За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 106

• 33 756
  • 793
  •   1
Отговори
# 555
Аз също цял живот боледувам единствено от гнойна ангина а дори не пия студено. Свекървата ме светна да си правя гаргара със сол , в момента отново ми дразни гърлото и си правя гаргара и така не стигам до гнойната ангина и се разминавам с лек дискомфорт. Предполагам ако детенцето е малко няма как да си прави гаргара. Моя син и на 7++ и в момента е хремав и горкичкия през деня е добре ,но вечер не може да спи задушава се ,ставам пръскам му физологичен спрей ,но не помага ,остава да чакаме да отмине .Бързо оздравяване angelovam.
Прекалено често се включвам май...
Ще вдига висока температура, докато не паднат полипите. Личен опит от преболедувала безброй пъти от гнойна ангина. Бях започнала сама да си отривам сливиците... Докато не се махнат полипите и не спаднат сливиците поне малко, няма да спре да хърка.

# 556
Смучеш ли ги с аспиратор сополките? Ама с хубав аспиратор за прахосмукачка. Ако само пръскаш с физиологичен разтвор, няма особено голяма файда.
Повдигни малко матраче или сложи възглавница, главичката да е на висока и на една страна.
И в ръцете са ми спали няколко дни, докато отмине хремата поне малко. Само и само да поспят малко. После малко ме боли ръката, Ами поне сме отпочинали малко и детето не е допълнително криво, че е изморено.

# 557
  • гр.Пловдив
Колко млечни хранения имат Вашите бебета на 9-10 месеца? Без значение от начина на захранване.

Моята пие АМ по 150мл поне 5-6 пъти през деня ,вкл. и 1 нощно хранене ,няма още 10м

# 558
Може ли някоя майка, чието дете е боледувало от гнойна ангина да ми каже колко време е "нормално" да вдига висока температура и "нормално" ли е да хърка като възрастен човек, докато спи, та на моменти имам чувството, че не му достига и въздух от подутите сливици?
Ще вдига докато има активна инфекция. Ако с лечението температурата не става по-ниска и детето продължава след 3ти-4ти да е с висока температура, то ви е нужна корекция в лечението. Моето дете доста се измъчи с 40 градуса, които не спадаха, заради не коректно и не действащо лечение изписано в спешното. Посетихме УНГ, още в рамките на същия ден с новото лечение, температурата спадна и детето дори почна да яде. Съветът ми е да потърсите отново лекар ако няма подобрение или дори е по-зле. Успех

# 559
Да,имаме за прахосмукачка,слагам и капки, 3 пъти на ден дърпам суполи макар ,че не излиза почти нищо понякога ,матрака седи повдигнат от към главата още след първата му хрема . Снощи спа добре ,благодаря за отговора 🙂
Смучеш ли ги с аспиратор сополките? Ама с хубав аспиратор за прахосмукачка. Ако само пръскаш с физиологичен разтвор, няма особено голяма файда.
Повдигни малко матраче или сложи възглавница, главичката да е на висока и на една страна.
И в ръцете са ми спали няколко дни, докато отмине хремата поне малко. Само и само да поспят малко. После малко ме боли ръката, Ами поне сме отпочинали малко и детето не е допълнително криво, че е изморено.

# 560
Здравейте . Бебето ми е на 10 месеца ,от събуждането си е спокойна около час и започва да крещи, ясно че зъби й растат,но чн рядко по цял ден да си е спокойна. Трябва по възможност да я закараме на разходка ,ако може веднага след събуждането й ще е най-доволна. Има играчки,бънджи,килимче за лазене …но повече от 10 Мин и пак започва да мрънка. Започвам да се притеснявам,отделно че мн обича да пищи и да хленчи.
Вашите деца как са?

# 561
Какво може да прави? Пълзи ли, ходи ли по мебелите? Има ли замесен екран на телефон или телевизор? По принцип на тази възраст недоволстваше ако е в кошара или някъде, където няма свободата да се движи и играе. Да, пищят, защото си опознават гласа и им харесва, но отминава. Понякога е имало дни, в които да не е в настроение, но като цяло не. Достатъчно й беше да съм около нея, докато ходи по мебелите и се занимава с бутилки, дистанционно и подобни "играчки", не плюшки. Харесваше музикални и светещи, не е ползвала бънджита или проходилки. Разходки също много обичаше. Телефон не е даван и за 5мин. Имайте предвид, че направо им взривява мозъка и реват, защо си го търсят.
Ако е в процес на активно зъбоникнене, лиги, червени подути венци, ще гризе всичко и ще е ясно, че неспокойството е от там.

# 562
Какво може да прави? Пълзи ли, ходи ли по мебелите? Има ли замесен екран на телефон или телевизор? По принцип на тази възраст недоволстваше ако е в кошара или някъде, където няма свободата да се движи и играе. Да, пищят, защото си опознават гласа и им харесва, но отминава. Понякога е имало дни, в които да не е в настроение, но като цяло не. Достатъчно й беше да съм около нея, докато ходи по мебелите и се занимава с бутилки, дистанционно и подобни "играчки", не плюшки. Харесваше музикални и светещи, не е ползвала бънджита или проходилки. Разходки също много обичаше. Телефон не е даван и за 5мин. Имайте предвид, че направо им взривява мозъка и реват, защо си го търсят.
Ако е в процес на активно зъбоникнене, лиги, червени подути венци, ще гризе всичко и ще е ясно, че неспокойството е от там.
А не. Няма достъп до телефони,дистанционни,нито тв и на бънджито съвсем по мъничко я оставяме.Избиват й няколко зъба. Сега пак,спрях да я мажа ,защото беше спокойна,но тези днииии……направо 🤯 .Не може да лази ,по-скоро пълзи и реве за както казахте”дистанционното на климатика,на тв,за телефон ,за вс забранено-все ще намери за нещо да се размрънка . И бихте ли споделили на 10 месеца колко думички казваха децата ви? Моята от 6-тия месец все -баба,мама,тата. Още не съм забелязала май да има други в речника.

Последна редакция: сб, 15 апр 2023, 22:16 от Mariah 7

# 563
Моето също е на 10м. и е сходно на вашето 😁 пищи от 3-4 месеца, вече по-рядко, но за сметка на това постоянно мрънка, както вие казахте, не иска да се занимава грам с нищо, играчките не го впечатляват, повечето време прекарва на килима, “пълзи” по негов си начин и се придвижва навсякъде и пак мрънкя 😂 ако взема да го понося е доволен, въпреки, че изобщо не е научен да се носи постоянно. Един вид иска да прави нещо, ама все не му е сгодно .. вече забелязвам, че и навън като излезем с количката като минат 2-3 часа почва да не го свърта и там и иска да излезне и да се раздвижи.. 😁 Явно е такъв периода. За думите още не може да казва нищо, нормалния репертоар е “а г, гхххх, баб, ам” Като почна да му повтарям някакви срички седи, гледа ме умно и не приема 😂

# 564
Същата история,чак забелязвам как гледа и се чуди. От скоро ме имитира ,до там със забавлението ,после пак се почва викане . Голям кеф да пищи от сутринта,дано наистина да е период това.

# 565
Същата история,чак забелязвам как гледа и се чуди. От скоро ме имитира ,до там със забавлението ,после пак се почва викане . Голям кеф да пищи от сутринта,дано наистина да е период това.
Според мен е това 😁 честно казано не го отдавам и на зъбите, защото първият ни излезе на 8м. и сега бяхме 2 месеца в застой, чак до преди 1-2 седмици и се показаха още 2, а той си е в това “настроение” и от преди първия зъб и през изминалите 2 месеца, спи си през нощта, дори докато му избиваха зъбите. Надявам се още малко и да започне да се впечатлява повече от играчки и такива неща и като цяло да може да си играе 😁 Иначе определено, дистанционни, телефони и все някакви странни черни неща направо са като магнит, още от много малък, дори телефона ми просто така да стои на изключен екран пак ще иска да го докопа 😁 Но съм твърдо против, тв му пускам понякога, защото просто не издържам, и пак има моменти, в които е недоволен и не го впечатлява…

# 566
Хахаха...не е период мами. Така ще е вече, че и по- зле ще става Grinning Започват да мрънкат все повече, защото искат нещо ама не могат да го кажат. Колкото и играчки да купувате, ще искат нещо от бита. Скоро ще започнат да си тестват границите, да се инатят. Сина ми дори вече се опита да се въргаля на земята, кака му направи опит чак към 1г и 6м, а той още няма 1г и 3м.

# 567
  • до най-прекрасния мъж
О, изобщо не се успокоявайте, че е период. Дъщеря ми крещи и искрено се забавлява с това от 8-9-месечна. На 1.4 г продължава да го прави и да се залива от смях. Ако й кажа Не, пищи по-силно, затова или я игнорирам или почти шепнейки й казвам Можеш ли по-силно и тя снижава постепенно тона и млъква.
Относно мрънкането, има дни, в които всичко е Ей и Ъъъ, виси ми по крачолите, реве за всичко. Отдавам го на нервност покрай зъбите, защото от януари я мъчат 4 предкътника и още не са избили горните, а вече надуват и долните кучешки. Но си е и характер, де. Ако й взема нещо, тръшка се, изпъва се, крещи, реве, опитва се да ляга по пода вкъщи. Игнорирам я и бързо идва на себе си или я отвличам с нещо друго.
Относно телефоните съм против, но няма как, трябва да чуваме баба й и тя го иска. Но само го гледа и разнася. Песнички, филмчета, клипчета не пускам, защото виждам, че се пристрастява и няма да има махане от екрана. Предпочитам да сме навън или да я включвам да "помага" вкъщи. Играчки няма много, една празна кутия или две кофички от кисело мляко може да ги разнася и играе повече, отколкото с играчки. Така да седне, да реди нещо или да играе с кубчета, сортери, низанки, не е нейното. Трябва да се движи постоянно и да прави нещо динамично.

# 568
Здравейте.. родена 2.670
И моята се роди толкова. Като гледам данните май и моята се движеше с тези темпове.
Фонтанелата ѝ беше голяма, затвори се бавно.
И при мен искаха да ограничавам нощното хранене с вода. Ами не се получи. Детето си реве гладно... и си го храних. На 7м сама отказа нощното хранене.

Моят син е на 1.1месец и на все че вече е на обща храна , както следва в 8ч, в 12.30ч, в 17ч, в 21ч.......по нощите към 1...2...изпива 210мл.вода със 7 лъжички АМ.
Нямам намерение да му го спирам....когато реши ще го откаже сам. Явно му липсва АМ и си го търси детето.

# 569
Здравейте,малкия последно ака в четвъртък. Има ли какво да направя в домашни условия или да го заведа на лекар. Попринцип като му измеря температурата през дупето и се изаква ,но този път това не подейства , имал е запек най-много 2 дни и на 3я сутрента е свършил работа ,но този път не . В добро настроение е не плаче повече от обикновенно ,не виждам да се напъва,но все пак се притеснявам

Общи условия

Активация на акаунт