Нашите кухни - тема 93

• 47 953
  • 741
  •   2
Отговори
# 405
Барплотът не може ли да навлезе в съседното помещение.
Може би трябва да дадете и неговия план. То какво ще бъде? Хладилникът там ли обмисляте да е?

# 406
А, трябва ли задължително да има барплот? Rolling Eyes

# 407
Реа, колко ви излезе кухнята като си я правихте сами?
Преди 7 години цената беше 700 лв. Ние си направихме чертежа, занесохме на една фирма (Айсберг във Варна) те ни нарязаха всичко по размер, окантоваха ни и плоскостите. Плота и гърба влизаха в тази цена. Тогава разучавах за вратички и щеше по груби мои сметки да ми излязат около 1 000 лв., не като сега 2 400 лв. Simple Smile

Направила съм си проект за коридора - антре и място отделно със шкафове за обувки, скоро ще ходя пак на същото място да давам поръчка и мога да дам по-прясно инфо, ако някой се интересува.

# 408
  • 2 етажа над тавана
Барплотът не може ли да навлезе в съседното помещение.
Може би трябва да дадете и неговия план. То какво ще бъде? Хладилникът там ли обмисляте да е?
Ще направя план и за другото помещение, то ще е всекидневна. Хладилника засега съм планирала да е там.
@amy_nka Барплотът е по желание на мъжа ми, аз не държа толкова да има, но правя компромис, за да има мир в къщата😁

# 409
  • София
Няма ли как във високия шкаф да стои хладилник... Къде ще е той?
По-добре да съхранявате килерските неща там къдете си предвиждала хладилника, а той да си е в кухнята, мн неудобно и непрактично иначе.

Въпрос, някой да е купувал такъв тип поставки за кухненска хартия, но да става за големите, дебели ролки?

Последна редакция: пн, 06 мар 2023, 19:36 от Angel_Dust

# 410
  • Раковски
Поставката на долната снимка пречи на вратата да се затваря.

# 411
  • София
Изобщо не се бях замислила, има логока, ест.
Добре де има ли нещо, което се закрепя на горен шкаф и става за голяма ролка, може и с винтове да се какрепя, май не ми оречи, не искам да си дупча гърба на кухнята, обаче, със сигурност.

# 412
  • Раковски
Ето ко направих, скрита ролка в шкафа и прорез в дъното.

# 413
  • София
..
Въпрос, някой да е купувал такъв тип поставки за кухненска хартия, но да става за големите, дебели ролки?
Втората поставка става за дебела ролка хартия, но от началото, докато ролката е голяма е леко "разкрачена".
Не пречи на затварянето на шкаф с обикновени панти(има малък луфт) , ако вратата на шкафа се затваря плътно - пречи.

# 414
Ето ко направих, скрита ролка в шкафа и прорез в дъното.
Много добро това! Май и преди си го показвал, защото си го взех наум на въоръжение.
Единственото, което би могло да е пречка за такова решение /самостоятелно шкафче за хартията/ е липсата на достатъчно шкафове. При мен в едната кухня е така, другата не знам как ще се получи още, но много се надявам да мога да приложа идеята ти.
Имам и свободни шкафове, но са високи, а аз съм под 1.60 и съм натоварила максимално долен ред /който е недостатъчен заради вградената техника/ и първите рафтове на горните. Над тях не стигам.
Или ми е малко мястото, или са ми много паниците Grinning  Като всяка жена, ще кажа, че е по-скоро първото...

# 415
  • Раковски
Цитат
Втората поставка става за дебела ролка хартия, но от началото, докато ролката е голяма е леко "разкрачена". Не пречи на затварянето на шкаф с обикновени панти(има малък луфт) , ако вратата на шкафа се затваря плътно - пречи.

Независимо от пантата пречи, при мен го монтираха на врата с пуш и едва се отваряше а а там имаме 3 мм фуга между вратата и шкафа. Про всяка друга панта вратата би трябвало да легне плътно на шкафа, какво се случва? Варианта е да изкараш пантата напред ама се разминава с другата врата.

Последна редакция: вт, 07 мар 2023, 07:15 от shadowman

# 416
  • София
Или лекинко да го вкопая🤣🤣🤣
Добре от другия тип, който се закрепя отдолу, не държа баш на този дизайн, няма ли за големи ролки...

# 417
  • Раковски
по-скоро дъното с 3мм по навътре от страницата.

# 418
  • София
Тя кухнята е направена, сега ще си я нагаждам.
https://www.aliexpress.com/item/1005002836161530.html това може би.... Нямам цяла ролка вкъщи да измеря 🤦‍♀️😉
Няма ли някъде в сф магазин с избор от такива всякакви джаджи за кухни... Органайзери, закачалки и тн.

Последна редакция: вт, 07 мар 2023, 07:30 от Angel_Dust

# 419
Телескопично- без дупчене
https://www.ikea.bg/products/kitchen-worktops/kitchen-organisers … anaizeri/69338424

За стена с разни други джвъчки в два варианта - https://www.amazon.de/Leifheit-Wall-mounted-Roll-Holder-Parat/dp … aps%2C133&sr=8-33

Общи условия

Активация на акаунт