Нашите кухни - тема 93

• 47 948
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
Категорично съм за Г-образна, като в ляво до прозорчето да бъдат поместени хладилник + фурна. Котлонът може и да си остане там където е в момента на чертеж, под аспиратора. Място за барплот ще има и пред хладилника. В тази всекидневна място за хладилник не виждам.

# 511
  • 2 етажа над тавана
И последно- хладилникът ще е във всекидневната ли? В нея какво трябва да има? Трапезна маса и диван ли?

Във всекидневната ще има трапезна маса със столове и в чупката планираме да има малък диван.
За хладилника като варианти обмислям следните неща:
1. Ако е в кухнята, ще отпаднат шкафовете под барплота, за да се сложи хладилника в ъгъла/на мястото, където на проекта има шкаф колона/. При този вариант обаче ме притеснява, че хладилникът ще дойде приблизително срещу фурната и при отворена фурна разстоянието между двете е малко.
2. Ако хладилникът е във всекидневната, може да се сложи в ъгъла до барплота.Но пък не е много удобно, защото остава доста отдалечен от зоната за готвене.

# 512
Махнете малкия прозорец и си направете кухнята като хората.
Според мен мястото на хладилника е от другата страна на мивката, на мястото на колоната.
Относно фурната, може да викнете един електротехник да ви дръпне един кабел където ви е удобно.
Направете си нещата от сега да са ви удобни, че при готова кухня после корекциите са много по сложни.

# 513
Аз просто бих демонтирала и изместила големия прозорец с 10-15 см., стига да не говорим за нова лъскава фасада с облицовка. Така там става място за хладилник, после миялна, мивка и т.н.
Най-функционалното разпределение и без драми. Упражнението не е сложно.
Самата кухня на Г. ъгловият шкаф с механизъм въртележка и чупеща врата. От ляво на фурната бутилиерник 30 см, а под барплота чекмеджета за посуда.

П.П. И вариант без да се пипа прозореца

Последна редакция: вт, 21 мар 2023, 10:47 от drago_2008

# 514
Аз бих обмислила варианта да 'приобщя' всекидневната и да нямам барплот. Да сложа хладилника на мястото на високата колона до малкото прозорче с лице към вратата срещу него, да "облека" тия колони (освен ако нещо от тях не може да се премахне) , на мястото на стрелките да сложа също високи шкафове с цел съхранение / може да не са колони с височината на кухнята/ а по-ниски. и да махна тоя бар. така кухнята няма да е коридор и ще даде повече въздух на общото помещение, като същевременно си запазиш светлината.

# 515
Здравейте дами,

за тези, които имат плотове от технически камък дали може да дадете съвет за разликата между класовете и марките, тъй като до момента лично на мен еднакво изглеждащи плотове ми се разминават с около 1000 лева офертите и да си призная малко се обърках.

# 516
  • 2 етажа над тавана
Аз бих обмислила варианта да 'приобщя' всекидневната и да нямам барплот. Да сложа хладилника на мястото на високата колона до малкото прозорче с лице към вратата срещу него, да "облека" тия колони (освен ако нещо от тях не може да се премахне) , на мястото на стрелките да сложа също високи шкафове с цел съхранение / може да не са колони с височината на кухнята/ а по-ниски. и да махна тоя бар. така кухнята няма да е коридор и ще даде повече въздух на общото помещение, като същевременно си запазиш светлината.

Обмисляхме първоначално още да е без барплота, но за съжаление се получава голяма разлика в нивата на двете помещения и затова решихме да я оставим тази част и да я ползваме за барплот. Помещението, в което ще е кухнята, реално е усвоена тераса. Не можем да правим кой знае какви конструктивни промени, предвид че става въпрос за етаж от къща и вече почти всичко, което бе възможно и не крие риск от нарушаване на носещи конструкции, преустроихме.

Благодаря и на останалите за мненията, ще трябва да седнем отново с мъжът ми и да го обсъдим явно.

# 517
Ами дефекта може да стане ефект - вместо да криете разликата в нивото, може да направите някакво интересно стъпало. я с цветна плочка на фронталната част, я някаква друга заигравка с настилките.
Ако ли не, тогава подкрепям варианта да затворите единичния прозорец и да си завъртите кухнята на Г

# 518
Мда, обмислете го.
Ето и Вашата идея с хладилник в ъгъла с врата за глух шкаф отварящ се откъм хладилника.

# 519
Идвам с въпрос за пари Laughing
Имаме проект и визуализация за едно жилище, и оферта за кухнята на стойност почти 9хил. лева (без уредите, плота, мивката и т.н.) - само корпусната мебел от ПДЧ, един цвят, 3 метра и малко, без някакви кой знае какви чудеса (според мен по-елементарна кухня от това няма). Прикачам схема и визуализация. Тази цена адекватна ли е? Струва ми се много скъпа, но не съм в час с цените на материалите, работата и монтажа и не съм сигурна възмущението ми по принцип ли да е, или специално към фирмата.
Скрит текст:

# 520
the doors ,

лично на мен ми се струва много за чисто ПДЧ. Офертата за моята, която  е 2.50х1.40 плюс остров 1.50х0.80 е 10450лв. с мдф вратички, фрез, блум механизми и скрити чекмеджета.

# 521
  • София
Може би зависи какеи механизми има зад тези вратички, някои са безумни цени, ако ще правят иосветления, куфари... Знам ли.

# 522
На мен много ми се вижда за този метраж и механизми за 4 чекмеджата, и врати само с панти. Да не би корпусите само да са ПДЧ, а лицето МДФ боя? Плотът да не е тех.камък?
Ама ММ такава грозна и смотана кухня видял монтирана на свои приятели за 5000 лв предния месец, че тази е направо лукс. Явно майсторите на такива цени работят вече.
Има вариант да си поръчате разкрой и да си я сглобите Вие. Тогава ще ви излезе на половина.

# 523
9000лв за три метра кухня, дори без плот, даже и за МДФ е много. Но айде, там има и много скъпи плочи и може да докара 9 бона, ама за пдч е направо измишльотина.
Може да не им се занимава и нарочно да ви дават такава цена.
Със сигурност възмущението трябва да е за фирмата/мебелиста.

# 524
Мда, обмислете го.
Ето и Вашата идея с хладилник в ъгъла с врата за глух шкаф отварящ се откъм хладилника.

Точно това имах предвид и аз. Hands Plus1 Grinning Мястото на хладилника е там. Без да се пипат прозорци (това си е допълнителна работа).

Тъкмо щях да кажа мивката в средата, миалнята от ляво и видях, че на идейната снимка е така. Та защо на вашия чертеж не е така?

Иначе, много красива кухня! Heart Eyes В бяло и сиво ли ще я поръчвате? А, стените какъв цвят ги мислите? 9 бона е много за пдч! Търси още оферти.

Как се скрива аспиратора? Някакъв специален ли е? Thinking

Последна редакция: ср, 22 мар 2023, 01:32 от amy_nka

Общи условия

Активация на акаунт