За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 106

• 34 436
  • 793
  •   1
Отговори
# 165
Аз моята дъщеря я слагам в столче за хранене от навършване на 6 мес. Преди това пак я слагах,но стола кма три позиции и съответно не съм я слагала на 90 градуса. Започнах да я слагам хубаво седнала след навършване на 6 месеца,на килимчето и на 6+ седеше сама самостоятелно. Много бързо свикна,но то зависи от детето като цяло☺

# 166
Благодаря за отговора 🙂
Аз моята дъщеря я слагам в столче за хранене от навършване на 6 мес. Преди това пак я слагах,но стола кма три позиции и съответно не съм я слагала на 90 градуса. Започнах да я слагам хубаво седнала след навършване на 6 месеца,на килимчето и на 6+ седеше сама самостоятелно. Много бързо свикна,но то зависи от детето като цяло☺

# 167
Ако бебето не може да стои седнало самостоятелно, слага се в полулегнала позиция, за да не се товари кръста. Без значение дали е на 6м или на 8м. Важно е за какво му в готово тялото. Няма за и против, а индивидуалното състояние на детето.

# 168
Aз я слагах за десет минути на ден напълно седнала при захранването. Не ми харесва идеята да се яде полулегнал. Лекари ми казаха, че е ок за толкова време, макар че знаем, че и лекарите са на различни мнения, та не го излагам като някакъв висш аргумент.

# 169
  • до най-прекрасния мъж
В столче за хранене я слагам от 4-месечна, но нашето има 5 позиции, като започнах от най-легналага. Постепенно вдигах през няколко седмици с по 1 позиция. Напълно седнала я сложих към 7ми месец, когато започна да не се килва настрани при поставяне в седнало положение. Сама седна на 8+.
Ако столчето е подходящо, може да се постави на подходяща позиция. Имаме и Икейското столче при баба й, но там я сложих много по-късно, когато започна да сяда стабилно седнала.

# 170
От колко месеца я слагахте в най-легнала позиция? И нашето столче е с 3 позиции и се чудя от кога може да го използваме Simple Smile

# 171
От колко месеца я слагахте в най-легнала позиция? И нашето столче е с 3 позиции и се чудя от кога може да го използваме Simple Smile

След навършване на 5 месеца. На 5+ да е била,тогава започнах захранване☺В момента е на близо 6+++

# 172
На бебето ни (почти на 6 месеца) изписаха спрей за гърло Голанил, заради зачервено гърло.
В листовката пише за деца над 12 м и виждам, че има прополис. Имате ли опит? То не е ли като да дам мед???

# 173
По принцип мед под 1г не се дава не заради риск от алергия, а заради опасност от бутолизъм, който е смъртоносен за деца под 1г. Очаква се, че след като това е медикамент, риска от прополиса да е заразен с бутолизъм е 0. Реално алергия бебето би могло да получи от всяка една съставка на медикаментите. След като е по лекарско предписание, описаната възраст най-вероятно е заради начина на прилагане. Спрей при толкова малко бебе ефективно не знам как ще се приложи.

# 174
Точно от ботулизъм се притеснявам, не знам технологично как се различава  прополисът от меда, но.. сигурно има риск. Недоумявам защо тогава го изписа.

# 175
Точно от ботулизъм се притеснявам, не знам технологично как се различава  прополисът от меда, но.. сигурно има риск. Недоумявам защо тогава го изписа.
Ботулизмът е зараза, която може да присъства в меда, не е там по принцип. Няма как в лекарство да вложат заразен продукт, всичко се изследва.

# 176
На бебето ни (почти на 6 месеца) изписаха спрей за гърло Голанил, заради зачервено гърло.
В листовката пише за деца над 12 м и виждам, че има прополис. Имате ли опит? То не е ли като да дам мед???
Използвала съм го, когато детето беше на 7-8м. В бузките се пръска.
И аз мисля че едва ли в лекарство ще сложат заразена съставка 🙈

# 177
На мен една баба като се роди малкия и надуваше главата на мм ,че няма да му стане нищо на бебето нека му слагаме по 1 капчица мед на бибата за да я цока и да не плаче 🙄 аз знаех,че не трябва ,но все пак му даваше,славабогу нищо му няма

# 178
На мен една баба като се роди малкия и надуваше главата на мм ,че няма да му стане нищо на бебето нека му слагаме по 1 капчица мед на бибата за да я цока и да не плаче 🙄 аз знаех,че не трябва ,но все пак му даваше,славабогу нищо му няма
Вие сте родители, вие решавате, колкото и да му надува главата, специално това не е никак шега работа. Влезте си в ролята, защото тези бабешки номерца може да ви излязат солени.

# 179
  • до най-прекрасния мъж
Вие сте родители, вие решавате, колкото и да му надува главата, специално това не е никак шега работа. Влезте си в ролята, защото тези бабешки номерца може да ви излязат солени.
+1. На свекърва ми, понеже тя постоянно се меси, й казвам така: Детето си има майка и баща. Когато и каквото ние преценим, това ще му даваме и както преценим, така ще го гледаме. Не разрешавам на никого да ми дава акъли, освен на личния й педиатър или на лекар, при когото съм я завела и то пак с едно на ум по някои въпроси.

Общи условия

Активация на акаунт