За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 106

• 33 875
  • 793
  •   1
Отговори
# 195
На мен ми казаха като на Радева, затова през нощта, ако спи - не го сменям. Иначе разбира се, сменям веднага щом видя. Просто питам за тези екстремните случаи.

# 196
Аз мия на всяка смяна на памперс, което е по 10 пъти на ден 😅 Но например - в момента в рамките на час го смених 3 пъти.  И сега заспива. Трябва ли да го разсъня пак, за да го сменя (струва ми се, че се напъва). И също - през нощта ако си спи 4-5 часа, да го сменя ли по средата или? Защото съм сигурна, че още на 1 час е наакан.

Благодаря ви, момичета!

Може и от честото миене да е. Просто да му такава кожата на бебенцето.

# 197
  • до най-прекрасния мъж
Да уточня, понеже малко двусмислено се е получило мнението ми и да не подведа някого. Кожата й беше на рани буквално, стои като протрита, а не е стояла повече от 30 мин така, просто не съм я усетила.веднага, че се е наакала. В такъв момент мия след всяко акане и мажа обилно със Судокрем. Иначе, само вечер след баня на тънък слой, през деня не мажа, ако кожата е здрава. Тя спи по цяла нощ и съответно нощният памперс прекарва на дупето й около 11 ч, затова я и мажа като превенция. Като беше съвсем малка и започна да спи по цяла нощ, мажех вечер със Судокрем, денем с Бепантен след всяка смяна.
Такова е, иска честа смяна, но ще мине. Пробвайте да не миете, срещала съм мнения, че миенето може да влоши нещата. Водата по водопровода е хлорирана и изсушава кожата. Нашата педиатърка ме посъветва като беше новородена да я къпя 2 пъти седмично, макс веднъж с измивен продукт, а дупе да мия само вечер. Спазвала съм го и нямам проблеми.

# 198
Благодаря много! 😊

# 199
Крем не се маже обилно. Намазва се толкова, колкото да е омазнена кожата и да попие крема.

# 200
Като се наака бебето, му сменям памперса. Без значение колко часът е.
Не съм мила на всяко наакване, понеже имаше рефлукс и смяната на памперс дори без миене отнемаше около 45 минути. Дупе миех сутрин или при големи аварии.
Ползвах Линимент, мъжът ми мокри кърпи. Но при вече подсечено бебе бих мила, не бих бърсала.
Може да е от памперсите, някои деца имат непоносимост към определени видове. Пробвайте други.
Ползвах Павловича маз. Достатъчно обилно, за да е намазана добре зоната на всяка смяна, но не твърде много, че да се вижда цвета на крема.
В някои случаи няма да ви помогне никой съвет. Понякога бебетата има гъбички, които се изразяват в зверско подсичане. Затова дори за нещо уж толкова безобидно, уведомете педиатъра.

Моля ви, не оставяйте бебетата наакани. Зле е за кожата и прави поразии. Този период на десет акания на денонощие продължава няколко седмици/месеца. Минава, колкото о да е неприятно.

# 201
На мен ми казаха, че Судокрем е много силен за ежедневна употреба, има цинк и изсушава допълнително. 
Аз използвам Бепантен, малкия е на 3м и до сега сме нямали проблем.  Естествено,усетя ли че е наакан сменям веднага памперса  Simple Smile

# 202
Потвърждавам, ние ползвахме судокрем ежедневно по препоръка на пидиатърката бил най-добрия крем, и дупето на малкия постоянно беше червено чак с пъпчици,смених с Бепантен и от тогава никакви проблеми нямам
На мен ми казаха, че Судокрем е много силен за ежедневна употреба, има цинк и изсушава допълнително. 
Аз използвам Бепантен, малкия е на 3м и до сега сме нямали проблем.  Естествено,усетя ли че е наакан сменям веднага памперса  Simple Smile

# 203
Благодаря за мненията! Ами аз го сменям много често, не го държа наакан, но може и памперсите да са. На ден иначе сменям по над 12 памперса може би. Следващата седмица сме на педиатър и отново ще го погледне. 😊

# 204
Момичета, здравейте. Бебенцето ми е на почти месец и постоянно е подсечен. Минава му и пак се подсича дупето.

Мажех го с крема на Адерма, Судокрем и сега и с крем на Мустела.
Намери в интернет и си купи " Крем за бебешко дупе". Така се казва. Сребърна кутийка с нарисувани бебчета на нея. Действа безотказно!

# 205
Първите два месеца мисля че сменях по около 15 памперса на ден. Ползвах два вида едновременно, мокри кърпички само при нужда и когато сме навън, в къщи под мивката. Крем Бочко и Здраве само, един път само е било подсечено дупето. Педиатърката ни препоръча минимум козметични неща и минимум къпания, и не сме имали проблеми с крусти или кожа.

# 206
Някой да не се заблуди. Крустите изобщо нямат общо с къпанията. Децата са ми гледани еднакво, дори бих казала че сина ми(второ дете) сме го къпали по- рядко в началото. Има крусти, не много обаче ги има. Дъщеря ми повръщаше повече в началото и сме я къпали всеки ден. Крусти не е имала.

# 207
Здравейте, как давате витамин Д на децата си - директно в устичката от самото шишенце казвате или на лъжичка? Само витамин Д или смесвате с нещо?
Капя  дневната доза (5капки) Биогая с вит.Д + 1 капка Вигантол в мека лъжичка и с лъжичката го давам преди хранене.

# 208
Споделете моля коя играчка за бял шум бихте препоръчали?
Със синът ми използвахме една на Fisher Price и още си запсива на нея, но за жалост вече не се предлага.
Сега търся за подарък на едно новородено бебче.
Ще е супер, ако може да се намери в Хиполенд или Комсед, за да я вземем веднага. Simple Smile

# 209
  • Пловдив
Ние ползваме един таралеж на playgro, има бял шум, сърдечен ритъм и успокояваща мелодия. Доволна съм от него, знам че бухалчето Оли е популярно в момента, може да пробвате с него.

Общи условия

Активация на акаунт