За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 106

• 33 883
  • 793
  •   1
Отговори
# 180
Голанил и аз пръсках на малкия към 9-тия месец, самото щишенце е с накрайник, така че да се пръска директно в гърлото. Много е удобно и никакъв проблем не сме имали. Това е лекарство, няма как да съдържа ботулинови спори, притеснението е излишно.

# 181
Здравейте, от два дни съм с хрема (запушен нос и лека температура - 37,1), пия хомеопатични лекарства.

Бебчето си го кърмя. На почти месец е, обаче сега повърна много голямо количество (около 40 мин, след като приключи кърменето), направо се беше измокрил целия + одеалото и гнездото отдолу. 😳 за първи път повръща такова количество храна. В този случай трябва ли да се консултирам с педиатър или при еднократен случай няма проблем?

# 182
Аз лично бих изчакала да видя дали е тенденция или е еднократно. Ако продължава да повръща в големи количества и на фонтан, тогава задължително консултация.
За всеки случай следи и температура на детето, особено щом и ти си болна.

# 183
Да, следя я - около 36,8-9 е. Значи може би ще изчакам засега. Благодаря!

# 184
Здравейте,мами искам да попитам!
Ние сме на 7 месеца и имаме трудно изхождане, акото е на топченца и е зелено с неприятна миризма, от 5 месец сме захранени хапваме си кашички и пюренца с изградено меню разбира се, но до преди месец нямахме проблеми с акото а сега е един рев, писък и много напъване,пробвах да и дам сок от круша и пюре да я разхлаби,но пак същото пробвах ден два и давах само мляко
мислех че е от останалата храна, но без резултат дайте съвет от какво може да се получава?

# 185
Здравейте,мами искам да попитам!
Ние сме на 7 месеца и имаме трудно изхождане, акото е на топченца и е зелено с неприятна миризма, от 5 месец сме захранени хапваме си кашички и пюренца с изградено меню разбира се, но до преди месец нямахме проблеми с акото а сега е един рев, писък и много напъване,пробвах да и дам сок от круша и пюре да я разхлаби,но пак същото пробвах ден два и давах само мляко
мислех че е от останалата храна, но без резултат дайте съвет от какво може да се получава?
Моето също е с перманентен запек, като стане така обикновено приготвям пюрета с по-разхлабващи зеленчуци и действа, почти веднага се изхожда след пюрето. Simple Smile

# 186
Момичета, здравейте. Бебенцето ми е на почти месец и постоянно е подсечен. Минава му и пак се подсича дупето.

Мажех го с крема на Адерма, Судокрем и сега и с крем на Мустела. Мисля, че всички са добре, защото зачервяването минава, но после пак се появява.

Имам няколко въпроса:
1) Педиатърката ми каза да мажа много плътен слой от крема на всеки памперс - и така и правя. Така ли процедирате вие?
2) Имам чувството, че ака постоянно. Знам, че не е хубаво да бъде с наакано дупе, но например: ако го сменя преди хранене в 12 вечерта, после заспи и после се събуди към 5 - много късно ли е? (Със сигурност е акал през това време). Друг пример е: Храних го в 9, смених памперса сред хранене нарочно към 10, сложих го да спи сега, но виждам, че пак се напъва и ака, а вече се унася. Окей ли е да го сменя направо след храненето в 12?

# 187
Измивай с водичка след смяна на памперса не с мокри кърпички ако не го правиш и мисля,че няма да имате този проблем
Момичета, здравейте. Бебенцето ми е на почти месец и постоянно е подсечен. Минава му и пак се подсича дупето.

Мажех го с крема на Адерма, Судокрем и сега и с крем на Мустела. Мисля, че всички са добре, защото зачервяването минава, но после пак се появява.

Имам няколко въпроса:
1) Педиатърката ми каза да мажа много плътен слой от крема на всеки памперс - и така и правя. Така ли процедирате вие?
2) Имам чувството, че ака постоянно. Знам, че не е хубаво да бъде с наакано дупе, но например: ако го сменя преди хранене в 12 вечерта, после заспи и после се събуди към 5 - много късно ли е? (Със сигурност е акал през това време). Друг пример е: Храних го в 9, смених памперса сред хранене нарочно към 10, сложих го да спи сега, но виждам, че пак се напъва и ака, а вече се унася. Окей ли е да го сменя направо след храненето в 12?

# 188

Имам няколко въпроса:

Дейзи,аз сменям памперс преди хранене задължително, обикновенно само е пишкал. Мажа обилно по дупето и гънките с крема Галафарм и съм много доволна. До сега не е имало подсичане. И го мажа на всяка смяна на памперса. Какви памперси ползваш? Може да го запарват и там да е проблема. Аз ползвам 2 вида памперси но досега не е имало драми. Пробвай да го смениш,или друго коремче или пък детенцето е с чувствителна кожа. Сменяй памперси винаги когато има нещо пиша или другото. Ние пък имаше проблеми с това акане. Приемам съвети.

Допълвам: когато нямам възможност да го измия след акане,го минавам с линимента на Мустела,което пак в по-добре от мокра кърпичка само. Например,вчера нямах вода цял ден,а и когато е посред нощ да не го разсънвам и да си спинка спокойно.

# 189
  • до най-прекрасния мъж
Пробвай с вода само, без кърпички или смени марката. Причините може да са много - неподходящи за кожата памперси, неподходящи мокри кърпи, чувствителна кожа. Моята започна да се подсича сериозно чак след захранването. Сега й растат кътници - 4 бр наведнъж и дупето й стана на рана от едно наакване. Мия след всяко акане и мажа обилно със Судокрем. Почти й мина за 3-4 дни. Памперсите по принцип спарват, а идва лято. Като беше новородена, сменях преди всяко хранене. Сега след ставане от сън, преди лягане и ако се наака междувременно, сменям веднага.

# 190
Наакано дупе се сменя веднага иначе кожата става огън. Знам колко е досадно, моите и двете като новородени до към 2ри месец акаха на всяко хранене към до 10 пъти 🙄 Аз лично с крем мажех тънък слой при нужда. Никога не съм омазвала особено пък със Судокрем.

Последна редакция: пт, 24 фев 2023, 11:18 от Radeva-87

# 191
Аз мия на всяка смяна на памперс, което е по 10 пъти на ден 😅 Но например - в момента в рамките на час го смених 3 пъти.  И сега заспива. Трябва ли да го разсъня пак, за да го сменя (струва ми се, че се напъва). И също - през нощта ако си спи 4-5 часа, да го сменя ли по средата или? Защото съм сигурна, че още на 1 час е наакан.

Благодаря ви, момичета!

# 192
  • Пловдив
Не го оставяйт с ако на дупето в никакъв случай. Как ще знаете , че е наакано и ще чакате часове? Нормално да е подсечено, ако чакате по 2 часа или 5 часа да го смените. С извинение, вие ще стоите ли 5 часа така на вашето тяло?
Знам, че е уморително, но ще Мине бързо.

# 193
И аз смятам, че прекалената употреба на крем, не е ок. Особено судо и подобни без нужда. Изсушават кожата и се влошават нещата. При нужда да- но всеки път, не е ок. За ежедневно ползвам павловича мас на тънък слой и то не всеки път. Важно е много да стои повече на въздух и да се подсушава добре след миене или мокри кърпи. Миенето...също трябва да е умерено, особено с препарат. Памперсите са от значение да, както и слагането им. Не е добре да са много стегнати. Притоплянето- също!

# 194
На мен в родилното ми казаха,да не го будя когато спи и ака
Аз мия на всяка смяна на памперс, което е по 10 пъти на ден 😅 Но например - в момента в рамките на час го смених 3 пъти.  И сега заспива. Трябва ли да го разсъня пак, за да го сменя (струва ми се, че се напъва). И също - през нощта ако си спи 4-5 часа, да го сменя ли по средата или? Защото съм сигурна, че още на 1 час е наакан.

Благодаря ви, момичета!

Общи условия

Активация на акаунт