За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 106

• 33 748
  • 793
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте,малкия последно ака в четвъртък. Има ли какво да направя в домашни условия или да го заведа на лекар. Попринцип като му измеря температурата през дупето и се изаква ,но този път това не подейства , имал е запек най-много 2 дни и на 3я сутрента е свършил работа ,но този път не . В добро настроение е не плаче повече от обикновенно ,не виждам да се напъва,но все пак се притеснявам

Мелилакс от аптеката, половин доза и ще свърши работа. Ние това използвах е когато не ак@ше.

# 571
Здравейте,малкия последно ака в четвъртък. Има ли какво да направя в домашни условия или да го заведа на лекар. Попринцип като му измеря температурата през дупето и се изаква ,но този път това не подейства , имал е запек най-много 2 дни и на 3я сутрента е свършил работа ,но този път не . В добро настроение е не плаче повече от обикновенно ,не виждам да се напъва,но все пак се притеснявам

Опитайте да увеличите количеството храна. Възможно е просто вече да не му достига.

# 572
Твърдата храна ли да увелича (на 7++е)напоследък на обяд хапва най-много 2-3лъжички пюре и то насила просто не иска иначе през целия ден е само на кърма

Опитайте да увеличите количеството храна. Възможно е просто вече да не му достига.

# 573
Което Ви е възможно. Особено, когато е на кърма, бебето я усвоява доста, а междувременно расте, нуждите- също и просто няма, какво да изходи в някои периоди.

# 574
Не съм запозната с възрастта на детето , в която е позволена клизмата, но прочети в интернет има едни еднократни резфасофки с мед. Строхотна работа вършат...но не знам възрастовия диапазон.

# 575
Бебе на почти 8м, което е захранено, в добро настроение и видимо не прави опити да се изходи, не е състояние за лекар особено при липса на изхождане от само 2 дни, днес е 3тия и деня не е свършил. Достатъчно голямо е бебето, просто изчакайте, междувременно предлагайте повече течности.

# 576
Напълно съм съгласна с Радева.
Течности, круша, киви, сливи.
Не е за лекар детето, особено днес или утре, когато най-вероятно воденето на лекар представлява водене в спешен кабинет, където сигурно ще има заразно болни. Ще си навлечете повече вреди отколкото ползи.

# 577
А да спра ли захранването и да остане само на кърма  до като се оправи или твърдата храна няма значение

# 578
По- скоро предлагай разхлабващи храни. Няма смисъл да спираш със захранването.

# 579
При захранване винаги се получават подобни аномалии с коремчето. Както казаха вече - разхлабващи храни. При много дни неходене - клизмичка Мелилакс.

# 580
В чехия не знам дали има такива,но ако и утре няма промяна ще звъня на личната да питам ,предполагам ще препоръча нещо

# 581
Ако бебето има мокри памперси не би трябвало да се тревожите. В този период моето бебе стигна до 8 дни без да ака, доктора дори не се притесни като се обадих и само каза “ ами срамежливо й е лайното🤣”,
Пюре сливи, круша, упражнения “ колело”, повече водичка и чакате. Ще стане номера, но не бих дала нито лекарства, нито клизма на толкова малко бебе. Ако е кърмено бебе дори има значение майката какво е яла

# 582
Здравейте,бебето ми  преди малко(10м)падна от спалнята,изпищя се зверски и плака не повече от минута.Почти веднага се опитах да я успокоя,но все пак се удари,падна по лице-игра си ,смя се ,лазеше и беше във видимо добро настроение след удара.Забелязвам,че ще има синина.Случвало ли ви се е? Да я водя ли в спешното,според вас?

# 583
  • София
Наблюдавайте я. Ако повърне - лекар.
Синината може да намажете с олио.

# 584
Все повече ще пада и ще се удря, защото стават много по- бързи и подвижни. Знам, че е голям шок първите няколко пъти. След това започваш да приемаш по- спокойно поданията.

За водене до спешното ще си решиш ти, но ако няма повръщане, плач, сънливост, аз не бих. Тези са симптомите, които се следят след удар.

За синината- мазнина или крем арника.

Общи условия

Активация на акаунт