старите емайлирани също стават, но те имат една особеност, поради която не е желателно ползването им - в средата имат вдлъбнатина, от която се образува конденз между тенджерата и котлона и могат да се подхлъзнат, трябва да са равни.
Обърнете си съдовете на дъното да видите означенията, може някои от тях дори да са означени като подходящи, но досега да не сте обръщали внимание.
Аз лично не бих се върнала никога към друга технология.

# 672
Да се включа и аз, че виждам  обсъждате индукцията. Ние правим нова кухня и вчера цял ден обикаляхме за фурни, котлони, мивки и т.н. Аз също като някой писал по горе започнах ремонт на кухнята с цел да си осигуря повече плот. Ето защо се чудя дали изобщо да правя фурна за вграждане и отделно плот или просто да си купя готварска печка с индукция отгоре? Видях, че на aeg имат такава за 1600 лв. Което ми влиза в бюджета. Някой ползва ли такава и защо изобщо се делят котлони от фурна, след като така само се губи пространство?

# 673
Да се включа и аз, че виждам  обсъждате индукцията. Ние правим нова кухня и вчера цял ден обикаляхме за фурни, котлони, мивки и т.н. Аз също като някой писал по горе започнах ремонт на кухнята с цел да си осигуря повече плот. Ето защо се чудя дали изобщо да правя фурна за вграждане и отделно плот или просто да си купя готварска печка с индукция отгоре? Видях, че на aeg имат такава за 1600 лв. Което ми влиза в бюджета. Някой ползва ли такава и защо изобщо се делят котлони от фурна, след като така само се губи пространство?
Загубата на пространство е относителна - според мен не се губи, защото размерът и на плот, и на печка е все 60 см.
Минусът на отделната печка го виждам в неизбежното, макар и малко, разстояние между печката и плота, в която пролука вечно ще падат и трудно/невъзможно ще се почистват разни дребни отпадъци, ще попадат и пръски, и мазнина. Вече ако имате самостоятелно място само за печката, извън линията на работния плот, което не може да оползотворите по друг начин, е отделен въпрос. Единствено тогава би си струвало.

# 674
До момента все още, за съжаление, съм със самостоятелна печка. За новата кухня не бих сложила такава. Точно заради разстоянието, през което се стича по печката, падат разни неща и т.н.

За индукционните котлони - вижте на място в Техномикс, в магазина на бул. Европа 148 (преди разклона за Банкя). Има както промоции на уреди, така и мостри на разпродажба, долу в мазето. Продавачите са читави, което е особено важно (в друг техен магазин, който ми беше много удобен, не беше така, пълно мъртвило и тотално незаинтересован персонал). Решение за отстъпки и т.н. - в големия магазин, където съм написала.

Който се колебае за индукционни котлони заради тенджерите и тиганите - не го мислете толкова, просто с магнитче проверете сегашните си съдове (примерно със сувенирни магнитчета) и ще видите, че поне част от тях стават и за индукционни котлони. Бих казала, че Тефал са тези, които не стават. В Лидъл, примерно, често има съдове на съвсем прилични цени, които стават и за индукционни котлони (отдолу на дъното има едни картинки, ето такива са

В Икея съдовете също повечето стават за индукционни котлони.

Общи условия

Активация на акаунт